27 Şubat 2024 Salı

Medyadan dehşete dolaylı destek

Evvelki bölümlerde, küreselcilerin kontrolünde olan medya vasıtasıyla toplumun şiddete, teröre ve suça yönlendirildiğine, toplumun sürekli olarak düşük frekansta tutulabilmesi için travma niteliğindeki bu negatif unsurlarla kodlanmaya çalışıldığına ve bu hususta TV dizilerinin de kullanıldığına değinilmişti.

Basın kuruluşlarının internet haber siteleri incelendiğinde suç ve dehşet haberlerinin görselli manşetler ile öne çıkarıldığı, yaralama ve cinayet anlarının video görüntülerinin, sanki keyif veren bir unsurmuş gibi, "izlemek için tıklayın" ifadesiyle sunulmakta olması dikkat çekmektedir. 

Aşağıdaki görseller, önde gelen bir haber sitesinin, sanki ülkede başka haber yokmuş gibi, sadece bugün ( 27.02.2024 ) yayımladığı manşetlere aittir. Bu tip haberlerin insanların "gözüne sokulmadan da" verilebileceği aşikârdır. Ancak her şeyi kapitalize eden küreselci şeytani zihniyet, edebi, ahlaki ve manevi değerleri hiçe sayarak sadece "tıklanma adedine" ve "toplumu negatif yönde kodlamaya" odaklanmış durumdadır.










Not: Kağıt baskı gazetelerde de kaza, yangın, gasp, darp, cinsel şiddet, taciz, tecavüz, bıçaklama, yaralama, öldürme gibi olumsuz adli olaylar daima 3. sayfada yani ilk sayfanın çevrilmesi sonrasında doğrudan karşılaşılan sayfada sunulagelmiştir. 

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2024/02/dizilerle-toplum-kodlama.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder