20 Mayıs 2022 Cuma

Düalite, Frekans, Döngü ve Zikir

"Frekans" ( Sıklık, Titreşim Sıklığı ) yaratılıştaki "düalite" kavramı vasıtasıyla tezahür eden ve yaratılışın özünü teşkil eden bir olgu, bir kelimedir. 

"Frequency" ( İng ), "Fréquence" ( Fra ), "Frequenz" ( Alm ) kelimesi, "Freq" ( Fark, Ayrışma, Kesilme ) kökünden ve "ency / ence / enz ( -me, gibi olma ) son ekinden oluşmaktadır. Yani Frekans kelimesinin özünde "Kesilme, Ayrışma, Bölünme" anlamları bulunmaktadır.

Arapça ve Türkçedeki "Fark" kelimesi Frekans kelimesinin köküdür. Zira "Fark" kelimesi mevcut stabil durumun değişmesi anlamına gelir ki spiritüalizmde "Değer Farklanması" olarak anılan bu değişim "Düalitenin" ve buna bağlı olarak "Titreşimin", "Frekansın" ve "Döngünün" tezahürüne vesile olur. ( Anlamı "Hatırlama" olan "Zikir" kelimesi de "Frekans" anlamında kullanılmaktadır. )

Yukarıdaki ifadeler, örneğin "Açık" ve "Kapalı" kavramlarının oluşturduğu birim düalite vasıtasıyla ve bir döngü içinde şöyle detaylandırılabilir. 

A = Açık

K = Kapalı 

olmak üzere "AK" birim düalitesinin tezahür süresi bir döngüyü oluşturmaktadır. Yani örnegin 1 dakikalık bir döngüde ( periyod ) durum aşağıdaki gibiyse,

AKAKAKAKAKA

Bu bir dakikalık döngü içinde "A"nın frekansı 6, "K"'nın frekansı ise 5 olmakta yani A'nın frekansı K'dan yüksek olmaktadır.

Fizikte elektromanyetik dalgalara ilişkin frekansın birimi "Hz" ile simgelenen ve Alman fizikçi Heinrich Hertz'in soyadı olan Hertz kelimesidir.

Yüksek Frekans, bir olgunun belirli bir döngü içinde göreceli olarak çok tekrarlanmasını, Düşük Frekans ise bir olgunun belirli bir döngü içinde göreceli olarak daha az tekrarlanmasını ifade etmektedir. Örneğin yetişkin bir kadının ortalama ses frekansı 165 – 255 Hz aralığında iken yetişkin bir erkeğin ortalama ses frekansı 85-155 Hz aralığındadır. Yani kadın sesi daha yüksek frekanslıdır.


Frekans yükseldikçe incelme, süptilleşme yani yoğunluk azalması tezahür eder. Bu nedenledir ki bir kaba maddenin ışık hızı seviyesinde titreşmesi halinde süptilleşerek kaba madde niteliğini kaybedeceği ve enerjiye dönüşeceği kuramı mevcuttur. Aynı şekilde kaba madde planı dünyada ( sufli âlem ) düşük frekansta titreşen varlıklar ancak ve ancak ruhsal tekâmül neticesinde frekanslarının yükselmesi vasıtasıyla üst süptil planlara ( ulvi âlem ), hallere ( cennet ) geçiş yapabileceklerdir.

Frekans ne kadar yüksek olursa gerçeği algılama seviyesi de o oranda yüksek olmaktadır. Yukarıdaki frekans grafiklerindeki "düz çizginin" "gerçeği" simgelediği düşünüldüğünde, yüksek frekansı simgeleyen "dalgalanma çizgisinin" "gerçek" ile çok daha fazla kesiştiği ve dolayısıyla yüksek gerçeklik algısına vesile olduğu anlaşılabilir. 

Düalite, frekans ve döngü olgularını en geniş çerçevede temsil eden kavramlar ise temel düaliteyi oluşturan "Yokluk" ve "Varlık" kavramlarıdır. Bu kavramlar kaba madde planı algısı seviyesine indirgenerek "Ölüm" ve "Olum ( Doğum )" düalitesi olarak düşünüldüğünde "Reenkarnasyon döngüsü" kavramı ile örnekleme yapılabilir. Reenkarnasyon döngüsü, varlıkların kaba madde planı dünyada, belirli bir süre içindeki reenkarnasyon frekanslarından oluşmaktadır. Örneğin insanların 70,000 yıllık bir döngüde ( periyodda ) 700 kere enkarne oldukları varsayıldığında ortalama yaş 100, reenkarnasyon frekansı ise 700 olmaktadır.

Allahu Teala'nın, ilmi ve sebebi idraklere sığmayan yaratılışının mükemmel nizamı içinde herhangi bir oluşumun tezahürü için varlıklar tarafından idraki mümkün olan "Düalite" yani "Titreşim" gerekmektedir. "Her şey zıttıyla mevcuttur." sözü de düalite kavramına istinaden tezahür etmiştir.

Aşağıda yer alan bazı hareket örnekleri her şeyin düalite, frekans ve döngü ilkesine göre yani zikir vasıtasıyla tezahür ettiğini göstermektedir. 

- Konuşma ( Kelimelerin heceler halinde yani frekanslar halinde tekrarlanan ağız ve dil hareketleriyle söylenmesi )

- Çiğneme ( Ağzın açılması ve kapanması )

- Yudumlama ( Yutağın açılması ve kapanması )

- Göz kırpma ( Göz kapaklarının kapanması ve açılması )

- Kalp atışı ( Sistol ve Diyastol )

- Solunum ( Nefes alıp verme )

- Cinsel ilişki esnasındaki tekrar hareketi

- Yürüme ( Adım tekrarları )

- Vücut geliştirme ( Ağırlığı tekrarlar halinde kaldırıp indirerek kas gelişimi sağlanması )

- Ayakta durma ve oturma / yatma

.....

.....

Kur'an'da "Frekans" kavramı sadece Hacc suresinin 5. ayetinde "İhtizaz" ( Titreşim ) kelimesinin üçüncü tekil şahıs fiil çekimi vasıtasıyla yer almakta ve bu ayette yaşamın titreşim ile başladığı vurgulanmaktadır.

22/5 .... ve teral erda hamideten fe iza enzelna aleyhel ma EHTEZZET ve rabet ve enbetet min kulli zevcin behic 

( ..... ve yeri sönmüş kuru görürsün de biz onun üzerine su indirdiğimizde TİTREŞİR ve kabarır. Her güzel eşten bitirip yetiştirir. )

Ahzab suresinin 41. ayetinde de Allah'ın çokça hatırlanmasının yani Allah'ın isminin çokça tekrar edilmesinin gerekliliğine "zikran kesira" ( çokça hatırlamalar ) ifadesiyle değinilmektedir.

33/41 Ya eyyuhellezine amenuzkurullahe ZİKRAN KESİRA

( Ey o inananlar, Allah' ı ÇOKÇA HATIRLAMALARla hatırlayın. )

Frekans ( Zikir, Tekrar, Titreşim ) bir şeyin "olabilmesini" sağlayan temel ilahi tesirdir. Kelimelerin hecelerden oluşumu, bilginin tekrarlanarak ezberlenmesi, bir hususta tekrarlar vasıtasıyla meleke kazanılması, ağırlığın tekrarlar halinde kaldırılması vasıtasıyla kas geliştirilmesi, belirli kelimelerin ( mantra ) tekrarlanmasıyla frekans yükseltilmesi ve transa geçilebilmesi vb.

Tevbe suresinin 80. ayetinde de bir oluşumun - Allah'ın rızası ve izni halinde - gerçekleşebilmesi için gerekli zikir adedine yani "frekans"a "İstiğfar" kelimesi misaliyle dikkat çekilmektedir. ( Ve frekans sayısının nümerolojik değerinin 7 ( 70 ... 7+0 = 7 ) olması da önemli bir mesaj niteliğindedir. Zira yaratılıştaki bir döngülük frekansın nümerolojik değeri 7'dir. Kur'an'da birçok ayette 7'li döngülere değinilmektedir. )

9/80 İstağfir (1) lehum (2) ev (3) la (4) testağfir (5) lehum (6) İN (7) TESTAĞFİR (8) LEHUM (9) SEB'İNE (10) MERRATEN (11) fe (12) len (13) yağfir (14) allahu (15) lehum (16) zalike (17) bi (18) enne (19) hum (20) keferu (21) bi (22) allahi (23) ve (24) rasuli (25) h (26) ve (27) allahu (28) la (29) yehdi (30) el (31) kavme (32) el (33) fasikin (34) 

( Onlara af iste veya onlara af isteme. Onlar için YETMİŞ KERE AF İSTESEN DE Allah onlara af eylemeyecektir. Bu, kesinlikle onların Allah' ı ve resulünü inkar etmelerinden dolayıdır. Allah günahkarlar kavmini yönlendirmez. )

Ayette 34 kelime bulunmakta olup bu sayınin nümerolojik değeri de 7 sayısını vermektedir. ( 3+4 = 7 )

Hakka suresinin 32. ayetindeki cehennem tasvirinde geçen "Silsiletin zer'uha seb'une zira'an" ( Yetmiş kol uzunluğundaki zincir ) ifadesinin de kaba madde planı dünyadaki 70,000 yıllık büyük reenkarnasyon döngüsünü simgelemekte olması kuvvetle muhtemeldir.

69/31 Summel cehime salluhu

( Sonra onu cehenneme salın. )

69/32 Summe fi silsiletin zer'uha SEB'UNE zira'an feslukuhu

( Sonra ölçüsü YETMİŞ kol uzunluğu olan zincirin içinde, böylece onu sokun. )

Kur'an'da "Zikrullah" ( Allah'ın zikredilmesi ) kavramının 16 ( 1+ 6 = 7 ) ayette tekrarlanması da bir döngülük frekans ve zikir frekansı olan 7 sayısına işaret etmektedir. İlgili ayet kodları ve ayetlerdeki ifade kalıpları şöyledir.

2/198 vezkurullah, vezkuruhu

2/200 vezkurullah

2/203 vezkurullah

2/239 vezkurullah

4/103 vezkurullah

5/4 vezkurusmellah

8/45 vezkurullah

22/28 vezkurusmellah

22/34 vezkurusmellah

22/36 vezkurusmellah

29/45 zikrullah

33/21 zekerallah

33/41 vezkurullah

62/10 vezkurullah

73/8 - Vezkurisme rabbike

76/25 Vezkurisme rabbike

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder