18 Mayıs 2022 Çarşamba

Örümceğin evi

Kur'an'ın 29. suresinin ismi "Örümcek" anlamına gelen "Ankebut" kelimesidir. "Ankebut" kelimesinin kökenine ilişkin farklı ihtimaller mevcuttur.

1- Arapça'daki "Akabet" ( Yokuş, Durduran, Tutan ), "A'kib / A'kab" ( Topuk, Tutucu ) ve Aramice / Süryanice'deki "Akkabita" ( Tutmak, Durdurmak ) kelimelerinin ortak köken teşkil etmesi ki bu kelimelerdeki esas kök de "Kab" ( Tutmak, Durdurmak ) kelimesi olmaktadır.

2- "Nekabet" ( Kitle nezareti, Kontrol ) kelimesi de köken olarak ihtimal dahilindedir. "Ankebut" kelimesi "Nekabet" kelimesinin telâffuzi bir tezahürü olabilir ve  "Nezarette tutan, Kontrol eden" anlamını yansıtıyor olabilir.

Yukarıdaki her iki köken ihtimali dikkate alındığında ortak bir anlam da ortaya çıkmakta gibidir. Zira " Tutma, Durdurma, Nezaret, Kontrol" anlamlarının birbirleriyle uyumlu oldukları görülmektedir.

"Ankebut" kelimesi sadece ismi de olduğu 29. surenin 41. ayetinde geçmektedir.

29/41 Meselu (1) ellezine (2) ittehazu (3) min (4) duni (5) allahi (6) evliyae (7) ke (8) meseli (9) el (10) ANKEBUT (11) ittehazet (12) beyta (13) ve (14) inne (15) evhene (16) el (17) buyuti (18) le (19) beytu (20) el (21) ANKEBUT (22) lev (23) kanu (24) ya'lemun (25) 

( O Allah’tan başka dostlar edinenlerin misali, ev edinen ÖRÜMCEĞİN misali gibidir. Kesinlikle evlerin en güvensizi, dayanıksızı ÖRÜMCEĞİN evidir. Keşke bilmiş olsalardı.  )

Ayette "Ankebut" ( Örümcek ) kelimesi, kibirlenerek Rab'bi inkâr eden "Küresel müşrik şeytanlar çetesi"ne,  "Beyt" ( Ev ) kelimesi ise şeytanların aldatma, yalan, gasp ve kötülük üzerine kurdukları ve insanları içinde "tuttukları" ( akibet / akabet / nekabet / ankebut ) bir hapishane niteliğinde olan tahakküm sistemine işaret etmekte gibidir. Bu batıl sistemin esasen ne kadar dayanıksız olduğu da ayette ayrıca bildirimektedir. Zira kolektif bilince erişmiş insanlar birlik anlayışıyla bu hapishaneden kurtulabilecek potansiyele sahiptirler ki zaten ilahi nizamın insandan beklediği de budur. 

Kurduğu ağında yaşayan örümceğin avını ağına düşürmesi, onu adeta hipnotize ederek* idrak ve hareket kabiliyetini sıfırlaması ve sonra da tüketmesi düşünüldüğünde yukarıdaki benzetmeler makul hale gelmektedir.

* Örümceklerin çiftleşecekleri eşlerini veya avlarını bakışlarıyla hipnotize etme yetenekleri olduğu bilinmektedir.

Yukarıdaki surenin kodunun nümerolojik değerinin 11 ( 2+9 ) olması ve ilk "Ankebut" kelimesinin ayetteki 11. kelime olması da dikkat çekmektedir. Zira esasen düalitenin, döngünün, boyutlar arası geçiş portalının ve halden hale geçişin sembolü olan 11 sayısı, küresel bir tarikat niteliğinde faaliyet gösteren müşriklerin okült nümerolojisinde "kitleye yönelik operasyon" ve "şirkin" nümerik sembolü addedilmektedir.

Güncel durumda, kitlesel tam tahakküm hedefi doğrultusunda dijital teknoloji maalesef en önde gelen araç olarak kullanılmaktadır. Internet adreslerinin başında yer alan "WWW harflerinin, "World Wide WEB" ( Dünya Çapında AĞ ) kelimesini temsil etmesi de "Beyt el ankebut" ( Örümceğin EVİ / Örümceğin AĞI ) kavramının okült bir sembolü niteliğindedir. Bir başka deyişle küresel şeytanlar interneti insanlar için bir "dijital hapishane" addettiklerini kelimesel sembolizmle ifşa etmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder