3 Şubat 2024 Cumartesi

Mal, Mülk, İktidar!

Kibir sembolü cin şeytanı İblis'in, A'raf suresinin 16. ayetinde yer alan şu sözleri şeytanların amacını net olarak tanımlamaktadır.

7/16 Kale fe bima ağveyteni le ak'udenne lehum siratakel mustekim

( "Öyleyse, beni azdırmandan dolayı, onlara karşı, senin doğru yolunun üstüne oturacağım." dedi. )

İşte bu amaç doğrultusunda şeytanlar, kurdukları şirketleşme tuzağı vasıtasıyla maddi ve manevi nimetleri asırlardır gasp etmekte, elde ettikleri sözde zenginlik ve iktidar vasıtasıyla insanları mahrum  bırakmakta ve hayatı insanlara bir nimete erişme mücadelesi olarak algılatmaya ve bu yolla insanları gerçeklikten ve Allah bilincinden uzaklaştırmaya çalışmaktadırlar. Ve maalesef dünya hayatının mal, mülk ve iktidar elde etme yarışından yani karşılıklı zulümden ibaret bir süreç olduğuna inanmış büyük bir çoğunluk nedeniyle dünya, yaratılışından bu yana cehennem niteliğini korumaktadır. 

Hadid suresinin 20. ayetinde bir idrak sınavı olan dünya hayatının bu aldatıcı niteliği vurgulanmaktadır.

57/20 İ'lemu ennemel hayatud dunya le'ibun ve lehvun ve zinetun ve tefahurun beynekum ve tekasurun fil emvali vel evladi ke meseli ğaysin a'cebel kuffare nebatuhu summe yekunu hutamen ve fil ahireti azabun şeduydun ve mağfiretun min allahi ve ridvanun ve mel hayatud dunya illa meta'ul ğurur

( Bilin ki o dünya hayatı kesinlikle oyundur, eğlencedir, süstür, aranızda övünmedir, mallardan ve çocuklardan çoğaltmadır. Bitirip yetiştirdiği, ekincilerin hoşuna giden yağmur misali gibidir. Sonra kırpılmış parça olur. Ahirette şiddetli azap, Allah’tan af ve rıza vardır. Dünya hayatı aldatıcı maddi fayda haricindeki değildir. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder