6 Aralık 2021 Pazartesi

Joker filmindeki saatler...

2019 yılı yapımı olan "Joker" filminde yer alan "11:11'i gösteren saat" sahnelerine sosyal medyada da dikkat çekilmiş ve paylaşılan aşağıdaki sahne görüntülerine muhtelif açıklamalar getirilmiştir.






Elbette ki her nümerolojik sembolizmin birden çok zahiri ve batini sebebi ve açıklaması bulunmaktadır. Bu sebeplerden biri de "Joker" olarak anılan kartın "her değeri alabilen", "sürekli halden hale geçebilen" yani "BİR öyle BİR böyle" olabilen bir kart niteliği taşımasıdır.

11 sayısının "Düaliteyi", "Döngüyü", "Halden hale geçişi / Dönüşümü" temsil ediyor olması böyle bir nümerolojik sembolizme imkân vermiştir. Zira Joker kartının niteliğinin yanısıra, filmdeki Joker karakterinin PBA ( PseudoBulbar Affect ) olarak adlandırılan "ani duygusal değişim ve içteki duyguya zıt tepki verme" sendromu bulunmaktadır. Yani Joker kahkaha atarken bir anda ağlamaya başlayabilmekte veya üzüntüsünü kahkaha atarak yansıtabildiği gibi sevindiğinde ağlayabilmektedir de....Yani BİR öyle BİR böyle...

Joker filminin 92. ( 9+2 = 11 ) Akademi Ödülleri'nde, 11 dalda aday gösterilmesi de ayrıca ilginç bir nümerik uyum! arzetmektedir. Tabi bu durum "uyum" kelimesinden ziyade "özellikle uyumlu olacak şekilde ayarlama" olarak ifade edilmelidir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder