14 Ağustos 2024 Çarşamba

Her şeyin "Sıfır" noktası...

Türkçe'deki "Sıfır" kelimesinin kökeni Arapça'da "Boş, Yok, Sıfır" anlamına gelen "Sifr" ( صفر )  kelimesidir. 

İngilizce'deki "Cypher" ( Şifre, Kod ), "Zero" ( Sıfır ), Fransızca'daki "Chiffre" ( Rakam ), "Zéro" ( Sıfır ), Almanca'daki "Ziffer" ( Rakam ) kelimeleri de "Sifr" kelimesinin tezahürleri olup, "Rakam, Sayı, Kod" anlamlarına gelmektedirler. Bu durum batıni anlamda Sıfır'ın ( 0 ) tüm rakamları ( frekansları ) doğuran, "Yaratan" bir portal yani tüm rakamların çıkış "Noktası" olduğuna işaret etmektedir. "Sıfır"'ın boyut portalı gibi dairesel bir forma sahip olması da bu bağlamda önem arzetmektedir. Arapçada "0" sayısının "Nokta" ile simgelenmesi de "her şeyin çıkış noktası" kavramıyla uyum arzetmektedir.

Sayıların Arapça yazılışları

Yunanca'daki "Zoferos" ( Karanlık ) kelimesi de semantik ve fonetik açıdan "Sifr" kelimesinin bir tezahürüdür. Zira bu kelime de "Yokluk, Görünmezlik, Boşluk, Hiçlik" anlamlarını temsil etmektedir. Türkçe'deki "Zifiri karanlık" ifadesinin kökeni de bu kelimeye dayanmaktadır.

Sıfır kavramının kayıtlara geçmiş yakın tarihi M.Ö. 6. yüzyılda yaşamış Hindu matematikçiler Aryabhata ve Brahmagupta'ya uzanmaktadır. Bu matematikçiler sayı sisteminde "Sıfır" kavramının olması gerektiğini tespit etmiş ve "Sıfır"'ı, sayıların altında yer alan "Nokta" ile simgelemişlerdir. Bu durum, Arapça sayı sisteminde "0" sayısının "." olarak simgelenmesi açısından da dikkat çekmektedir.

Ancak en eski uygarlık olarak ( M.Ö. 60000 ) bilinen Mu uygarlığında Yaratıcı'nın "O" şekliyle sembolize edilmiş olması da "Sıfır" sayısının matematiksel ve batıni anlamına işaret niteliğindedir. Zira "O" şekli, 8 sayısı gibi sonsuzluğun, sonsuz döngünün de sembolüdür. Yazım itibarıyla da incelendiğinde sonsuzluk işareti olan yatay 8 şeklinin 0 sayısının katlanmış hali olduğu farkedilebilmektedir.

"Sıfır" sayısının Maya sayı sisteminde de yer aldığı bilinmekte olup, "Sıfır"  aşağıdaki eliptik şekil ile temsil edilmiştir.

"Sıfır" ile çarpılan her sayının "Sıfır" olması da, "Sıfır"dan çıkan, doğan her şeyin tekrar "Sıfır"a döneceği gerçeğinin batıni sembolizm itibarıyla temsili gibidir. Ayetlerde yer alan "İleyhi turceun" ( O'na dönersiniz. ) ifadesi de bu matematiksel fenomenin ilahi bildirisi niteliğindedir. 

Ayrıca yaratılıştaki düaliteyi oluşturan negatif ve pozitif frekanslı ve eşdeğerli iki kavramın matematiksel olarak "Sıfır"'ı oluşturması da aslında hiçbir şeyin var olmadığını tek ve daim varlığın Yaratıcı Allah olduğunu, yani Mu sembolizmiyle "O" olduğunu ispat eder niteliktedir.

Okültizmde kısır döngünün / sonsuz döngünün sembollerinden biri de "O" şeklindeki "Ouroboros" ( Kuyruğunu yiyen ) figürüdür.

* Ouro ( Kuyruk ) + Boros ( Yemek ) 

Batı dillerindeki "Sphere" ( Küre ) kelimesi de köken olarak "Sifr" kelimesiyle ilintili olup, üç boyutlu dairesel şekli tanımlamaktadır.

"Sifr" kelimesinin ebced değeri 370* olup, bu sayının nümerolojik değeri 1'dir ki bu sayı Rab'bin vahdetini / birliğini simgelemektedir. Ayrıca 370 sayısındaki 3 ve 7 sayıları 37x73 işlemi itibarıyla da önem arzetmektedirler. Zira bu işlemin sonucu olan ve nümerolojik değeri 1 olan 2701 sayısı "Allah" kelimesinin Kur'an'daki tekrar adedidir.

* Sad 90 + Fe 80 + Ra 200 = 370 ... 3+7+0 = 10 ... 1

"Circular Theory" ( Dairesel Teori )'e göre, herhangi bir 0 ve/veya 1 arasında "Linear / Circular" ( Dairesel / Doğrusal ) bir ilişki olduğundan, soyut bir ‘0’ otomatik olarak somut bir 1 olmaktadır. Ve bu durum tersi içinde geçerlidir. Bir "Daire"nin, "Çap"sız tezahür edememesi "Dairesel / Doğrusal" ilişkinin temelini oluşturmaktadır.

https://www.circular-theory.com/

Yaratılışın, "0" noktasından yani "Yokluktan, Hiçlikten" başlamış olması, ilk maddi yaratılışın Hidrojen ( H ) atomu olması ve H'nin atom numarasının "1" olması da "Circular / Linear Theory" bazında anlam ifade etmektedir. Kur'an'da yer alan "Ve Allah her debeleneni sudan yarattı." ayeti de bu durumu izah etmektedir.

Bakara suresinin aşağıdaki ayetinde 3 ve 7 sayılarına, nümerolojik sisteme de işaret edilecek şekilde yer verildiği görülmektedir. Zira ayette 3+7 = 10 işlemi vurgulanmaktadır.

2/196 ... fe men lem yecid fe siyamu SELASETİ eyyamin fil hacci ve SEB'ATİN iza raca'tum tilke AŞERATUN kamileh

( ... Kim imkan bulamazsa, hac içinde ÜÇ ve döndüklerinde de YEDİ gün oruç tutsun. Bunlar ONa tamamlanırlar. ... )

1952 yılında yayımlanmış olan "Zero Point - Gateway" ( Sıfır Noktası - Geçit ) kitabı, isminin içerdiği kavramlar itibarıyla dikkat çekmektedir.


2013 yılı yapımı olan "Zero Theorem" ( Sıfır Teoremi ) filminin posterinde yer alan "O" harfi ve içine çizilmiş "Çap", yukarıda anılan "Circular Theory" kapsamındaki "Linear / Circular" ( Dairesel / Doğrusal ) ilişkiye atıfta bulunmaktadır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder