1 Ağustos 2024 Perşembe

Birleştirici Kutsal Ruh ve Kitaplar

İslami kültürde Kur'an'ın indirilişi ile birlikte diğer kitapların ( Tevrat ve İncil ) hükmünün kalmadığı gibi yaygın bir kanı da mevcuttur. Oysa Kur'an'ın özelliği, tüm ilahi kozmik bilgileri ( kodları ) içeren en üst versiyon kitap ( yazı, yazılım ) olmasının yanısıra kendinden önceki kitapları doğrulaması ve onları korumasıdır. Dolayısıyla Kur'an ile birlikte bir bütünün bileşenleri olan Tevrat da, İncil de insanlar için ilahi bir ilim ve referans kaynağı olma özelliklerini korumaktadırlar.

2/97 De ki: “Kim CİBRİL'E düşman ise, inananlara müjde, yönlendirme ve ONDAN ÖNCEKİLERİ DOĞRULAYICI olarak onu kalbinin üzerine Allah’ın izni ile kesinlikle O İNDİRDİ."

2/40 EY İSRAİLOĞULLARI, .......

2/41 Ve O SİZİNLE BİRLİKTE OLANI DOĞRULAYICI OLARAK İNDİRDİĞİME İNANIN. Onu inkar edenlerin ilki olmayın. Ayetlerimi az değere değiştirip satmayın. Ve sadece benden sakının. 

Yukarıdaki ilk ayette zikredilen melek Cibril'in, "Ruhul Kudüs" ( Kutsal Ruh ) olduğu da Kur'an'da bildirilmektedir. "Kutsal Ruh", ilahi yönlendirme ve kozmik bilgi kaynağı olan kutsal kitapların indirilme vasıtası olarak Tevrat'ta ve İncil'de de geçmektedir.

19-Psalms-51-11 Beni huzurundan atma, KUTSAL RUH'UNU benden alma. 

40-Matthew-3-16 İsa vaftiz olur olmaz sudan çıktı. O anda gökler onun üzerine açıldı ve İsa, TANRI'NIN RUHU'NUN bir kumru gibi inip üzerine konduğunu gördü. 

42-Luke-1-15 O, Rab'bin gözünde büyük olacak. Hiç şarap ve içki içmeyecek; daha annesinin rahmindeyken KUTSAL RUH ile dolacak. 

Aşağıdaki Kur'an ayetlerinde de, kutsal kitapların ( İbrahim'in kitabı, Tevrat, İncil, Kur'an ve ismi mechul olanlar ) farklı kavimlere ( toplumlara ) geldiği bildirilmekte ancak kavimlerin büyük sınavının, bu kitapların bir bütünün bileşenleri olduklarını idrak etmeleri ve tek din olan İslam'da birleşmeleri olduğu da vurgulanmaktadır. 

13/21 Ve ALLAH'IN O BİRLEŞTİRİLMESİNİ EMRETTİĞİNİ BİRLEŞTİRENLER ve Rab’lerinden korkup, ürperenler, ürkenler ve hesabın kötülüğünden korkanlar. 

13/25 Ve o sözü sonrasında Allah’ın ahdini bozanlar ve ALLAH'IN BİRLEŞTİRİLMESİNİ EMRETTİĞİNİ KESİP AYIRANLAR ve yerde bozgun yapanlar, işte onlar, lanet onlaradır ve kötü yurt onlaradır. 

42/13 DİNİ AYAKTA TUTASINIZ VE ONUN HAKKINDA AYRIŞIP GRUPLAŞMAYASINIZ DİYE o NUH'A emrettiklerini, o sana vahyettiklerimizi, o İBRAHİM'E, MUSA'YS, ve İSA'YA EMRETTİKLERİMİZİ SİZE DİNDEN YOL YAPTI. O onları çağırdığın, ortak koşanlara büyük geldi. Allah dilediği kimseyi kendine seçer. Pişman olup gerçeğe yönelen kimseyi kendine yönlendirir.

Metni mevcut kitaplar olan Tevrat, İncil'in ve Kur'an'ın toplumlar için aktif ilim kaynakları olduğu da aşağıdaki ayetlerde bildirilmektedir. Ancak Tevrat'ın konu edildiği 5/44 kodlu ayetteki "Ayetlerimi az değere satmayın." ifadesi ile de Tevrat'ın muharrif olduğu hususuna da işaret edimekte gibidir.

5/43 Ve İÇİNDE ALLAH'IN HÜKMÜ BULUNAN TEVRAT YANLARINDAYKEN seni nasıl hakem yaparlar da sonra, bunun ardından yüz çevirirler? Ve onlar inananlar değillerdir.  

5/44  İçinde yönlendirme ve aydınlık bulunan TEVRAT'I, KESİNLİKLE BİZ İNDİRDİK. TESLİM OLAN HABERCİLER, YAHUDİLER İÇİN ONUNLA HÜKMEDERLER. Rab’be adanmışlar ve bilginler, Allah’ın kitabını korumalarından dolayı, onun üzerine şahitler olurlardı. O halde, insanlardan korkmayın, benden korkun. AYETLERİMİ AZ DEĞERE SATMAYIN. Kim Allah’ın o indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar inkarcılardır. 

5/45 Ve biz onların üzerine onun içinde, nefise nefis, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş ve yaralara kısas yazdık. Artık kim onu bağışlarsa, o ona günahlarına keffarettir. KİM ALLAH'IN İNDİRDİĞİYLE HÜKMETMEZSE, işte onlar zalimlerdir. 

Aşağıdaki ayette yer alan "Meryemoğlu İsa'ya İncil'i verdik." ifadesi vasıtasıyla Mesih İsa'ya indirilen bir kitaba işaret edilmektedir. Bugün mevcut olan ve Yeni Ahit olarak da anılan İncil esasen Mark, Yuhanna, Luka ve Matta isimli havarilerin Mesih İsa ile ilgili şehadetlerini konu alan ve "Four Gospels" ( Dört İncil ) olarak da anılan yazılardır. 

5/46 Ve onların izleri üzerine, yanlarındaki Tevrat’ı doğrulayıcı olarak MERYEMOĞLU İSA'YI GÖNDERDİK. ONA içinde yönlendirme ve aydınlık olan ve ondan önce Tevrat’tan olanı doğrulayan ve sakınanlar için yönlendirme ve öğüt olan İNCİL'İ VERDİK.  

5/47 Ve İNCİL SAHİPLERİ, ALLAH'IN ONUN İÇİNDE İNDİRDİKLERİYLE HÜKMETSİNLER. Kim Allah’ın indirdiği ile hükmetmezse, işte onlar günahkarlardır. 

5/48   VE SANA DA, KİTAPLARDAN O ONDAN ÖNCEKİLERİ DOĞRULAYAN VE ONLARI KOLLAYAN KİTABI GERÇEK İLE İNDİRDİK. O halde, onların aralarında Allah’ın indirdiği ile hükmet. Sana o gerçekten gelen üzerine onların heveslerine tabi olma. Biz, sizlerden herkes için yol ve usül oluşturduk. ŞAYET ALLAH DİLESEYDİ SİZİ TEK TOPLULUK KILARDI. LAKİN O SİZE VERDİKLERİ ( KİTAPLAR ) HAKKINDA SİZİ SINAMAK İÇİNDİ. Öyleyse hayırlara ilerleyin. HEPİNİZİN DÖNÜŞÜ ALLAH'ADIR. Artık, o hakkında ihtilafa düştüklerinizi size o haber verir.  

5/49 VE ARALARINDA O ALLAH'IN İNDİRDİĞİYLE HÜKMET. Onların heveslerine tabi olma. Allah’ın sana indirdiğinin bir kısmından seni saptırıp fitnelerler diye kork. Eğer yüzçevirirlerse, bil ki kesinlikle Allah, bazı günahları sebebiyle onlara musibet vermek ister. Kesinlikle insanlardan çoğu günahkarlardır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder