13 Ağustos 2024 Salı

Yakub'un merdiveni ... Kenan'daki portal

"Kenan" ( كَنْعَانُ ) kelimesi, "Ken" ( Mülayemet, Yumuşak huyluluk, Alçakgönüllülük ) köküne "an" ( -li, gibi olan ) sonekinin eklenmesiyle oluşmakta ve "Mülayim, Yumuşak huylu, Alçakgönüllü, İtaatkar" anlamlarını içermektedir. ( Benzer örnek kelimeler: İns+an, Şeyt+an vb. )

Tevrat'ta ve İncil'de bugünkü İsrail ve Filistin'i içine alan eski Filistin topraklarının ismi Kenan olarak geçmektedir.

"Kenan" kelimesi "Cennet, Vadedilmiş Toprak; Mor" anlamlarında da kullanılagelmiştir.

Tevrat'ta Kenan ülkesi İsrailoğulları'na vadedilen topraklar olarak geçmektedir.

1-Genesis-15-18  O gün RAB Avram'la antlaşma yaparak ona şöyle dedi: "Mısır Irmağı'ndan büyük Fırat Irmağı'na kadar uzanan bu toprakları

1-Genesis-15-19 -Ken, Keniz, Kadmon,

1-Genesis-15-20 Hitit, Periz, Refa,

1-Genesis-15-21 Amor, KENAN, Girgaş ve Yevus TOPRAKLARINI SENİN SOYUNA VERECEĞİM."

Bugünkü Filistin olan Kenan topraklarının Israiloğulları'na verileceğinden bahsedilen yukarıdaki ayet grubunun ilk ayetinin kodunun nümerolojik değeri 7 ( 1+1+5+1+8 = 16 ... 1+6 = 7 ), son ayetinin kodunun nümerolojik değeri ise 10 ( 1+1+5+2+1 = 10 ) olmaktadır.

İsrail'in, 2023 yılında Filistin'e yönelik olarak başlattığı ve halen devam ettirdiği saldırıların sebebi 7 Ekim ( 7.10 ) günü Hamas militanlarının bir İsrail moşavı ( kırsal tarım köyü ) olan Netiv HaAsara'ya saldırı düzenlemesidir. Savaşın başlama günü ve ayını temsil eden sayılar ( 7 ve 10 ), konuyla ilgili olan yukarıdaki ayetlerin kodlarının nümerolojik değerleriyle uyum arzetmektedir. ( Küresel operasyonların daima kitaplardaki nümerolojiye göre icra edilegelmesinden dolayı bu tespite yer verilmiştir. )

"Kenan" kelimesinin ebced değeri ise 191 olmaktadır. Bu sayının nümerolojik değeri 11'dir ki bu sayı boyutlar arası portal açılışını ve halden hale geçişi simgelemektedir. Ayrıca ilgili rakamlar, anılan anlamların sembolü olan meşhur 9/11 kodundaki rakamlardır.

Kef 20 + Nun 50 + Ayn 70 + Elif 1 + Nun 50 = 191 ... 1+9+1 = "11"

Tevrat'ta "Canaanites" ( Kenanlılar ) kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin kodundaki rakamların toplamı da 11 sayısını vermektedir. ( 1+1+0+1+8 = 11 )

1-Genesis-10-18 Arvatlılar'ın, Semarlılar'ın, Hamalılar'ın atasıydı. KENANLILAR daha sonra dağıldı.

Kenan ülkesinin coğrafi konumundan bahsedilen ayetin alt bölüm kodunda da 11 nümerolojisi bulunmaktadır. ( 1+0+1+9 = 11 )

1-Genesis-10-19 KENAN sınırı Sayda'dan Gerar, Gazze, Sodom, Gomora, Adma ve Sevoyim'e doğru Laşa'ya kadar uzanıyordu.

Haberci İbrahim'in Kenan ülkesine yerleşmesinden bahsedilen aşağıdaki ayet grubunda, Rab'bin, Kenan topraklarını Hz. İbrahim'e bahşettiğini bildirdiği ayetin kodundaki rakamların toplamı da 11 olmaktadır. ( 1+1+2+7 = 11 )

1-Genesis-12-5 Ve Avram ( İbrahim ) Karısı Saray'ı, yeğeni Lut'u, Harran'da kazandıkları malları, edindikleri yardımcı kişileri yanına alıp KENAN ülkesine doğru yola çıktı. Oraya vardılar.

1-Genesis-12-6 Avram ( İbrahim ) ülke boyunca Şekem'deki More meşesine kadar ilerledi. O
günlerde orada KENANLILAR yaşıyordu.

1-Genesis-12-7  RAB Avram'a ( İbrahim ) görünerek, "BU TOPRAKLARI SENİN SOYUNA VERECEĞİM." dedi. Avram kendisine görünen RAB'be orada bir sunak yaptı. )

Aşağıdaki ayet grubunda, Hz. Yakub'un, Kenan'daki Beersheba'da, rüyasında boyutlar arası portal işlevi gören bir "Merdiven" ( Jacob's Ladder / Yakub'un Merdiveni ) gördüğünden ve bunu "Göklerin Kapısı" olarak yorumladığından bahsedilmektedir. İlgili ayette "Yakub'un başını göğe erdiren merdiven" tasviri de yer almaktadır.

"Yakub'un Merdiveni" ilüstrasyonları

1-Genesis-28-10 Yakup Beerşeva'dan ayrılarak
Harran'a doğru yola çıktı.

1-Genesis-28-11 Bir yere varıp orada geceledi, çünkü güneş batmıştı. Oradaki taşlardan birini alıp başının altına koyarak yattı.

1-Genesis-28-12 Rüyada YERYÜZÜNE BİR MERDİVEN DİKİLDİĞİNİ, BAŞININ GÖKLERE ERİŞTİĞİNİ GÖRDÜ. TANRI'NIN MELEKLERİ MERDİVENDEN ÇIKIP İNİYORLARDI.

......

1-Genesis-28-16 Yakup uyanınca, "RAB burada, ama ben farkına varamadım" diye düşündü.

1-Genesis-28-17 Korktu ve, "Ne korkunç bir yer!" dedi, "BU, TANRI'NIN EVİNDEN BAŞKA BİR YER OLAMAZ. BURASI GÖKLERİN KAPISI."

- Ayetlerin ait olduğu surenin numarası olan 1 rakamı ile alt bölüm numarasındaki ( 28 ) rakamların toplamı 11 ( 1+2+8 = 11 ) sayısını vermektedir.

"Vadedilmiş toprak" olarak nitelenen Kenan, frekansı yüksek bir boyut portalı olma özelliği mi taşımaktadır?

"Merdiven"' misali, portal niteliğindeki üst planlarla iletişim vasıtasını temsilen Kur'an'da da "Sullemen" ( Merdiven ) kelimesiyle yer almaktadır. Aşağıdaki ayetlerde, "Merdiven"in ayet ileti vasıtası olduğu dolaylı olarak bildirilmektedir.

6/35 Ve in kane kebura aleyke i'raduhum fe in isteta'te en tebteğiye nefekan fil erdi EV SULLEMEN FİS SEMAİ FE TE'TİYEHUM Bİ AYEH ve lev şaellahu le cemeahum alel huda fe la tekunenne minel cahilin

( Ve eğer onların dönmeleri sana büyük sıkıntı olduysa, o halde yerin içinde delik VEYA GÖĞE MERDİVEN aramaya istidatın varsa, haydi ONLARA AYET GETİR. Şayet Allah dileseydi, onları yönlendirme üzerinde toplardı. O halde kesinlikle cahillerden olma. )

52/38 EM LEHUM SULLEMUN YESTEMİUNE FİH fel yeti mustemiuhum bi sultanin mubin

( ONUN HAKKINDA DUYSUNLAR DİYE ONLARA MERDİVEN Mİ VAR? O halde onların duyanları apaçık kuvveti, delili getirsinler. )

"Sullemen" kelimesi Kur'an'da 2 ( 1+1 ... 11 ) kere tekrarlanmakta olup, bu kelimenin son kez geçtiği ayetin numarası da 38 ( 3+8 = 11 )'dir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder