11 Mayıs 2022 Çarşamba

3+6+9 ... "9"

Evvelce "Sihirli 9 sayısı" başlıklı bölümde 9 sayısının matematiksel bir fenomen olduğuna, müşrik şeytanlar tarafından aldatma, sihir ve okült sembolizm amacıyla kullanıldığına muhtelif ayetlerden örnekler de verilerek değinilmişti.

Nikola Tesla'nın, "Evrenin anahtarları" olarak nitelediği belirtilen 3,6 ve 9 sayıları da nihayetinde nümerolojik olarak 9 sayısına işaret etmektedir. Ancak 9 sayısı özünde elbetteki nötr nitelik taşımakta olup, bu sayının rahmani amaçlar doğrultusunda mı, şeytani amaçlar doğrultusunda mı kullanılacağı ise cinlerin ve insanların vicdanları ile ilgili bir husustur.

İncil'de, insanın "Canavar"* olarak nitelendiği yani esasen düşük negatif frekansının, aldanışının, aldatışının ve şirkin dolaylı olarak ifade edildiği Vahiy suresinin 18. ayetinde, nümerolojik değeri 9 olan 666 sayısına da vurgu yapılmaktadır. ( 6+6+6 = 18 ... 1+8 = 9 )

66-Vahiy-13-18 Bu konu bilgelik gerektirir. Anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. Çünkü bu sayı insanı simgeler. Sayısı ALTIYÜZALTMIŞALTIdır.

Ayetin numarasının 18 ( 1+8 = 9 ) olması da ayrıca dikkat çekmektedir.

* "Canavar" kelimesinin kökeninin "Jennifer" ( Cin getiren ) kelimesi ( Jenni+fer ) olduğuna evvelki bölümlerde değinilmişti. ( Benzer diğer kelime örneği; "Lucifer" ( Işık getiren ) ... Luci+fer )

Kur'an'da, kodlarının nümerolojik değerleri 9 olacak şekilde, 3,6 ve 9 sayılarından ve sadece 6 sayılarından oluşan ayetler incelendiğinde bu ayetlerin çoğunlukla "düşük negatif frekansa" ilişkin kavramları yani Saptırma, Yalanlama, Uydurma, Mal tutkusu, Zulüm, Şirk, Karanlıklar, Kibir, Ölüm, Azap, Cehennem ve Ateş kavramlarını içerdikleri görülmektedir.

Ayet örnekleri aşağıdaki gibi olup, kodu sırasıyla 3,6 ve 9 sayılarından oluşan ilk ayetin doğrudan "Saptırma / Aldatma" kavramına işaret etmesi de dikkat çekmektedir.

3/69 Veddet (1) taifetun (2) min (3) ehli (4) el (5) kitabi (6) lev (7) YUDİLLUNE (8) KUM (9) ve (10 ma (11) YUDİLLUNE (12) illa (13) enfuse (14) hum (15) ve (16) ma (17) yeş'urun (18)

( Kitap sahiplerinden bir grubunuz sizi SAPTIRMAYI arzuladılar da nefisleri haricindekini SAPTIRMAZLAR ve farketmezler. )

Ayetin kodunun nümerolojik değeri 9 ( 3+6+9 = 18 ... 1+8 = 9 ) sayısını vermektedir. Ayrıca ayette 18 kelime ve 9'ar kelimelik iki cümle bulunmaktadır.

6/39 Vellezine KEZZEBU bi ayatina summun ve bukmun fiz ZULUMAT men yeşeillahu YUDLİLH ve men yeşe'yec'alhu ala siratin mustekim

( Ve o ayetlerimizi YALANLAYANLAR, KARANLIKLAR içindeki sağırlar ve dilsizlerdir. Allah dilediği kimseyi SAPTIRIR ve dilediği kimseyi de doğru yola getirir. )

6/66 Ve KEZZEBE bihi kavmuke ve huvel hakk kul lestu aleykum bi vekil

( Ve senin kavmin onu YALANLADI. O gerçektir. De ki: " Ben sizin üzerinize vekil değilim." )

6/93 Ve men AZLEMU min men İFTERA alellahi KEZİBEN ev kale uhiye ileyye ve lem yuha ileyhi şey'un ve men kale seunzilu misle ma enzelellah ve lev tera iziz ZALİMUNE fi ĞAMERATİL MEVTİ vel melaiketu basitu eydihim ahricu enfusekum el yevme tuczevne AZABEL HUNİ huni bima kuntum tekulune alellahi ĞAYRAL HAKKİ ve kuntum an ayatihi TESTEKBİRUN

( Ve Allah’a  YALAN UYDURANDAN veya kendisine hiçbirşey vahyedilmediği halde "Bana vahyedildi." diyen ve "O Allah' ın indirdiğinin aynısını ben de indireceğim." diyenden DAHA ZALİM kimdir? Ve şayet o ZALİMLERİ ÖLÜM DERİNLİĞİ, ŞİDDETİ içindeyken ve melekler onlara ellerini uzattıklarında görsen," Nefislerinizi çıkarın. Bugün, Allah’a  GERÇEK DIŞI OLANI SÖYLEDİĞİNİZDEN dışı olanı söylediğinizden ve O’nun ayetlerine KİBİRLENMENİZDEN dolayı ALÇALTICI AZAP azapla karşılıklandırılacaksınız." derler. )

9/36 İnne iddeş şuhuri indellahisna aşera şehran fi kitabillahi yevme halekas semavati vel erda minha erbeatun hurum zaliked dinul kayyimu fe la TAZLİMU fihinne enfusekum ve katilul MUŞRİKİNE kaffeten kema yukatilunekum kaffeh va'lemu ennallahe meal muttekin

( Kesinlikle, Allah indinde ayların adedi oniki aydır. Gökleri ve yeri yarattığı günkü Allah yazısında. Onlardan dördü haramdır. Bu daim olan dindir. O halde, onlar hakkında nefislerinize ZULMETMEYİN. ORTAK KOŞANLARLA, sizinle topluca savaştıkları gibi topluca savaşın. Bilin ki, kesinlikle Allah sakınanlarla beraberdir. )

9/63 E lem ya'lemu ennehu men yuhadidillahe ve rasulehu fe enne lehu NARA CEHENNEME haliden fiha zalikel hizyul azim

( Kesinlikle kim Allah’a  ve resulüne hiddetlenirse, sertleşirse, CEHENNEM ATEŞİnin kesinlikle ona olduğunu bilmezler mi? Onun içinde ebedidir. Bu, büyük zillettir. )

63/9 Ya eyyuhellezine amenu la TULHİKUM EMVALEKUM ve la evladukum an zikrillahi ve men yef'al zalike fe ulaike humul hasirun

( Ey o inananlar, ne MALLARINIZ, ne de çocuklarınız sizi Allah' ı hatırlamaktan ALIKOYMASIN. Kim bunu yaparsa, artık onlar hasarlanırlar. )

66/6 Ya eyyuhellezine amenu ku enfusekum ve ehlikum NAREN vekuduhen nasu vel hicaretu aleyha melaiketun ğulazin şidadin la ya'sunallahe ma emerehum ve yef'alune ma yu'merun

( Ey o inananlar, nefislerinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ATEŞTEN koruyun. Onun üzerinde kaba şiddetli melekler vardır. Allah’a, onlara emrettiğine isyan etmezler. Ne emredildilirse yaparlar. )

Ve son ayetlerde ise sürekli aldanan ve aldatan insana "Gerçeğin ne olduğu" sorulmakta ve gerçeğe ulaşabilmesi için ise "Okuması" gerektiği yine 9 nümerolojili ayetlerle bildirilmektedir.

69/3 Ve ma edrake mel HAKKAT

( Ve sana GERÇEĞİN ne olduğunu ne bildirir? )

96/3 İKRE' ve rabbukel ekrem

( OKU. Rab’bin en faydalıdır, en cömerttir. )

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2019/09/sihirli-9-says.html?m=1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder