19 Aralık 2021 Pazar

Monas Hieroglyphica

John Dee ortaçağda yaşamış bir matematikçi, alşimist, kabalist, majisyen ve okültisttir. Kraliçe 1. Elizabeth'e danışmanlık da yapmış olan John Dee 1564'te "Monas Hieroglyphica" isimli bir kitap yazmıştır. Kendi oluşturduğu ezoterik sembolün de ismi olan "Monas Hieroglyphica" tüm yaratılışın mistik birliğini ifade etmektedir.  


Resimde Süleyman Tapınağı'nın iki kolonu arasında bir boyut portalı ve ortasında da "Monas" sembolü yer almaktadır.


Monas sembolü ( Lvna ( Ay ), Sol ( Toprak ), Elementler ( Elementa ), Ignis ( Ateş ) )

"Monas"* kelimesi "Tek" anlamına gelmekte ve tüm maddi olguların tek bir metafizik antiteden türediği anlamını da taşımaktadır.( * "Mono = Tek )



Bir başka "Monas" sembolü. "Yılan" figürleri dikkat çekmektedir.

John Dee'yi anlatan "Seeing the Word" ( Kelimeyi Görmek ) isimli kitabın kapağında da "Monas" sembolü bulunmaktadır. Kitabın ismi, yaratılışın kaynağının "kelime", "Allah'ın kelimeleri" olduğu gerçeğini ve kelimelerin yaratma gücünü, majik gücünü ifade etmesi açısından dikkat çekmektedir. 

 Ayrıca bkz. 

https://kuranilmi.blogspot.com/2021/12/ilk-vahiy-kelimeler.html



Kitabın kapağındaki portal, farklı boyut varlıkları olan cinlerin kaba madde boyutunda materiyelize olabilmelerini veya bu boyutla temas halinde olabilmelerini sağlamak için yapılan ritüellerde kullanılan "Black Mirror"'u ( Siyah Ayna ) temsil etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder