30 Mart 2019 Cumartesi

Menstrüasyon Döngüsü

Bilimsel kaynaklar kadınlardaki menstrüasyon periyodunun 21-35 gün, kanama süresinin ise 2-8 gün olduğunu bildirmektedirler.

"Âdet döngüsü normal olan bir kadın, âdet görmediğinde, şartlar müsaitse, öncelikle gebelik düşünülmelidir. Âdet kanaması genellikle 2 - 8 gün sürer. Bunun dışındaki süreler, doktora gitmek için bir sinyal olmalıdır. Kadınların bir ''âdet günlüğü'' tutmaları, belirtileri izlemek ve doktorlarına daha ayrıntılı bilgi verebilmek için çok faydalıdır. Duygusal sıkıntı, diyet veya egzersiz, döngüyü etkileyebilir. Bunları da doktora bildirin."


"Yani, bir kadının 21 günden, 35 güne kadar aralıklarla adet görmesi normal sınırlar içindedir. İkinci komponentimiz adet kanamasının süresidir. Bu süre de ortalama üç-beş gün kadardır. Bunun sınırı da 2 ile 8 gündür... Yani 2 günden az, 8 günden uzun görmek normalin dışına çıkar." 


"Menstrual bleeding usually lasts 2-8 days and totals 4-5 tablespoons of fluid (1/3 of which is blood). Heavy menstrual bleeding may be caused by problems with your body's normal hormonal cycle or by a variety of underlying medical problems."

https://healthcenter.indiana.edu/answers/menstrual-problems.shtml

Maksimum menstrüasyon periyodu olan 35 gün ve maksimum kanama süresi olan 8 gün, yeni döngü başlangıcının ve sonsuz döngünün nümerolojik sembolü olan "8" sayısı açısından dikkat çekmektedirler. ( 35 ... 3+5 = 8 ve 8 )

Kur'an'da "Mehıyd" ( Adet ) kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin kod numarasının ( 2/222 ) nümerolojik değeri de "8" ( 2+2+2+2 = 8 ) sayısını vermektedir.

2/222 - Ve yes'eluneke anil MEHIYD kul hüve ezen fa'tezilün nisae fil MEHIYDI ve la takrabuhünne hatta yathurn fe iza tetahherne fe'tuhünne min haysü emerakümüllah innellahe yühıbbüt tevvabıne ve yühıbbül mütetahhirın ( Ve sana AYBAŞINDAN sual ederler. De ki: "O eziyettir." O halde AYBAŞI içindelerken kadınlardan uzaklaşın. Onlar temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendiklerinde, onlara Allah’ ın size emrettiği yerden yetin. Kesinlikle Allah tevbekarları ve temizlenenleri sever. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder