17 Şubat 2024 Cumartesi

Horoz ... Horus

HR kökünden olan "Hur" kelimesi Farsça'da "Güneş, Işık, Aydınlık, Beyazlık" anlamlarına gelen bir kelime olup Mısır mitolojisindeki "Horus" kelimesinin de kökenidir. Cin şeytanı İblis'in temsili isimlerinden olan Lucifer ( Işık getiren )'in diğer ismi olan Latincedeki "Horus" kelimesi "Hor" ( Uzak, Yüksek, Yüce ) ve "us" ( anlam içermeyen sonek ) kelimelerinden oluşmaktadır. Küresel şeytanların din addettiği ve esası satanizm, paganizm olan Mısır mitolojisinde Horus, Güneş tanrsı Ra'nın oğludur. 

Satanik paganizmde Güneşin ilah adedilmesinin sebebi "yüksekte, yüce, uzakta, erişilmez" olarak algılanmış olmasıdır. Dolayısıyla "Yüksek, Uzak" ve "Güneş, Işık" kelimeleri "Hur" ve "Horus" kelimesinin semantik kökenin temsil etmektedirler. ( "Şeytan" kelimesinin temsil ettiği "Yakan", Yakıcı, Ateşleyen" anlamı da konu ile ilintilidir. )

Horoz başı şeklindeki kafasının üzerinde Güneş ile simgelenen Horus'un babası Güneş Tanrısı Ra. Satanik paganizmdeki karakter üçlemelerinde babanın aynı zamanda oğul olarak tezahür ettiği de kabul edilmektedir. Yani bu durumda Ra esasen Horus'tur.

Arapça'daki "Harr" ( Sıcak ) ve Farsça'daki "Hare" ( Parlak çizgi ) kelimeleri de ortak HR kökündendir.

İran'ın kuzeydoğu ve doğusunda yer alan bölgeye verilen isim olan "Horasan" kelimesi de "Hur / Hor" kökünden olup "Güneşin yükseldiği yer" anlamına gelmekte ve yukarıda bahsedilen iki anlamı da içermektedir. ( İngilizce ve Almancada "Güneş" kelimesinin karşılıklarının "Sun" ve "Sonne" olması etimolojik kökenin "Hora" ve "san" kelimeleri olmasını muhtemel kılmaktadır. )

Farsçadaki "Horoz / Huruz" kelimesi ise "Horus" kelimesinin bir tezahürü olup, eril bir kümes hayvanının ismidir. Bu kelimenin anlamının "Bağırmak, Çağırmak" olduğu belirtilse de semantik kökende "Işık, Yükselme, Güneşin yükselmesi" anlamları bulunmaktadır. Zira "Horoz", bir döngü sonu ve tamamlanma anı olan şafak vaktinde yani "güneşin yükselme" vaktinde ötmek üzere kodlanmış bir varlıktır. 

Şirkin sembollerinden olan "Horus" kelimesinin İngilizce alfabeye göre değeri 81 ( 8+1 = 9 ) olmaktadır. Bu sayı şirkin sembolü olan 666 sayısının nümerolojik tezahürüdür. ( 6+6+6 = 18 ... 1+8 = 9 ) 

H (8) + O (15) + R (18) + U (21) + S (19) = 81 ... 9 

Üç adet 6 sayısından oluşan ve İncil'in Vahiy suresindeki 18! numaralı bir ayette, "insanı simgeleyen canavarın sayısı" olarak tanımlanan 666 sayısı, şirkin sembolü olan Teslis / Trinity ( Üçleme ) kavramının da sembolüdür. Kur'an ayetlerinde de "Üçtür demeyin", "Allah üçün üçüncüsüdür diyenler inkar etmişlerdir." cümleleriyle 3 sayısının şirki temsil eden anlamına işaret edilmektedir.

"Horoz / Huruz" kelimesinin Arapça alfabeye göre değeri ise 819 olmaktadır ki bu sayının nümerolojik değeri de 18 üzerinden 9 ( 8+1+9 = 18 ... 1+8 = 9 )'dur.

( Hi 600 + Vav 6 + Ra 200 + Vav 6 + Ze 7 = 819 ... 18 ... 9 )

"Horoz" kelimesi İncil'de 12 ( 1+2 = 3 ) ayette geçmekte ve döngü sonunun, tamamlanmanın, olgunlaşmanın sembolü olan 3 sayısı ile ilintilendirilmektedir. Ayetlerde "Horozun ötmesi sonrasında gerçekleşen "Üç kere inkar" günahından bahsedilmektedir. 

40-Matthew-26-34 "Sana doğrusunu söyleyeyim" dedi İsa, "Bu gece HOROZ ötmeden beni ÜÇ KEZ İNKAR EDECEKSİN."

40-Matthew-26-74 Petrus kendine lanet okuyup ant içerek, "O adamı tanımıyorum!" dedi. Tam o anda HOROZ öttü.

40-Matthew-26-75 Petrus, İsa'nın, "HOROZ ötmeden beni ÜÇ KEZ İNKAR EDECEKSİN" dediğini hatırladı ve dışarı çıkıp acı acı ağladı. 

41-Mark-13-35 Siz de gözleyin. Çünkü ev sahibi ne zaman gelecek, akşam mı, gece yarısı mı, HOROZ öttüğünde mi, sabaha doğru mu, bilemezsiniz. 

41-Mark-14-30 "Sana doğrusunu söyleyeyim" dedi İsa, "Bugün, bu gece, HOROZ iki kez ötmeden sen beni ÜÇ KEZ İNKAR EDECEKSİN." 

41-Mark-14-68 Petrus ise bunu inkâr ederek, "Senin neden söz ettiğini bilmiyorum, anlamıyorum" dedi ve dışarıya, dış kapının önüne çıktı. Bu arada HOROZ öttü. 

41-Mark-14-72 Tam o anda HOROZ ikinci kez öttü. Petrus, İsa'nın kendisine, "HOROZ iki kez ötmeden beni ÜÇ KEZ İNKAR EDECEKSİN" dediğini hatırladı ve hüngür hüngür ağlamaya başladı. 

42-Luke-22-34 İsa, "Sana şunu söyleyeyim, Petrus, bu gece HOROZ ötmeden beni tanıdığını ÜÇ KEZ İNKAR EDECEKSİN" dedi. 

42-Luke-22-60 Petrus, "Sen ne diyorsun be adam, anlamıyorum!" dedi. Tam o anda, Petrus daha konuşurken HOROZ öttü. 

42-Luke-22-61 Rab arkasına dönüp Petrus'a baktı. O zaman Petrus, Rab'bin kendisine, "Bu gece HOROZ ötmeden beni ÜÇ KEZ İNKAR EDECEKSİN" dediğini hatırladı.

43-John-13-38 İsa şöyle yanıtladı: "Benim için canını mı vereceksin? Sana doğrusunu söyleyeyim, HOROZ ötmeden beni ÜÇ KEZ İNKAR EDECEKSİN " 

43-John-18-27 Petrus yine İNKAR ETTİ ve tam o anda HOROZ öttü. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder