11 Şubat 2024 Pazar

Goyim kelimesi

"Goy" İbranice "Kitle, Topluluk, Sürü, Grup, Millet" anlamına gelen ve çoğul hali "Goyim" olan bir kelimedir.

Türkçede argo ifade olarak yer alan "Goygoy" ( Kitle manipülasyonu için boş konuşma )  ve "Goygoycu" ( Boş konuşarak kitleyi manipüle eden ) kelimelerinin kökeninde de "Goy" kelimesi bulunmaktadır.

Türkçede "Tarımsal yerleşim yeri" anlamına gelen "Köy" kelimesi de semantik köken itibarıyla "Topluluk, Toplanma" anlamına gelmekte olup, "Goy" kelimesinin bir tezahürüdür. 

Türkçedeki "Koyun" ( Sürüler, Sürü halinde olanlar ) kelimesi "Goy" kelimesinin çoğulu olan "Goyim" kelimesinin bir tezahürüdür.

"Koymak" kelimesi de semantik köken olarak "Bir yere toplamak" anlamını içermektedir.

Coğrafi bir kavram olan "Koy" kelimesi de "Bir yere toplanmış, Bir yerde birikmiş" anlamını içermektedir.

Farsçadaki "Guya" kelimesi de "Goy" kelimesinin ilintilendirildiği anlamlardan biri olan "Söylemek" anlamını temsil etmektedir.

Zionist felsefede ise "Goyim" kelimesi, kendilerini insan üstü, özel, elit, ilahi varlıklar addeden ve insanları hayvan gibi gütmek üzere yeryüzünde bulunduklarına inanan küresel müşrik zümrenin insanlara verdikleri isimdir. Bir başka deyişle, doğal kaynakları insanlardan gasp ederek sözde güç kazanmış, zenginleşmiş zionistler dünyayı bir "insanat bahçesi", "büyük bir ağıl" olarak, insanları da "koyun" olarak görmektedirler.

Zionistler, "Goyim" kelimesine yükledikleri anlam çerçevesinde, insanları güdebilmek için asırlardır uygyladıkları ekonomik ( maddi ) ve akademik ( ilmi ) yoksullaştırma operasyonlarını, kozmik nümerolojiyle de uyumlu olarak, 2019 yılından itibaren hızlandırmış ve yoğunlaştırmışlardır. Zira bu yıldan itibaren vuku bulan pandemi, mRNA enheksiyonu, kıtlık, ekonomik kriz, savaş gibi halen devam eden gelişmeler herkesin malumudur. Nihayetinde tek dünya devletinin tesisi vasıtasıyla küresel tam tahakkümün hedeflendiği bu süreçte, sürdürülebilir

gelişme, evrim, yükseliş, insan 2.0, transhümanizm gibi kelimelerle iletişimi yapılan dijital teknolojiye dayalı uygulamaların esas amacı insanlığı tersine evriltmek ve idrak mekanizması çökmüş tam "Goyim"lere dönüştürebilmektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder