15 Mayıs 2022 Pazar

"Elif Lam Mim Ra" Matrisi

Hurufu mukatta içinde Kur'an'daki sıralamaları ve birlikte oluşturdukları anlamlar itibarıyla öne çıkan harfler "Elif, Lam, Mim ve Ra" harfleridir. Bu harflerin yer aldığı ayetler şöyledir.

2/1 Elif Lam Mim
3/1 Elif Lam Mim
7/1 Elif Lam Mim Sad
10/1 Elif Lam Ra
11/1 Elif Lam Ra
12/1 Elif Lam Ra
13/1 Elif Lam Mim Ra
14/1 Elif Lam Ra
15/1 Elif Lam Ra
29/1 Elif Lam Mim 
30/1 Elif Lam Mim
31/1 Elif Lam Mim
32/1 Elif Lam Mim

"Elif Lam Mim" huruf setindeki "Elif" ve "Lam" harfleri birlikte "El" kelimesini oluşturmaktadırlar ki "Âli / Âlâ" ( Yüce, Yüksek, Ulu, Büyük ) kelimelerinin bir tezahürü olan bu kelime "İlah" kelimesinin kökünde de yer alan ve "Tanrı" anlamında kullanılan bir kelimedir. ( BesmELe, CebraİL / GabriEL, MikaİL / MichaEL kelimelerinin sonlarında "EL" kelimesi bulunmaktadır. )

"El" köküne haiz olan ve özünde hep "Yükseklik, Ululuk" anlamı taşıyan bazı kelime örnekleri: "Elemek" ( Tür - Ayırıp en üstte bırakmak anlamı ), "Elevate" ( Yukarı kaldırmak, Yükseltmek ), "Elite" ( Elenmiş, Seçilmiş, Yüksekte olan ), "Elephant / Elefant" ( Fil - Yüksek ve büyük olan ) ( İng, Fra, Alm ), "Eleven" ( İng - Onbir ) ( Okült satanik nümerolojide "El" ( İlah ) + "Even" ( Denk, Eşit ) şeklinde "İlaha denk, İlaha eşit" gibi bir şirk anlamı yüklenmektedir. )

Ayrıca "Allah" kelimesinin yazılışını oluşturan harfler "Elif", "Lam", "Lam" ve "He" harfleridir ki bu harfler ile esasen "ELLH" kelimesi oluşmaktadır. "El+Lh", "El+L+h" veya "El+İl+ah"  kelimeleri de "Ellh / Allah" kelimesinin tezahürleridir.

"Mim" harfi, kelime olarak düşünüldüğünde "Bilindi, Görüldü, Sonlandı" anlamını yansıtmaktadır. Türkçedeki "Mimlemek" fiili de "Tespit etmek, Görmek, İşaretlemek, Sonlandırmak" anlamına gelmektedir.

"Ra" harfi de kelime olarak düşünüldüğünde "Görmek" anlamını yansıtmaktadır. 

Bu bağlamda "Elif Lam Mim Ra" huruf setinin "İlah tespit eder ve görür." anlamını yansıttığı düşünülebilir.

Evvelki bölümlerde "7" sayısının ve "İkili Yedi" kavramının gayb olarak da anılan ilahi kozmik bilgilere - Allah'ın rızası ve izni sınırları içinde olmak üzere - erişim için bir "anahtar" niteliğinde olduğuna, "Fatiha" suresinin de bu bağlamda önemli mesajlar içerdiğine değinilmişti.

Huruf setlerinin, Kur'an'a yerleştirilmiş ilahi ayetler ( kodlar, semboller, işaretler vb. ) oldukları, Yusuf suresinin ilk ayetinde "Elif Lam Ra" huruf seti vasıtasıyla bildirilmektedir. Bu ayette Kur'an'ı temsil eden "Kitap" kelimesinin ayetteki sıra numarasının "7" olması da dikkat çekmektedir.

12/1 Elif (1) lam (2) ra (3) tilke (4) ayatu (5) el (6) KİTABİ (7) el (8) mubin (9) 

( Elif lam ra. Bunlar apaçık KİTABIN ayetleridir. )

Ayrıca bkz.


ve diğer "İkili Yedi" konulu bölümler. ( Anasayfanın sol üst köşesinde yer alan arama penceresine yazılmak suretiyle erişilebilir. )

"Elif", "Lam", "Mim" ve "Ra" harflerinin "alfabedeki sıra numaralarının", bu harflerin huruf setleri içindeki "tekrar adetleri"ne göre dizilimini içeren bir matris oluşturulmak istendiğinde 7x7'lik yani 49 hücrelik bir kare matris ortaya çıkmaktadır. ( 7x7'lik matris "Seb'an minel mesani" ( İkili Yedi ) kavramının da bir tezahürüdür. )

Matrisin ilk satırındaki sayıların toplamı "7", matrisin son satırındaki sayıların toplamı "49", matrisin son sütunundaki sayıların toplamı ise "70" ( 7+0 = 7 ) sayısını vermektedir. Bu durum 7x7'lik matris ve 49 hücre ile tam uyum arzetmektedir.

"Elif", "Lam", "Mim" ve "Ra" kelimelerinin huruf setleri içindeki "tekrar adetleri" ve bu harflerin "bulundukları ayetlerin numaraları" kriterleri bazında bir matris oluşturulmak istendiğinde ise aşağıdaki matris ortaya çıkmaktadır.


"7" ve "İkili Yedi" kodlaması açısından bir fenomen niteliğinde olan "Fatiha" ( Açılış, Anahtar ) suresinde ( ilk sure ) toplam 49 kelime bulunması da bu bağlamda dikkat çekmektedir. 

1/1 Bi (1) ismi (2) allah (3) er (4) rahman (5) er (6) rahim (7)
( Şefkatli, merhametli Allah'ın ismi ile, )

1/2 El (1) hamdu (2) li (3) allahi (4) rabbi (5) el (6) alemin (7)
( Övgü alemlerin Rab’bi Allah içindir.  )

1/3 Er (1) rahman (2) er (3) rahim (4)
( Şefkatli, merhametli, )

1/4 Maliki (1) yevme (2) ed (3) din (4)
( Din gününün maliki, )

1/5 İyya (1) ke (2) na'budu (3) ve (4) iyya (5) ke (6) nestein (7)
( Ancak sana kulluk ederiz ve ancak sana istekte bulunuruz. )

1/6 İhdi (1) na (2) es (3) sirata (4) el (5) mustekim (6)
( Bizi doğru yola yönlendir. )

1/7 Sirata (1) ellezine (2) en'amte (3) aley (4) him (5) ğayri (6) el (7) mağdubi (8) aley (9) him (10) ve (11) la (12) ed (13) dallin (14)












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder