17 Mart 2019 Pazar

Zamandaki "9" Mesajı

Her ne kadar zaman kavramının olmadığı ve "Geçmiş = Şimdi = Gelecek" denkleminin gerçekliği biliniyor olsa da Allahü Teala, bir sınav olan dünyevi ( kaba maddesel ) alemde yaşama mahkum edilmiş insan için "Zaman" algısı bahşetmiş ve bu algıyı Kur'an'da geçen "9" kavram ile bildirmiştir. 

1- "Min Kabl" ( Önce/Önceden )
2- "Ane" ( Şimdi )
3- "Min Ba'd" ( Sonra )
4- "Yevme" ( Bugün )
5- "Sevfe" ( Yarın)
6- "Saah" ( Saat )
7- "Yevm" ( Gün)
8- "Sene/Ami" ( Yıl/Sene )
9- "Şehr" ( Ay )

"Zaman" kelimesi Arapça'da "Dehr" kelimesiyle ifade edilmektedir. "Dehr" kelimesi Kur'an'da iki ayette geçmekte olup, bu kelimenin her iki ayetteki sıra numaralarının nümerolojik değeri de "9" sayısını vermektedir. ( 18 ... 1+8 = 9 ve 9 )

45/24 - Ve (1) kalu (2) ma (3) hiye (4) illa (5) hayatün (6) ed (7) dünya (8) nemutü (9) ve (10) nahya (11) ve (12) ma (13) yühlikü (14) na (15) illa (16) ed (17) DEHR (18) ve ma lehüm bi zalike min ılm in hüm illa yezunun ( Ve "O, dünya hayatı haricindeki değildir. Ölürüz ve diriliriz. O bizi helak eden ancak ZAMANDIR." dediler. Onlara bununla ilgili ilim yoktur. Kesinlikle onlar ancak zannederler. )

76/1 - Hel (1) eta (2) ala (3) el (4) insani (5) hıynün (6) min (7) ed (8) DEHRİ (9) lem yekun şey'en mezkura ( İnsana uzun zamandan hatırlanacak bir şey olmadığı ZAMAN gelmedi mi? )

Matematikte zamanın tezahürü temel işlem olan "Toplama" yani aynı nihai manadaki "Çarpma" işlemidir. ( Çıkartma veya Bölme işlemleri ters yönlü Toplama veya Çarpma olarak kabul edilir. ) "Çarpma" işlemi sayesinde belirli değere sahip bir sayı, bir sonraki aşamada ( geçen zaman ile ) farklı değere sahip bir başka sayıya dönüştürülmektedir. "Çarpma" işlemi İngilizce'de "Times" kelimesi ile ifade olunur. Örnek: "3 times 3 is 9" ( "Kere" kelimesinin karşılığı olarak "Times" ( Zamanlar ) kelimesinin kullanılması dikkat çekmektedir. )

"9" sayısına ilişkin çarpım işlemlerinde çıkan sonuç sayısının nümerolojik değeri daima "9" sayısına eşit olmaktadır. Bu durum, Kur'an'da "Zaman" kavramına ilişkin ortaya çıkan "9" nümerolojisi ile "9 ile çarpma" işlemi arasındaki muhtemel bir ilintiyi gündeme getirmektedir. 

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder