28 Ağustos 2024 Çarşamba

İnadı inat olanlar

Kalpteki en büyük hastalık olan kibirin bir yansıması olan ve inkarcılık ile tezahür eden "İnat" şeytani bir duygudur ki Kur'an' ayetlerinde şeytanın inatçı ve zorba niteliğine vurgu yapılmaktadır.

İnat olgusu psikoloji ilminde de "Patolojik İnat" veya "Karşı Gelme Bozukluğu" olarak tanımlanan bir sendromdur.

Kibirli karakterin, Rab'bin dilemesi haricinde, her koşulda inadından asla vazgeçmeyeceği ve nihayetinde zorbalığa yöneleceği ayetlerde bildirilmektedir.

11/59 Ve tilke adun cehadu bi ayati rabbihim ve asav rusulehu vettebeu emra kulli CEBBARİN ANİD

( Ve işte Ad, Rab’lerinin ayetleri ile cihad ettiler. O’nun resullerine isyan ettiler. Her İNATÇI ZORBANIN emirlerine tabi oldular. )

37/7 Ve hifzan min kulli ŞEYTANİN MARİD

( Ve tüm İNATÇI AZGIN ŞEYTANLARDAN koruduk. )

50/24 Elkiya fi cehenneme kulle KEFFARİN ANİD

( Tüm İNATÇI İNKARCILARI cehennemin içine atın. )

İnatçı inkarcıların, nefsani - şeytani frekansların tesiri nedeniyle her türlü delile tanık olmaları durumunda dahi, tıpkı hipnozdaki bir süje gibi inatlarından vazgeçmeyecekleri İncil ve Kur'an'da bildirilmektedir.

42-Luke-16-31 "İbrahim ona, 'Eğer Musa ile peygamberleri dinlemezlerse, ÖLÜLER ARASINDAN BİRİ DİRİLSE BİLE İKNA OLMAZLAR' dedi." 

6/111 Ve LEV ennena nezzelna ileyhimul melaikete ve KELLEMEHUMUL MEVTA ve haşerna aleyhim kulle şey'in kubulen MA KANU Lİ YU'MİNU illa en yeşaellahu ve lakinne ekserahum yechelun

( Ve şayet kesinlikle biz onlara melekleri indirseydik ve ÖLÜLER DE OLARA KELAM ETSEYDİ ve onlara önceki her şeyi toplasaydık, Allah’ın dilemesi haricinde İNANACAK DEĞİLLERDİ. Lakin çoğunluğu cahillik ederler. )

İncil'de yer aldığı üzere, Mesih İsa'nın, evvelce ölmüş Lazarus isimli bir kişiyi diriltmesi dahi heveslerini ilah edinmiş Yahudileri, Mesih İsa'yı yok etmek fikrinden, inadından alıkoymamıştır.

Tevrat'ta da, Rab'bin muhtelif musibet mucizelerine ( 9 ayet ) tanık olan Firavun'un inkar inadından vazgeçmediği ayetlerde bildirilmektedir. Tevrat'ta ayrıca İsrailoğulları'nın da "inatçı" özelliği vurgulanmaktadır.

2-Exodus-32-8 Buyurduğum yoldan hemen saptılar. Kendilerine dökme bir buzağı yaparak önünde tapındılar, kurban kestiler. 'Ey İSRAİLLİLER, sizi Mısır'dan çıkaran ilahınız budur!' dediler."

2-Exodus-32-9 RAB Musa'ya, "BU HALKIN NE İNATÇI OLDUĞUNU biliyorum" dedi, 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder