23 Mart 2019 Cumartesi

Allah - Kutsal Ruh - Cibril - Biz ve Kitabın İndirilişi

Kur'an'ın indirilişine ilişkin aşağıdaki ayetlerde "indirme" fiilinin öznesi olarak farklı kavramlar / kelimeler yer almaktadır. Kitabın indirilişi süreci misal verilmek suretiyle, Allah'ın yaratmış olduğu varlıkların ( Ruh, Süptil ( Eterik ) Varlıklar ( Vazifeliler / Melekler ), Yarı Süptil Varlık ( Ehli Cennet ) ) O'nun emriyle ve izniyle bir birliktelik içinde görevlerini nasıl ifa ettikleri bildirilmektedir.

1- Allah
2- Ruhül Kudüs ( Kutsal Ruh )
3- Cibril ( Cebrail )
4- Biz ( Meleül Ala / Yüksek İleri Gelenler )

2/176 - Zalike bi ENNELLAHE NEZZELEL KİTABE bil hakk ve innellezinahtelefu fil kitabi le fı şikakın beıyd ( Kesinlikle KİTABI gerçek ile ALLAH İNDİRDİ. Kitap hakkında o ihtilafa düşenler uzak derin ayrılık, kopukluk içinde olurlar. ) *

Her şeyin Allah'ın emri ve izni ile vuku bulması gerçeği çerçevesinde ayette kitabın nihai anlamda Allah tarafından indirildiği bildirilmektedir.

16/102 - Kul NEZZELEHU RUHUL KUDÜSİ MİN RABBİKE bil hakkı li yüsebbitellezine amenu ve hüden ve büşra lil müslimın ( De ki: "ONU, o inananlara sebat vermek için ve teslim olanlara YÖNLENDİRME ve MÜJDE OLARAK RAB'BİNDEN KUTSAL RUH İNDİRDİ." )

Ayette kitabın, Allah'ın ( Rab'bin ) yaratmış olduğu ve kutsal kıldığı Ruh tarafından indirildiği bildirilmektedir.

2/97 - Kul men kane adüvven li CİBRILE FE INNEHU NEZZLEHU ala kalbike bi iznillahi müsaddikan li ma beyne yedeyhi ve HÜDEN ve BÜŞRA lil mü'minın ( De ki: “Kim CİBRİL’ e düşman ise, inananlara MÜJDE, YÖNLENDİRME ve ondan öncekileri doğrulayıcı olarak onu kalbinin üzerine Allah’ ın izni ile kesinlikle O İNDİRDİ." )

15/9 - İNNA NAHNÜ NEZZELNEZ ZİKRA ve inna lehu le hafizun ( HATIRLAMAYI KESİNLİKLE BİZ İNDİRDİK ve kesinlikle biz ona koruyucular gözeticiler olacağız. )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder