2 Aralık 2021 Perşembe

İlmi ve ilahi meydan okuma

Kur'an'ın semantik ve nümerolojik bir sisteme göre düzenlenmiş olan çok katmanlı ilahi bir kodlama ve bilgi kaynağı olduğu ve benzerinin cinler ve insanlar tarafından asla oluşturulamayacağı belirli ayetlerde adeta "maydan okuma" niteliğinde bildirilmektedir.

8/31 Ve iza tutla aleyhim ayatuna kalu kad semi'na lev neşau le kulna misle haza in haza illa esatirul evvelin

( Ve onlara ayetlerimiz okunduğu zaman, "Duyduk. Dilersek bunun aynısını biz de söyleriz. Kesinlikle bu ancak evvelkilerin masallarıdır." derler. )

11/13 Em yekulunefterah kul fe'tu bi aşri suverin mislihi mufterayatin ved'u men isteta'tum min dunillahi in kuntum sadikin

( "Onu uydurdu." mu diyorlar? De ki: "O halde onun aynısından, uydurulmuşundan on sure getirin. Eğer doğrular iseniz, o Allah’tan başka istidatı olanları da çağırın." )

11/14 Fe in lem yestecibu lekum fa'lemu ennema unzile bi ilmillahi ve en la ilahe illa hu fe hel entum muslimun

( Ancak size cevap vermezlerse, o halde bilin ki kesinlikle o Allah' ın ilmi ile indirildi. O’nun haricinde ilah yoktur. Artık sizler teslim olanlar mısınız? )

17/88 Kul le in ictemeatil insu vel cinnu ala en ye'tu bi misli hazel kur'ani la ye'tune bi mislihi ve lev kane ba'duhum li ba'din zahira

( De ki: "Eğer insanlar ve cinler bu Kur'an' ın aynısını getirmek üzere bir araya gelseler, şayet birbirlerine arka çıkıp yardımcı da olsalar onun aynısını getiremezler." )

25/33 Ve la ye'tuneke bi meselin illa ci'nake bil hakki ve ahsene tefsira

( Ve gerçeğini ve en güzel tefsirini sana getirdiğimiz misalin haricindekini sana getiremezler. )

1 yorum: