9 Mart 2019 Cumartesi

İsimlendirilmiş Vade ... Karanlıktan Aydınlığa Çıkış ... Doğum

Devre sonu olan Kıyamet ( Ayağa Kalkış ) Günü'nün ( Yevmel Kıyameh ) spritüalizmdeki isminin "Altın Çağ" olduğu evvelki bölümlerde defaatle belirtilmişti. Asla bir "son" olmayıp sadece yeni bir başlangıç, bir "Doğum" olan Devre Sonunun belirli bir "İsmi" olduğu Kur'an ayetlerinde "Ecelin Müsemma" ( İsimlendirilmiş Vade ) ifadesi ile bildirilmektedir. 

"Ecelin Müsemma" ( İsimlendirilmiş Belirli Vade ) ifadesi, "Doğumu" niteleyecek şekilde 22/5 kodlu ayette geçmektedir.

22/5 - Ya eyyühen nasü in küntüm fı raybin minel ba'si fe inna halaknaküm min türabin sümme min nutfetin sümme min alekatin sümme min mudğatin muhallekatin ve ğayri muhallekatin li nübeyyine leküm ve nükirru FİL ERHAMİ ma neşaü ila ECELİN MÜSEMMEN ........... ( Ey insanlar, eğer dirilmeden şüphe içinde iseniz, size açıklamak için, kesinlikle biz sizi topraktan, sonra su damlasından, sonra asılı duran kan pıhtısından, sonra belli olan belli olmayan et parçasından yarattık. Dilediğimiz şekilde İSİMLENDİRİLMİŞ BELİRLİ VADEYE kadar RAHİMLERDE tutarız. ............. )

"İsimlendirilmiş Belirli Vade" ifadesi "Doğum" olarak nitelenebilecek "Karanlıktan Aydınlığa Çıkışı" da temsil etmektedir. Zira 39/6 kodlu ayette "Rahimlerde üç karanlıkta yaratış"tan bahsedilmektedir. Rahimin karanlık ortam olduğu düşünüldüğünde, doğum vesilesiyle karanlıktan kurtulunmakta ve aydınlığa kavuşulmaktadır.

Bu bağlamda, Devre Sonu olan "Altın Çağ", ruhsal tekamüle ermiş varlıklar için dünya adı verilen rahimin karanlığından kurtuluş, üst planlardaki aydınlığa kavuşma yani bir doğum anlamını taşımaktadır. Allahü Teala'nın, kullarını "karanlıktan aydınlığa kavuşturmayı istediği" ayetlerde defaatle bildirilmektedir.

2/257 - Allahü veliyyüllezıne amenu yuhricühüm minez zulümati ilen nur vellezine keferu evliyaühümüt tağutü yuhricunehüm minen nuri ilez zulümat ülaike ashabün nar hüm fıha halidun Allah o inananların dostudur. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. O inkar edenler, onların dostları azgındır ki onları aydınlıktan karanlığa çıkarır. Onlar ateşin sahipleridirler. Onlar onun içinde ebedidirler. )

46/3 Kodlu ayette yaratılıştaki döngü ve devre sonu vurgulanmaktadır.

46/3 - Ma halaknes semavati vel erda ve ma beynehüma illa bil hakkı ve ECELİN MÜSEMMA vellezine keferu an ma ünziru mu'ridun ( Gökleri, yeri ve o onların aralarındakilerini gerçek ve İSİMLENDİRİLMİŞ BELİRLİ VADE haricinde yaratmadık. O inkar edenler, o uyarıldıklarından yüz çevirip dönenlerdir. )

"Ecelin Müsemma" ifadesi de Kur'an'da "21" kere tekrarlanmakta olup, bu ifadenin son kez geçtiği 71/4 kodlu ayette de "21" kelime bulunmaktadır. 21 sayısı, aynı zamanda "Ruh" kelimesinin  Kur'an'daki tekrar adedi olup, "İkiyi Birleme" ve "Öze Dönüş" kavramlarının da sembolüdür.

71/4 - Yağfir (1) leküm (2) min (3) zünubi (4) küm (5) ve (6) yuahhır (7) küm (8) ila (9) ECELİN (10) MÜSEMMEN (11) inne (12) ecele (13) allahi (14) iza (15) cae (16) la (17) yuahharu (18) lev (19) küntüm (20) ta'lemun (21) ( “Size günahlarınızdan af eyler ve sizi İSİMLENDİRİLMİŞ BELİRLİ VADEYE kadar erteler. Kesinlikle Allah' ın vadesi, geldiğinde ertelenemez. Şayet bilmiş olsaydınız."










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder