1 Mayıs 2022 Pazar

Şeytan kulağına kurşun!

Halk arasında yaygın kullanımı olan "Şeytan kulağına kurşun!" sözü, aksama olasılığı bulunan ancak düzenli bir biçimde yürüyen bir işin, bir durumun aksamaması amacıyla "nazar değmesin" anlamında söylenen sözdür.

Bu söz kelimesel anlamlar itibarıyla incelendiğinde, temel faaliyeti bozgunculuk olan şeytanın* "Yapılmakta olanı duymasının engellenmesi" anlamı oluşmaktadır. 

* "Şeytan" kelimesi "Şeyt" ( Yakmak, Helak etmek ) kökünden ve "an" ( -cı, gibi olan ) ekinden oluşan ve "Yakıcı, Helak edici" anlamına gelen bir sıfattır. "Şeytan" kelimesi negatif frekanslı tüm varlıkları niteleyen bir sıfat olsa da öncelikli olarak farklı frekanstaki varlıklar olan cinlerin ( görünmeyenler ) kötücül olanlarını nitelemektedir. 

Kur'an'da cinlerin yapısal niteliğine ilişkin tanımlamalar Hicr suresinin 27. ve Rahman suresinin 15. ayetinde yer almaktadır. 

15/27 Vel canne halaknahu min kablu min NARİS SEMUM

( Ve cin, onu önceden, içe işleyen ZEHİRLİ ATEŞTEN yarattık. )

55/15 Ve halekal canne min MARİCİN MİN NAR

( Ve cini DUMANSIZ ATEŞ ALEVİNDEN yarattı. )

"İçe işleyen, zehirli ve dumansız ateş" olarak özetlenebilecek yukarıdaki ayetlerdeki tanımlamalar insan için tehlikeli olan elektromanyetik radyasyon dalgalarını / frekanslarını tasvir etmekte gibidir. ( Ayetlerin çoklu anlamları olduğu da daima hatırlanmalıdır. Bu bölümde olası bir anlama odaklanılmıştır. )

Bir ağır metal olan Kurşun ( Pb ) elektromanyetik radyasyon frekanslarını yani radyoaktif gamma ve x ışınlarını engelleme özelliğine sahiptir. Dolayısıyla "Şeytan kulağına kurşun!" sözünün kökeninde bu bilgi yer alıyor olabilir.

Büyü olarak da anılan negatif frekansları ve kötü enerjileri tespit etmek amacıyla yapılan "Kurşun Döktürme" ritüelinde ise sıvı haldeki kurşun baş üzerinden su dolu bir tasa dökülür ve kurşunun bir anda katı hale dönüşmesi sonucu kurşunun almış olduğu şekle göre negatif frekans tespit edilir, yorumlanır ve giderilmeye çalışılır. Bu kadim ritüelin amacı, negatif frekanstan müteşekkil cinin erimiş kurşun ile temas etmesi sonucunda formunun ve niteliğinin tespit edilmesi ve yorumlanmasıdır.

Ancak kurşun dökme işlemi sırasında açığa çıkan kurşun içerikli buharın ve alaşım oluşturmak amaçlı kullanılan antimonun insan sağlığı için tehlikeli olması ve bu işlemin açık havada yapılması gerekliliği de önem arzetmektedir.

Genellikle batıl ritüeller addedilen birçok uygulamanın kökeni esasen bilimsel gerçeklere dayanmaktadır.

1 yorum:

  1. 2 yıldır okuyorum bu blogu. hiç bozmadın kaliteyi, helal olsun.

    YanıtlaSil