23 Ağustos 2024 Cuma

Hz. Süleyman ile ilgili muharrif ayetler?!

Kelimelerin farklı anlamları olabildiği gibi sayıların da simgelediği farklı anlamlar bulunmaktadır. Misalen döngünün, dualitenin, boyutlar arası portalın ve halden hale geçişin sembolü olan 11 sayısı, okült satanizmde şirkin de sembolüdür. Bu sembolizasyon iki anlam içermektedir.

1- Tek ve bir olan Allah gibi olmak ( haşa ) yani 1'in yanında diğer 1 olmak, O'na eş olmak ( haşa ) ... 11 olmak.

2- Allah'ın, nümerik ifadesi ( haşa ) ve Vahdet / Teklik / Unite kelimesinin temsili olan ve nümerolojik değeri 1 olan 10 sayısının üzerinde olmak yani 11 olmak.

Yukarıdaki iki anlam da, sınav olmak üzere kendilerine yüksek ilim verilmiş ancak ilim üzerine sapmış olan küresel şeytanlara işaret etmektedir.

45/23 Hevesini ilahı edinen kimseyi görmez misin? ALLAH ONU İLİM ÜZERİNE SAPTIRIR.

28/78 "Kesinlikle O İNDİMDEKİ İLİM ÜZERİNE VERİLDİ." dedi. Kesinlikle Allah’ın ondan önce, kuvvet olarak ondan daha şiddetli ve topluluk olarak daha çok olan nesillerden kimseleri helak ettiğini bilmez mi? Ve SUÇLULAR GÜNAHLARI HAKKINDA SUAL EDİLMEZLER.

Hz. Süleyman'dan, hem Bible'da ( Tevrat + İncil ) hem de Kur'an'da bahsedilmekte olup, kendisine "yüksek ilim" bahşedildiği bildirilmektedir. ( Süleyman = Barışçıl, Barışsever )

Kur'an'da Süleyman ile ilgili olan bazı ayetler şöyledir.

Aşağıdaki ayetlerde Süleyman'ın sevilen bir kul olduğu ve kendisine yüksek ilim bahşedildiği bildirilmektedir.

38/30 Ve Davud’a Süleyman’ı bahşettik. Kesinlikle O, TEVBE EDİP DÖNEN NE GÜZEL KULDUR. 

27/15 Ve Davud’a ve SÜLEYMAN'A İLİM VERDİK. "Övgü, bizi o inanan  çoğuna üstün kılan Allah için." dediler.

Aşağıdaki ayette Süleyman'ın mal ve mülk hırsının olmadığına vurgu yapılmaktadır.

27/36 Süleyman geldiğinde "MAL İLE İMDADIMA MI YETMEK İSTİYORSUNUZ? ALLAH'IN O BANA VERDİĞİ*, SİZE VERDİĞİNDEN DAHA HAYIRLIDIR. Bilakis sizler hediyeleriniz ile ferahlayıp sevinirsiniz." dedi.

* "İlmi" kastederek...

Kur'an'da iki adet "Bismillahirrahmanirrahim" ( Rahman ve rahim Allah’ın ismi ile ) ifadesi yer almakta olup, bunlardan ilki birinci sure olan Fatiha suresinin birinci ayeti olup, ikincisi ise " Süleyman" kelimesiyle birlikte 27/30 kodlu ayette konumlandırılmıştır. Asağıdaki ayet ikilisinde, Süleyman'a verilen "kitap"tan da bahsedilmektedir.

27/29 "Ey ileri gelenler kesinlikle bana faydalı yüce KİTAP atılıp bırakıldı." dedi.

27/30 Kesinlikle O SÜLEYMAN'DANDIR. Kesinlikle o rahman ve rahim Allah’ın ismi iledir. 

Cinleri buyruğuna alma yetkisi verilmiş olan Süleyman'a "Şeytanların" hizmet ettiklerinin bildirilmesi dikkat çekmektedir. Zira aşağıdaki ayette "Cin" kelimesi değil "Şeyatin" ( Şeytanlar) kelimesi yer almaktadır. Yani "kötücül" nitelikli varlıklar söz konusudur.

21/82 Ve ŞEYTANLARDAN O'NA DALGIÇLIK YAPANLARI ve bundan başka işler yapanları. Onlara koruyucu, gözetici olduk. 

Aşağıdaki ayette ise "Cinlerin" Süleyman için çalıştıklarından bahsedilmektedir.

34/12 Ve Süleyman için rüzgar. Onun gidişi bir aydı ve onun dönüşü bir aydı. O'na erimiş bakır pınarı akıttık. ÖNÜNDE ÇALIŞANLAR RAB'BİNİN İZNİYLE CİNLERDEN KİMSELERDİ. Onlardan kim emrimizden çıkarsa, ona ateş azabından tattırırız. 

Süleyman'ın inkarcı olmadığından bahsedilen ayet;

2/102   Ve o Süleyman'ın mülkünün ve hükümdarlığının üzerine o şeytanların okuduğuna tabi oldular. SÜLEYMAN İNKAR ETMEDİ VE LAKİN ŞEYTANLAR İNKAR ETTİLER. İnsanlara sihiri ve Babil’de iki melek olan Harut ve Marut’un üzerine indirileni öğretiyorlardı. "Kesinlikle biz sınavız. O halde inkar etmeyin." diyene kadar ikisi kimseye öğretmezlerdi. Onlardan erkeğin ve eşinin arasını neyin ayırdığını öğrenirlerdi. Onlar onunla Allah’ın izni olmadıkça kimseye zarar veremezlerdi. Onlara ne zarar verebilir ne fayda vermez öğrenirlerdi. Onu satana ahirette nasip olmadığını bilirlerdi. O nefislerini sattıkları ne kötüdür. Keşke bilmiş olsalardı. 

En'am suresinin aşağıdaki ayet grubunda Hz. Süleyman'ın, diğer haberciler gibi hidayete ermiş olduğu, salih ( iyi ) olduğu ve alemlere üstün kılındığı bildirilmektedir.

6/84 Ve biz O'na İshak'ı ve Yakub'u bahşettik. HEPSİNİ YÖNLENDİRDİK. Önceden Nuh'u ve O'nun soyundan Davud'u, SÜLEYMAN'I, Eyyub'u, Yusuf'u, Musa'yı ve Harun'u da yönlendirdik. Biz iyilik yapanları işte böyle karşılıklandırırız. 

6/85 Ve Zekeriyya, Yahya, İsa ve İlyas'ı da. HEPSİ İYİLERDENDİLER. 

6/86 Ve İsmail, Elyesea, Yunus ve Lut'u da. HEPSİNİ ALEMLERE ÜSTÜN KILDIK.  

Tevrat'ta, Hz. Süleyman'a "yüksek ilim" bahşedildiğini ve Rab'bin, Süleyman'ın kendisinden nefsani ve maddi üstünlük yerine "ilim" dilemesinden dolayı O'nu takdir ettiğini bildiren ayetler ise şöyledir.

14-2 Chronicles-1-11  Tanrı Süleyman'a, "Demek yüreğinin dileği bu" dedi, "ZENGİNLİK, MAL MÜLK, ONUR ya da senden nefret edenlerin ölümünü istemedin, kendin için UZUN ÖMÜR de istemedin. BUNLARIN YERİNE seni başına kral yaptığım halkımı yönetmek için BİLGİ VE BİLGELİK ISTEDİN. 

14-2 Chronicles-1-12 SANA BİLGİ VE BİLGELİK VERİLECEKTİR. Sana ayrıca öyle bir zenginlik, mal mülk ve onur vereceğim ki, benzeri ne senden önceki krallarda görülmüştür, ne de senden sonrakilerde görülecektir." 

Ancak yine Tevrat'ta, Hz. Süleyman'ın, Kur'an'da zikredilen "İlim üzerine sapmak" kavramıyla uyumlu bir hale büründüğünden ve Kur'an'da yer alan "Süleyman inkar etmedi." ifadesinin tersine meylettiğinden bahsedilen ayetler de yer almaktadır ki bu durum Kur'an'da bahsedilen "Ayetlerin Yahudiler tarafından tahrifatı" hususunu çağrıştırmaktadır.

Hz. Süleyman'ın "inkarcı tutumundan" bahsedilmeye başlanan ilk ayetin bölüm numarasının ve ayet numarasının 11-1 ve 11-1 olması da, 11 ve 111 sayılarının okült semboller olması açısından dikkat çekmektedir. ( Misalen meşhur bir okült cemiyetin localarının İstanbul'daki merkezinin adresi "Tepebaşı 111"'dir. "Tepe"ler boyut portallarının bulunduğu konumlardır. Bkz. "Tepelerdeki portallar" başlıklı bölüm ) Ayrıca Hz. Süleyman ile ilgili olan duvarcılık, mimari, tapınak, ikiz kolonlar, kan adağı verme, majik operasyon ( sihir ), cin şeytanları vb. gibi unsurlar da bu cemiyet için büyük önem arzetmektedir.

11-1 Kings-11-1Kral SÜLEYMAN firavunun kızının yanısıra Moavlı, Ammonlu, Edomlu, Saydalı ve Hititli BİRÇOK YABANCI KADIN SEVDİ. 

( Yukarıdaki Tevrat ayeti, yine Tevrat'ın 20. bölümü olan "Süleyman'ın Özdeyişleri" bölümündeki şu ayetle çelişmektedir; "20-Proverbs-5-20 Oğlum, neden yabancı bir kadınla coşasın, Neden bir yabancıyı koynuna alasın?" )

11-1 Kings-11-2  BU KADINLAR RAB'bin İsrail halkına, "Ne siz onların arasına girin, ne de onlar sizin aranıza girsinler; çünkü ONLAR kesinlikle SİZİ KENDİ İLAHLARININ ARDINCA YÜRÜMEK ÜZERE SAPTIRACAKLARDIR"** dediği uluslardandı. BUNA KARŞIN, SÜLEYMAN ONLARA SEVGİYLE BAĞLANDI. 

** Nisa 4/117 Kesinlikle onlar, O’nun haricinde ancak kadınları çağırırlar. Kesinlikle ancak asi inatçı şeytanı çağırırlar.

11-1 Kings-11-3 Süleyman'ın kral kızlarından yedi yüz karısı ve üç yüz cariyesi vardı. KARILARI ONU YOLUNDAN SAPTIRDILAR. 

11-1 Kings-11-4 Süleyman yaşlandıkça, KARILARI O'NU BAŞKA İLAHLARIN ARDINCA YÜRÜMEK ÜZERE SAPTIRDILAR. Böylece Süleyman bütün yüreğini Tanrısı RAB'be adayan babası Davut gibi yaşamadı. 

11-1 Kings-11-5 Saydalılar'ın tanrıçası Aştoret'e ve Ammonlular'ın iğrenç ilahı MOLEK'E TAPTI. 

11-1 Kings-11-6 BÖYLECE RAB'BİN GÖZÜNDE KÖTÜ OLANI YAPTI, RAB'bin yolunda yürüyen babası Davut gibi tam anlamıyla RAB'bi izlemedi. 

11-1 Kings-11-7 Yeruşalim'in doğusundaki tepede Moavlılar'ın iğrenç ilahı Kemoş'a ve Ammonlular'ın iğrenç ilahı MOLEK'E TAPMAK İÇİN BİR YER YAPTIRDI. 

11-1 Kings-11-8 İLAHLARINA BUHUR YAKIP ADAK VEREN bütün yabancı karıları için de aynı şeyleri yaptı. 

11-1 Kings-11-9 İsrail'in Tanrısı RAB, kendisine iki kez görünüp, "BAŞKA İLAHLARA TAPMA!" DEMESİNE KARŞIN, SÜLEYMAN RAB'BİN YOLUNDAN SAPTI V O'NUN BUYRUĞUNA UYMADI. Bu yüzden RAB Süleyman'a öfkelenerek, 

11-1 Kings-11-10 / 11-11  "SENİNLE YAPTIĞIM antlaşmaya ve kurallarıma bilerek uymadığın için krallığı elinden alacağım ve görevlilerinden birine vereceğim" dedi, 

11-1 Kings-11-12 "Ancak baban Davut'un hatırı için, bunu senin yaşadığın sürede değil, oğlun kral olduktan sonra yapacağım. 

11-1 Kings-11-33  Çünkü SÜLEYMAN BANA SIRT ÇEVİRİP Saydalılar'ın tanrıçası Aştoret'e, Moavlılar'ın ilahı Kemoş'a ve Ammonlular'ın ilahı MOLEK'E*** TAPTI. Kurallarıma, ilkelerime uyup gözümde doğru olanı yapan babası Davut gibi yollarımı izlemedi. 

*** "Molek" kelimesi "Malik" kelimesinin ( sıfatının ) bir tezahürü olup, okült satanizmde "Baykuş" ile resmedilmekte ve İblis'i simgelemektedir. 

11-1 Kings-11-34  Ama buyruklarıma, kurallarıma bağlı kalan, seçtiğim kulum Davut'un hatırı için Süleyman'ın elinden bütün krallığı almayacağım. Yaşamı boyunca onu önder yapacağım. 

11-1 Kings-11-39 SÜLEYMAN'IN GÜNAHINDAN ÖTÜRÜ Davut soyunun gururunu kıracağım, ancak sonsuza dek değil." 

Okült sembol olan ve hem şeklen hem de manen 11 sayısını temsil eden "İki Sütun" kavramı, Süleyman'ın Rab için yaptırdığı tapınak ile ilgili olan aşağıdaki ayette yer almaktadır.

14-2 Chronicles-2-1 SÜLEYMAN RAB ADINA BİR TAPINAK, kendisi için de bir saray YAPTIRMAYA KARAR VERDİ. 

24-Jeremiah-52-20 RAB'bin Tapınağı için Kral Süleyman'ın yaptırmış olduğu İKİ SÜTUN, HAVUZ ve altındaki ON İKİ TUNÇ BOĞA HEYKELIYLE ayaklıklar için hesapsız tunç harcanmıştı.

Hz. Süleyman'ın cinlere yaptırmış olduğu ve esasen bir boyut portalı niteliği arzeden "Tapınak", Kur'an'da da "Sarh" ( Köşk ) olarak geçmektedir. Yukarıdaki tapınak tasvirinde yer alan "İki Sütun" ve "Havuz" kelimeleri boyut portalı tasvirleridir. "Havuz" kelimesi Kur'an'da da Süleyman'ın inşa ettirdiği yapıyla ilgili olarak "Cifanin kel cevab" ( Havuzlar gibi çanaklar ) olarak yer almaktadır. 

34/13 Ona mihrablardan, timsallerden, HAVUZLAR GİBİ ÇANAKLARDAN ve sabit çömleklerden ne dilerse yaparlardı. Şükrederek çalışın Davud ailesi. Kullarımdan çok azı şükreder. 

Bilindiği üzere, boyut portalı ( Yıldız Geçidi/ Star Gate ) daima içi su dolubir çember olarak tasvir edilmektedir.

Neml suresinin aşağıdaki ayetinde de "Engin su sanılan köşkten" bahsedilmektedir ki bu da boyut portalı tasviridir.

27/44 Ona "KÖŞKE gir." denildi. Onu gördüğünde, ONU ENGİN SU SANDI. Bacağını açıp kaldırdı. "Kesinlikle o BİLLURDAN İMAR EDİLMİŞ KÖŞKTÜR." dedi. "Rab’bim, kesinlikle ben nefsime zulmettim ve Süleyman ile birlikte, alemlerin Rab’bi Allah içinteslim oldum." dedi.

Zionistlerin ( Siyonist ) Süleyman Tapınağı'nı yeniden inşa etme arzularının ardında da, sözde İblis'in tam dünya hakimiyetini ilan edebilmesi için cin şeytanlarına portal açmak hedefi bulunmaktadır.

Hz. Süleyman ile ilgili İncil'deki ayetler de şöyledir.

40-Matthew-12-42 Güney Kraliçesi, yargı günü bu kuşakla birlikte kalkıp bu kuşağı yargılayacak. Çünkü kraliçe, SÜLEYMAN'IN BİLGECE SÖZLERİNİ dinlemek için dünyanın ta öbür ucundan gelmişti. Bakın, SÜLEYMAN'DAN DAHA ÜSTÜN OLAN ( Mesih İsa ) BURADADIR. 

42-Luke-12-27 "ZAMBAKLARIN nasıl büyüdüğüne bakın! Ne çalışırlar, ne de iplik eğirirler. Ama size şunu söyleyeyim, bütün görkemine karşın SÜLEYMAN BİLE BUNLARDAN BİRİ GİBİ GİYİNMİŞ DEĞİLDİ. 

43-John-10-23 İsa tapınağın avlusunda, SÜLEYMAN'IN EYVANI'NDA**** yürüyordu.

**** Eyvan = Köşk ( Yukarıda yer alan Kur'an''ın 27/44 kodlu ayetinde "Sarh" olarak geçer. )

44-Acts-7-47 Oysa Tanrı için bir ev yapan Süleyman oldu.

44-Acts-7-48 "Ne var ki, en yüce Olan, elle yapılmış konutlarda oturmaz. Peygamberin belirttiği gibi, 

44-Acts-7-49 "Gök benim tahtım, yeryüzü ayaklarımın basamağıdır. Bana nasıl bir ev yapacaksınız? Ya da, dinleneceğim yer neresidir?

44-Acts-7-50 "Bütün bunlar benim elimin eseri değil mi?" diyor Rab." )

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2024/03/suleymann-numerolojik-gizemi.html?m=1

https://kuranilmi.blogspot.com/2024/07/dusunduren-tevrat-ayetleri.html?m=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder