18 Şubat 2024 Pazar

GalaktikYıl

"Kozmik Yıl" olarak da bilinen "Galaktik Yıl", Güneş'in, Samanyolu Galaksisi'nin merkezi etrafında bir kez dönmesi için gereken süredir. Güneş'in bir tam döngülük yörüngesel hareketiyle oluşan 1 Galaktik Yıl yaklaşık 225 milyon Dünya yılına eşittir. Güneş Sistemi, Galaktik Merkez etrafındaki yörüngesi içerisinde ortalama 828.000 km/saat hızla hareket etmektedir.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Galactic_year

Yukarıdaki sayısal verilerin ortak özelliği nümerolojik olarak 9 sayısını vermeleridir.

Yasin suresinin aşağıdaki ayetinde Güneş'in kozmik hareketinden bahsedilmekte olup, ayetin nümerolojik yapısında 9 sayısı bulunmaktadır.

36/38 Ve (1) eş (2) ŞEMSU (3) tecri (4) li (5) MUSTEKARRİN (6) leha (7) zalike (8) TAKDİRU (9) el (10) azizi (11) el (12) alim (13) 

( Ve GÜNEŞ, kendi DURAK YERİ için akar. İşte bu yüce bilenin ÖLÇÜSÜ / TAKDİRİDİR. )

- Ayetin sure numarasının ( 36 ) nümerolojik değeri 9 ( 3+6 = 9 ) olmaktadır.

- Ayetteki kilit kelimeler olan Şems ( Güneş ), Mustekarr ( Durak yeri ) ve Takdir ( Ölçü ) kelimelerinin sıra numaralarının ( 3, 6, 9 )* toplamının nümerolojik değeri 9 olmaktadır. ( 3+6+9 = 18 ... 9 )

* Nikola Tesla'nın "Eğer, 3, 6, 9 sayılarının görkemini bilseydiniz, o zaman evrenin kapılarını açacak bir anahtarınız olurdu.” sözü konu bağlamında önem arzetmektedir.

- Ayetteki "Takdir" ( Ölçü, Değer ) kelimesinin sıra numarası olan 9 sayısı, Güneş'in yörüngesel hareketiyle ilgili yukarıda belirtilen sayıların nümerolojik değerleriyle uyum arzetmektedir.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2016/04/ay-ve-hurma-dal.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder