26 Aralık 2021 Pazar

"Don't Look Up" ( Yukarı Bakma )

24.12.2021 tarihinde "Don't Look Up" ( Yukarı Bakma ) isimli bir film yayına girmiştir.


Bu film, yine her zaman olduğu gibi küresel değişim süreçlerine paralel ve eşzamanlı olarak vizyona sokulmuş olup, ana hedef toplumun algısal ve düşünsel dönüşümünü sözde eleştirel açıdan ele almak suretiyle kitlelere kabul ettirmektir.

Filmde, gerçeklerden kopmuş, dijital platformlar ( sosyal medya, dijital oyunlar vb. ) vasıtasıyla zihinsel ve algısal refleksleri bloke edilmiş bir toplum tasvir edilmektedir. Sistem toplumu öylesine hipnotize etmiştir ki Dünya'ya çarpması kesin olan bir kuyrukluyıldızın yaklaşmakta olması dahi büyük bir kesimin umurunda olmamaktadır. Filmin isminin "Yukarı Bakma" olması da zaten "Kafanı kaldırıp neler oluyor diye bakma, sorgulama" anlamını yansıtmaktadır. 

Filmle ilgili bazı tespitler söz konusudur.

- Filmin vizyona giriş günü ve ayını temsil eden sayıların toplamı "9" sayısını vermektedir. ( 2+4+1+2 = 9 )

- Filmin ismi "Don't Look Up" ( Yukarı Bakma ) 11 karakterden oluşmaktadır.

- "BASH" şirketinin ürünü olan cep telefonu reklamında yer alan telefonun ekranındaki saat 12:35'i göstermektedir. 1+2+3+5 = "11" 


Ayrıca telefonun ekranında "Let There Be Liif" ( Liif Olsun ) yazmaktadır. Bu slogan Tevrat'ın ilk ayetlerindeki Rab'bin "Let there be light" ( Işık olsun! ) sözünün benzeri olup, sübliminal olarak şirk mesajı yani bir şirket sahibinin ilâh addedilmesi mesajı verilmektedir. Zira aşağıdaki karede de haşa Rab'bin sembolik eli ile cep telefonunun teması resmedilmektedir.


- Flmin 30dk 51sn'lik ( 3+0+5+1 = 9 ) anında üzerinde "Secretly Poor" ( Gizliden Yoksul ) yazan bir poster görüntüye girmektedir. Bu ifade toplumun "farkettirilmeden yoksullaştırıldığı" mesajını içermektedir. ( 9 sayısı, 9/11 nümerolojisinde de yer alan, okültizmde sihiri ve negatif frekansı sembolize eden sayıdır. ayrıca 666 sayısının nihai nümerolojik değeri de 9 sayısını vermektedir. )

- Aşağıdaki sahnelerdeki replikler sadece üst zengin zümrenin ve onlara kulluk eden alt fakir kitlenin olacağı, "Onlar" diye ifade edilen orta gelirli sınıfın olmayacağı bir dünya düzeninin dolaylı mesajı verilmektedir. Hatta orta gelirli sınıfa "savaş açıldığı" ifade edilmektedir ki küreselcilerin şu an en öncelikli gündemi orta gelir sınıfını fakirleştirilerek yokedilmesidir. Pandemi, savaş, ekonomik kriz, kıtlık, iklim krizi vb. hep bu nihai amaca yönelik kurgusal senaryolardır.

“Üç tip Amerikalı vardır.”


“Sizin gibi işçi sınıfı”


“Bizim gibi havalı zenginler ve son olarak onlar.”


“Üzgünüm ama onlara ihtiyacımız var.”


“İhtiyacımız var. Siz bizi güçlendirin de onlarla savaşalım diye.”


“İşçi sınıfı, altta.”


“Hani koridorda size eşlik edenler.”

- Filmin 11dk 11sn'lik anında "Yaşam türlerinin yok olacağı" repliği ekrana yansımaktadır. ( 11 sayısı döngünün ve halden hale geçişin sembolüdür. )


- Filmin son bölümünde, kuyrukluyıldızın Dünya'ya çarpmasından önce şirket sahibi küresel elitlerin kendileri için önceden hazırlanmış 12* adet kapsülü taşıyan uzay gemisi ile Dünya'dan ayrılmaları görüntüye gelmektedir. ( 12 adet kapsül ile kutsal kitaplarda geçen "12 kabile" kavramına atıfta bulunulmaktadır. )



-  Şirket sahibi küresel elitlerin Dünya benzeri yeni bir gezegene inmeleri anındaki son repliklerde "9" ve "47" sayıları ile 9/11 nümerolojisi yansıtılmaktadır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder