19 Ağustos 2024 Pazartesi

Tanrıça paganizmi

Tarih boyunca pagan kültürlerde, muhtelif isimlerle anılmak suretiyle ilah addedilen kadın karakterler dikkat çekmiştir. Rab'be şirk niteliğinde olan bu şeytani eğilim Kur'an'da şöyle bildirilmektedir.

4/117 İn yed'une min duniHİ illa İNASA ve in yed'une illa ŞEYTANEN merida

( Kesinlikle onlar, O’nun haricinde ancak KADINLARI çağırırlar. Kesinlikle ancak asi inatçı ŞEYTANI çağırırlar. )

Yukarıdaki ayette ifade edilen, inkarcı müşriklerin şeytani varlıklara kadınsal nitelik atfetmeleridir.

53/27 İnnellezine la yu'minune bil ahirati le YUSEMMUNEL MELAİKET TESMİYETEL UNSA

( Kesinlikle o ahirete inanmayanlar, MELEKLERİ KADIN İSİMLERİYLE İSİMLENDİRİYORLAR. )

Yukarıdaki ayette ise inkarcıların, üst süptil plandaki vazifeli varlıklara da ( melekler ) kadınsal nitelemede bulunup, kadın isimleri verdiklerinden ve onlara şeytani anlamlar yükleyerek Rab'be şirk koştuklarından bahsedilmektedir.

Yukarıdaki iki ayetin de numaralarının nümerolojik değerinin 9 olması şirkin ve teslisin ( üçleme ) temsili olan 666 ( 6+6+6 = 18 ... 1+8 = 9 )  sayısına işaret niteliğindedir. 

Esasen aynı şeytani varlığın yani kovulmuş melek olan İblis'in farklı temsili tezahürleri olan ve genellikle yaratış, doğurganlık, bolluk, bereket, ışık, güzellik, zafer gibi kavramlarla ilintilendirilen bu kadın karakterlerin bazılarının isimleri ve ait oldukları uygarlıklar şöyledir.

Artemis, Diana, Aphrodite, Athena, Hera, Gaia ( Grek )

Junos, Minerva, Venus, Diana ( Roma )

Astarte, Ishtar ( Babil Fahişesi ), Inanna ( Mezopotamya ( Sümer, Babil ) )

Kybele ( Frigya )

Semiramis ( Babil, Lidya )

Mitras ( Pers )

İsis, Semet, Bastet ( Mısır )

Efes'teki Artemis ( Diana )

Venus

Ishtar ( Astarte, Inanna )

Amerika ve Fransa'da bulunan ve bir elinde ışık, bir elinde kitap ile resmedilen sözde "Özgürlük Heykeli" de esasen yılan ile de simgelenen İblis'in kadın olarak nitelenmiş halini yani Lucifer'i ( Işık Getiren ) temsil etmektedir. Söz konusu heykel kompozisyonunda ezoterik olarak, Lucifer'in insanı sözde Rab'bin hapishanesi olan cennetten çıkararak "özgürlüğüne" kavuşturması tasvir edilmektedir. Esasta gerçekleşen ise, hipnotize ettiği insanın cennetten çıkarılmasına sebep olması ve onu cehenneme ( dünya ) düşürmesidir.

47-2 Corinthians-11-14 Buna şaşmamalı. ŞEYTAN DA KENDİSİNE IŞIK MELEĞİ SÜSÜ VERİR.

Aşağıdaki İncil ayet grubunda, Mesih İsa'nın havarilerinden olan Pavlus'un ( Tarsus'lu Saul ) müşrik pagan yahudi Romalı'ları gerçeğe yönlendirme mücadelesine ve Artemis isimli kadın karaktere değinilmektedir. Ayetlerde ayrıca satanizmin nasıl kapitalize edildiğine de değinilmektedir.

44-Acts-19-24 ARTEMİS tapınağının gümüşten maketlerini yapan Dimitriyus adlı bir kuyumcu, el sanatçılarına bir hayli iş sağlıyordu. 

44-Acts-19-25 Sanatçıları ve benzer işlerle uğraşanları bir araya toplayarak onlara şöyle dedi: «Efendiler, BU İŞTEN BÜYÜ KAZANÇ SAĞLADIĞIMIZI biliyorsunuz. 

44-Acts-19-26  Ama Pavlus denen bu adamın, elle yapılan tanrıların gerçek tanrılar olmadığını söyleyerek yalnız Efes'te değil, neredeyse tüm Asya ilinde çok sayıda kişiyi kandırıp saptırdığını görüyor ve duyuyorsunuz. 

44-Acts-19-27 Hem bu sanatımız saygınlığını yitirmek tehlikesiyle karşı karşıyadır, hem de ULU TANRIÇA ARTEMİS'İN tapınağının hiçe sayılması ve tüm Asya iliyle tüm dünyanın tapındığı TANRIÇANIN, ULULUĞUNDAN YOKSUN KALMASI tehlikesi vardır.» 

44-Acts-19-28 Oradakiler bunu duyunca öfkeyle doldular. «EFESLİLERİN ARTEMİS'İ ULUDUR!» diye bağırmaya başladılar. 

Tanrıça teması içeren diğer bazı Bible ayetleri şöyledir.

11-1 Kings-11-5 Saydalılar'ın TANRIÇASI AŞTORET'e ve Ammonlular'ın iğrenç ilahı Molek'e taptı. 

30-Amos-8-14 SAMİRİYE TANRIÇASI AŞİMA üzerine ant içenler, 'Ey Dan, senin ilahının başı üzerine' Ve, 'Beer-Şeva ilahının başı üzerine' diyenler Düşecek ve bir daha kalkmayacak." )

44-Acts-28-4 Yerliler, Pavlus'un eline asılan YILANI görünce birbirlerine, «Bu adam kuşkusuz bir katil» dediler. «Denizden kurtuldu, ama ADALET TANRIÇASI onu yaşatmadı.» 

44-Acts-28-5 Ne var ki, elini silkip yılanı ateşin içine fırlatan Pavlus hiçbir zarar görmedi. 

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/06/fransadaki-yaplarda-ylan-sembolizmi.html?m=1

https://kuranilmi.blogspot.com/2021/11/sahte-sk-melegi-lucifer-ve-ozgurluk.html?m=1

https://kuranilmi.blogspot.com/2021/07/mithras-tapnag-ve-seytan-kadn-addedenler.html?m=1


1 yorum:

  1. Hocam bir instagram verin yapay zeka ve solucanlar falan hakkında 2 çift kelam edelim

    YanıtlaSil