13 Temmuz 2019 Cumartesi

KabaLa ... Ka+BaRa

Yahudi mistisizmi olarak bilinen ve esası, harf ve kelimelerin belirli bir nümerik yapı içinde zikredilmesi suretiyle maddeye hükmetmeye, maddenin yapıni değiştirmeye, yaratmaya yani sözde kadere hükmetmeye dayanan "Kabala" kelimesinin aslı "Kabara" kelimesidir. "Kabara" kelimesi "Ka" ve "Bara" olarak ikiye ayrılmaktadır. 

Ka = Gibi ( Arapça'daki "Ke" kelimesi ) 
Bara = Yaratan, Yaratıcı ( Arapça'daki "Barii" kelimesi ) 

Bu durumda "Kabara" kelimesinin anlamı "Yaratıcı Gibi" olmaktadır. Bu kapsamda "Kabara" kelimesi esas itibarıyla bir şirk kelimesidir. Kabara, Allah'ın bahşettiği ilimle O'nun olunabileceği gafletine düşmektir. 

Türkçe'deki "Kabarmak" ( Yücelmek, Büyümek ) ve Arapça'daki "Kibir" ( Büyüklenme ) kelimeleri de aynı köke aittirler. 

"Kibir" / "Kibr" ( Ke+Barii ) kelimesi "Yaratıcı Gibi" anlamıyla müteşabih olarak "Yüceliği, Büyüklüğü" ifade etmektedir. Kur'an'da "Barii" kelimesinin geçtiği ilk ayet Bakara suresinin 2/54 kodlu ayetidir. 

2/54 - Ve iz kale musa li kavmihı ya kavmi inneküm zalemtüm enfüseküm bittihazikümül ıcle fe tubu ila BARİİküm faktülu enfüseküm zaliküm hayrun leküm inde BARİİküm fe tabe aleyküm innehu hüvet tevvabür rahim ( Ve zamanında Musa kavmine "Ey kavmim siz buzağıyı kendinize edinerek kesinlikle nefislerinize zulmettiniz. O halde tevbe edip güzel YARATANINIZA tabi olun da nefislerinizi öldürün. Bu, güzel YARATANINIZIN indinde size hayırlıdır." dedi. Böylece üzerinize tevbe eyledi. Kesinlikle O, O tevbeyi kabul edendir, merhametlidir. ) 

Ayet kodunun nümerolojik değeri ise "11" olmaktadır. 11 sayısı Kabara öğretisindeki en önemli sayıdır. ( 11 sayısı portal açılması vesilesiyle üst / farklı boyuta / aleme / frekansa geçişin sembolüdür. )

Ayrıca 2. sure "Bakara" suresidir. Aynı harflerden oluşan "Bakara" kelimesiyle "Kabara" kelimesi arasında okült bir ilinti olabilir mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder