12 Mayıs 2022 Perşembe

Rukiy ( Mi'rac ) ve Astral Çıkış

Distilasyon ( Damıtma ) işlemi, bir bileşenin, sıcaklık vasıtasıyla daha düşük yoğunluklardaki maddelere ( sıvı, buhar ) ayrıştırılması işlemidir. Diğer bir tanımlama ile distilasyon, tüm bileşenlerinin "uçucu" olmak zorunda olduğu, yüksek oranlarda ayırmaya izin veren bir çeşit ayırma, "yükseltme" işlemidir. 

Bir petrol distilasyon kulesi. Yoğunluğu en düşük olan yani en ince / süptil olan gazlar en yukarıda toplanmaktadır.

Bir distilasyon ünitesinde yoğunluğu en az olan yani en ince ( en süptil ) olan madde en üstte, en "yüksekte" yer alır. Bu durum ilahi kozmik sistemdeki düşük frekanslı kaba madde ile yüksek frekanslı süptil madde ayrışımının bir tezahürü niteliğindedir. Zira dünyada maddenin üç hali olarak algılanan Katı, Sıvı, Gaz halleri kâinatta Kaba, Yarı Süptil ve Süptil yaşam planlarınının ve varlıkların olduğuna ilişkin ilahi bir mesaj ve bir delildir.

"Damıtmak"* fiilinin Arapça karşılığı, "Yükselmek" anlamını içeren RK kökünden türemiş olan "Arraka" fiilidir. RK kökünden türemiş diğer bazı kelimeler ve anlamları şöyledir. 

Erka = Yükselmek

Rakim = Yükseklik

Rukiy = Yükseliş

Turk / Türk = Yükselmiş olan

Arraka = Damıtmak, İnceltmek

Raki = Damıtılmış, İnceltilmiş, Yükseltilmiş, Süptilleşmiş ( "Rakı" aynı zamanda damıtma yoluyla elde edilen alkole verilen isimdir. )

Araklamak = Yerinden kaldırmak, Uçurmak, Çalmak

* Ayrıca Türkçe'deki "Damıtmak" kelimesinin kökündeki "Dam" kelimesi "Üstte yer alan" anlamına gelen bir kelimedir ki bu kelime evlerin üstünü kaplayan yani "yüksekte" olan bölüme de verilen isimdir. "Damlamak" fiili de kök anlam itibarıyla "Yüksekten düşmek" anlamını içermektedir. Dolayısıyla "Damıtmak" fiili de "Yükseltmek" anlamını içermektedir.

"Astral Projeksiyon", "Astral Çıkış" veya "Beden Dışı Deneyim" ( Out of Body Experience ) olarak bilinen fenomen, frekans yükselmesi vasıtasıyla insanın kaba madde bedeninden sıyrılıp yükselerek süptil öz varlığını hissetmesi ve algılaması deneyimidir. Bu fenomen esas itibarıyla insanın, daha kaba madde planındayken üst planlardaki gerçek varlığının ve gerçek yaşamının nasıl olduğunu idrak etmesine yardımcı olan ilahi bir mesaj ve Allah'ın büyük bir nimetidir. 

Astral Çıkış, üst planlardan ilahi kozmik bilgi transferine ve buna bağlı olarak tekâmüle ve idrak seviyesi yükselmesine de vesile olan bir fenomendir.

Hz. Muhammed'in "göğe yükselmesi" olarak bilinen "Rukiy" / "Mi'rac" olayının da esasen Astral Çıkış deneyimi olması kuvvetle muhtemeldir. Bu husus İsra suresinin 93. ayetinde inkârcıların söylemlerinden misalle ve "Erka" ( Yükselmek ) ve "Rukiy" ( Yükseliş ) kelimeleriyle bildirilmektedir. 

17/93 Ev yekune leke beytun min zuhrufin ev TERKA FİS SEMA' min kulli meselin fe eba ekserun nasi illa kufura ve len nu'mine li RUKİYyike hatta tunezzile aleyna kitaben nakrauh kul subhane rabbi hel kuntu illa beşeran rasula

( Veya sana süsten, altından ev olsun veya tüm misallerden GÖĞE YÜKSELESİN. İşte insanların çoğunluğu ancak inkarda diretirler. "Üzerimize, okuyacağımız kitap indirene kadar senin YÜKSELİŞİNE inanmayız." De ki: "Rab’bim yücedir. Ben resul olan insanın haricindeki miyim?" )

Ayette, nefsaniyetlerinden dolayı Kur'an ilmini reddeden inkârcılar, zaten üst planlardan vahiy yoluyla kendisine kitap verilmiş olan ve bunu beyan eden Hz. Resul'den "göğe yükselerek kitap getirmesini" istemektedirler. Esasen bu ifadeler, Astral Çıkış'ın ilahi kozmik bilgilere erişim için bir vasıta olduğunu dolaylı olarak ortaya koymaktadır. Ayetin sonunda yer alan, Hz. Resul'ün "Ben sadece resul olan bir insanım" anlamındaki soru cümlesi de "insani" bir deneyim olan Astral Çıkış'a işaret etmekte gibidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder