17 Mayıs 2022 Salı

Türkçe alfabedeki kozmik nümeroloji?!

Bölümün başlığı her ne kadar Türkçe'yi ve Türkçe alfabeyi özelleştirme, ayrıştırma yaklaşımı gibi algılanabilecek olsa da böyle bir amaç söz konusu değildir. Zira Allah'ın ilk vahyi olan harflerden ve kelimelerden oluşan dillerin kökeni tektir ve bu gerçeğe dayalı olarak da her dil ve alfabesi içeriğinde ilahi kozmik kodlar ve nümeroloji barındırmaktadır. Bu bölümün amacı Türkçe alfabeye ve alfabedeki bazı harflere ilişkin muhtemel bazı nümerolojik durumları tespit etmektir. 

Türkçe alfabe, ağızdan çıkabilecek her ses için bir harfin bulunduğu yegâne Latin harfli alfabe olup 29 harften oluşmaktadır. 

Sesli harfler 8 adet, sessiz harfler ise 21 adettir. 8/21 kodlu ayetin kodundaki sayılar ve ayetin içeriğindeki "Duymak" ve "Duymamak" fiilleri hem "Sesli" ve "Sessiz" harfler, hem de bunların adetleri olan 8 ve 21 sayıları ile uyum arzetmektedir.

8/21 Ve (1) la (2) tekunu (3) ke (4) ellezine (5) kalu (6) SEMİ'NA (7) ve (8) hum (9) la (10) YESMEUN (11) 

( Ve duymadıkları halde "Duyduk." diyenler gibi olmayın.  )

8 sayısı "sonsuz döngünün", 21 sayısı "Ruh"'un, 11 ( 8+2+1 ) sayısı ise "düalitenin, döngünün ve halden hale geçişin" nümerolojik sembolleridir. 

"Ruh" kelimesinin baş harfi olan "R" harfi de ayrıca alfabedeki 21. harftir.

Kur'an'da "Ruh" ilmine ilişkin bilgi verilen ayetin kodunun nümerolojik değeri ( 1+7+8+5 = 21 ) ve ayetteki kelime adedi de 21 sayısına eşittir.

17/85 Ve (1) yes'elune (2) ke (3) an (4) er (5) RUH (6) kul (7) er (8) ruhu (9) min (10) emri (11) rabb (12) i (13) ve (14) ma (15) utitum (16) min (17) el (18) ilmi (19) illa (20) kalila (21) 

( Ve sana RUHTAN sual ediyorlar. De ki: "Ruh, Rab’bimin işlerindendir. İlminden size azıcık haricinde verilmemiştir." )

"ÂLİ / ÂLÂ" ( Yüce, Yüksek, Ulu Muhteşem ) kelimesinin bir tezahürü olan "EL" kelimesi "İlah, Tanrı" anlamında kullanılan bir kelimedir. ( BesmELe, CebraİL / GabriEL, MikaİL / MichaEL ) "EL" kelimesi, ön eki olduğu kelimelere de "Yükseklik, Büyüklük" anlamı kazandırmaktadır. ( ELephant ( Fil ), ELevate ( Yükseltmek ), ELiminate ( ELemek / Yüksekte bırakmak ) ... )

"EL" kelimesini oluşturan "E" ve "L" harflerin Türkçe alfabedeki sıra numaralarının ( 6 ve 15 ) nümerolojik değerleri yanyana geldiğinde 66 ( 6 ve 6 ( 1+5 = 6 ) ) sayısı oluşmaktadır ki bu sayı Allah kelimesini oluşturan Elif (1), Lam (30), Lam (30) ve He (5) harflerinin ebced değerlerinin toplamıdır.

Ayrıca "El" olarak yazım durumunda "E" harfi "l" harfinin solunda yatay olarak konumlandığında "Allah" kelimesinin Arapça yazılışında Elif, Lam, Lam harflerinin oluşturduğu şeklin benzeri oluşmaktadır.

"H" harfi Türkçe alfabedeki 10. harf tir. "H" harfi aynı zamanda kâinatın ve suyun özü olan Hidrojen elementinin de sembolüdür. Hidrojenin atom numarası 1 olup bu sayı 10 sayısının nümerolojik değeridir. Ayrıca suyun ( H2O ) molekül ağırlığı da 10'dur. ( H2 (1x2 = 2) + O (8) = 10

"O" harfi alfabedeki 18. harftir. Oksijen atomunun sembolü "O" harfi olup bu atom 1 adet çekirdekten ve 8 adet elektrondan oluşmaktadır.

Ayrıca sıra numarası 18 olan "O" harfi daire formunda olup daire 360 derecelik bir açıyı temsil etmektedir. Bu noktada ortak 9 nümerolojisi dikkat çekmektedir. ( 1+8 = 9 ; 3+6+0 = 9 ve 3x6 = 18 )

"F" harfi alfabedeki 7. harf olup, Kur'an'ın ilk suresi olan "Fatiha" ( Anahtar, Açılış ) suresinin isminin de baş harfidir ki bu surenin en önemli özelliği yoğun "7" nümerolojisi içermesidir. "F" harfinin uç kısmı bir anahtarın uç kısmına da benzemektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder