5 Mart 2019 Salı

Maddi Olgulardan Muaf Olanlar

Allahü Teala, inanan ve iyilikler yapan doğru insanların ilahi bir koruma altına alınmak suretiyle kaba madde alemi olan dünya hayatında da cenneti deneyimleyeceklerini "muafiyet" kavramı çerçevesinde ayetlerinde bildirmektedir.

Ayetlerde, korku, hüzün, yorgunluk, açlık, susuzluk, üşüme, sıcakta kalma gibi kaba madde olgularının süptil varlık olma liyakatine erişenler üzerinde herhangi bir tesiri olmayacağı bildirilmektedir.

2/38 - Kulnehbitu minha cemia fe imma ye'tiyenneküm minnı hüden fe men tebia hüdaye fe LA HAVFÜN ALEYHİM VE LA HÜM YAHZENUN ( "Oradan topluca inin. Eğer benden size kesinlikle yönlendirme gelirse, artık kimler yönlendirmeme tabi olurlarsa, artık ONLARIN ÜZERİNE KORKU YOKTUR. ONLAR HÜZÜNLENMEZLER. " dedik.

......

46/13 - İnnellezine kalu rabbünellahü sümmestekamu fe LA HAVFÜN ALEYHİM VE LA HÜM YAHZENUN ( Kesinlikle O "Rab’bimiz Allah’ tır." diyenler, sonra doğru olanlar, artık ONLARIN ÜZERİNE KORKU YOKTUR. ONLAR HÜZÜNLENMEZLER. )

"La (1) havfün (2) aley (3) him (4) ve (5) la (6) hüm (7) yahzenun (8)" ( Onlara korku yoktur. Onlar hüzünlenmezler. )

"8" kelimeden oluşan ve Kur'an'da 12 kere tekralanan bu kalıp, Allahü Teala'nın "yönlendirmesine tabi olanların" ilahi bir koruma altında olacaklarını, çevrelerinde gerçekleşen vakalardan olumsuz yönde etkilenmeyeceklerini bildirmektedir. 

15/48 - LA YEMESSÜHÜM FIHA NESABÜN ve ma hüm minha bi muhracın ( ONLARA ORADA ZAHMET, YORGUNLUK DOKUNMAZ. Onlar oradan çıkarılacak da değillerdir. )

Kaba madde aleminin fiziksel olguları olan "yorgunluk ve zahmetin" cennet ehli için yani yarı süptil ve süptil olan üst alemlere intikal liyakatine nail olmuş varlıklar için geçerli olmayacağı bildirilmektedir.

20/118 - İnne leke en LA TECUA FIHA VE LA TA'RA ( Kesinlikle sana ORADA ACIKMAMAN VE ÇIPLAK OLMAMAN vardır. )

20/119 - Ve enneke LA TAZMEÜ FIHA VE LA TADHA ( Ve kesinlikle sen ORADA SUSAMAZSIN VE SICAKTA KALMAZSIN. )

Cennette yani Sirius'ta acıkma, susama, üşüme, yanma gibi kaba madde olgularının bulunmadığı bildirilmektedir.

Ayetlerde, süptil varlık aşamasında maddi zorlukların tamamen ortada kalktığı bildirilmektedir.

Bu kapsamda Haberci İsa, insanları maddi kaygılardan uzaklaşmaya, sadece ve sadece Allah'ın yönlendirmesine ve ilmine tabi olmaya çağırmaktadır.

40 Matta 6-25 "Bu nedenle size şunu söylüyorum: "Ne yiyip ne içeceğiz?' diye hayatınız için kaygılanmayın, 'Ne giyeceğiz?' diye bedeniniz için kaygılanmayın. Hayat yiyecekten, beden de giyecekten daha öte değil midir?

40 Matta 6-26 Gökte uçan kuşlara bakın. Ne ekerler, ne biçerler, ne de ambarlarda biriktirirler. Göksel Babanız yine de onları doyurur. Siz onlardan çok daha değerli değil misiniz? 

40 Matta 6-27 Sizlerden hanginiz kaygılanmakla ömrünü bir anlık uzatabilir? 

40 Matta 6-28 Giyecek konusunda neden kaygılanıyorsunuz? Kır zambaklarının nasıl büyüdüğüne bakın! Ne çalışırlar, ne de iplik eğirirler. 

40 Matta 6-29 Ama size şunu söyleyeyim, bütün görkemine karşın Süleyman bile bunlardan biri gibi giyinmiş değildi.

40 Matta 6-30 Bugün var olup yarın ocağa atılacak olan kır otunu böyle giydiren Tanrı'nın sizi de giydireceği çok daha kesin değil mi, ey kıt imanlılar?

40 Matta 6-31 "Öyleyse, 'Ne yiyeceğiz?' 'Ne içeceğiz?' ya da 'Ne giyeceğiz?' diyerek kaygılanmayın.

40 Matta 6-32 Uluslar hep bu şeylerin peşinden giderler. Oysa göksel Babanız bütün bunlara gereksinmeniz olduğunu bilir.

40 Matta 6-33 Siz öncelikle O'nun egemenliğinin ve doğruluğunun ardından gidin, o zaman size bütün bunlar da verilecektir.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder