27 Mart 2019 Çarşamba

Secde ... Alemler ( boyutlar ) Arası Geçiş Kapısına Yakınlaşma

"Sücud / Secde" kelimesi "Yere Kapanma" anlamına gelmektedir. İnsan vücudu için "Yere Kapanma" en etkin ve verimli şekilde nefes almayı ve beyine optimum seviyede kan intikalini sağlayan harekettir.

Kur'anda secdenin "yakınlaşma" sağladığı Alak suresinin 96/19 kodlu ayetinde bildirilmektedir.

96/19 - Kella (1) la (2) tütı' (3) hü (4) ve (5) ESCÜD (6) ve (7) AKTERİB (8) ( Ona asla itaat etme. Yere kapan ve yakınlaş. )

Ayette geçen "yakınlaşma" kavramı esas itibarıyla üst alemle ( boyutla ) temas ve karşılıklı tesirleşme anlamını taşımaktadır. Elbetteki bu tesirleşmenin vuku bulabilmesi için secde hareketinin düşünce konsantrasyonu ve Allahü Teala'nın yüceliğini hissetme gayreti eşliğinde ifa edilmesi gerekir.

Ayette "8" kelime bulunması, yakınlaşmanın üst plan ( alem , boyut ) olan Sirius / Şi'ra ile olacağına işaret etmekte gibidir. ( 8 sayısı ve Sirius ilintisi evvelki bölümlerde defaatle irdelenmişti. )

"Secde / Sücud" kelimesinin Kur'an'da 92 kere tekrarlanması da, alemler arası geçiş kapısı, düalite ve döngünün nümerolojik sembolü olan "11" sayısı açısından dikkat çekmektedir. ( 9+2 = "11" )

Kur'an'da "Secde" kelimesinin ilk kez geçtiği ayetteki "İkili Yedi", "11" ve "21" nümerolojisi de ayrıca ilginç bir durum arzetmektedir. ( Evvelce değinildiği üzere 21 sayısı Ruh kelimesinin ve "ikiyi birlemenin" yani düaliteden üniteye geçişin nümerolojik sembolüdür. Ruh kelimesi Kur'an'da 21 kere tekralanmaktadır. )

2/34 - Ve (1) iz (2) kulna (3) li (4) el (5) melaiketi (6) ESCÜDU (7) li (8) ademe (9) fe (10) SECEDU (11) illa (12) iblıs (13) eba (14) ve (15) istekbera (16) ve (17) kane (18) min (19) el (20) kafirın (21) ( Ve zamanında meleklere "Adem için YERE KAPANIN." dedik. Böylece İblis haricinde YERE KAPANDILAR. O diretti ve kibirlendi ve inkarcılardan oldu. )

- Ayetin kod numarasında ( 2/34 ) "2" ve "7" ( 34 ... 3+4 = "7" ) sayıları yani "İkili Yedi" fenomeni bulunmaktadır.
- Ayetteki ilk secde kelimesi "7". ikinci secde kelimesi ise "11". kelimedir. ( "7" ve "11" ( 2 ) İkili Yedi )
-  Ayette "21" kelime bulunmaktadır.

Yukarıda, "Secde ve yakınlaşma" kavramlarının yer aldığı 96/19 kodlu ayette "Secde" kelimesi 6., "Yakınlaşma" kelimesi ise 8. kelimedir. Her iki kelimenin sıra numaraları toplandığında "İkili Yedi" kavramının nümerolojik sembolü olan "14" sayısı ( 6+8 = 14 ) elde edilmektedir. 14 sayısı 2x7 veya 7+7 olarak da ifade edilmektedir. )

Ayrıca dua esnasındaki iki önemli hareket RÜKU ( Eğilme ) ve  SÜCUD ( Yere Kapanma / Bükülme ) hareketleridir. "Uzay-Zaman'ın bükülmesi" kavramı da "Kozmik Secde" midir? Zira Kur'an'da yaratılmış olan her varlığın Allah için "secde ettiği" bildirilmektedir. "Uzay-Zaman"'nın bükülmesi uzaydaki boyutlar arası geçiş ile ilintilendirilmektedir.

22/18 - E lem tera ennellahe yescüdü lehu men fıs semavati ve men fil erdı veş şemsü vel kameru ven nücumü vel cibalü veş şeceru ved devabbü ve kesırun minen nas ve kesırun hakka aleyhil azab ve men yühinillahü fe ma lehu min mükrim innellahe yef'alü ma yeşa'
( Görmedin mi ki, göklerdeki kimseler, yerdeki kimseler, Güneş, Ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar, debelenenler ve insanlardan çoğu kesinlikle Allah’a , O'na yere kapanırlar. Birçoğunun gerçekleri de üzerlerine azaptır. Allah kimi alçak, hakir kılarsa artık ona ikram eden yoktur. Kesinlikle Allah ne dilerse yapar. )






2017 yılı yapımı olan "REALMS" ( ALEMLER ) isimli filmdeki aşağıdaki kareler de "11" sayısının "Alemler Arası Geçiş Kapısı"'nın nümerik sembolü olduğunun ispatı niteliğindedir.

1. Kare : Çocuk ile kız bir odaya giriyorlar. Kız saate yaklaşıyor. Saat 11'e 5 var.


2. Kare : O sırada bir kapı açılıyor.


3. Kare : Koşarak kapıdan geçiyorlar.


4. Kare : Hemen ardından görüntüye saat geliyor. Saat "11:00"


1999 yılı yapımı olan Matrix 1 filminde, sanal alemden gerçek aleme geçiş yapan Neo’nun * evinin kapı numarası da “101” yani “11”’dir. ( * Neo = Yeni … Yeni başlangıç, Yeni alem )







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder