1 Kasım 2021 Pazartesi

Hipnotik

"Hypnosis" ( Hipnoz ) Yunanca "Uyku" anlamına gelen bir kelime olup, kelimesel telkin metoduyla süjenin trans haline sokulması ( frekansının değiştirilmesi ) ve algı seviyesinin yükseltilmesi uygulamasına verilen isimdir.

Hipnoz esnasında transa giren süje uyanık gibi gözükse de esasen bilinç açık uyku hali söz konusudur. Hipnoz metodu, transa geçirilerek süjeye bilgi ekimi metodu olan "Suggestology" ( Telkinbilim ) tekniğinin de özünü oluşturmaktadır. Antik Yunan'da bol oksijenli mağaralarda hipnotik trans tekniğiyle egitim yapıldığı ve çok kısa sürelerde çok miktarda bilginin aktarılabildiği bilinmektedir.

Hipnoz metodunun, MK Ultra adı verilen zihin kontrol ve programlama uygulamalarında da kullanıldığı bilinmektedir. Transa sokulan süje, kelimeler kullanılmak suretiyle tıpkı bir bilgisayar yazılımı gibi kodlanabilmekte, düşünce, söylem ve eylemleri kontrol edilebilmekte ve yönlendirilebilmektedir. 

Hipnotik trans halindeki bir süje için zaman, gerçekte olduğundan çok daha çabuk geçmektedir. Örneğin 2 saatlik bir hipnoz seansı süje tarafından birkaç dakikalık bir süre olarak algılanmaktadır. Bu fenomene "Time Distortion" ( Zaman Bükülmesi ) denmektedir.

Hipnotik trans hususu yukarıdaki tüm tanımlamaları içerecek şekilde Kehf ( Mağara ) suresinin aşağıdaki ayetlerinde yer almaktadır.

18/11 Fe (1) darabna (2) ala (3) azani (4) him (5) fi (6) el (7) kehfi (8) sinine (9) adeda (10)

( Böylece mağaranın içinde seneler adediyle kulaklarına vurgulayıp beyan ettik. )

Bu ayette açıkça hipnotik transa sokma tekniği yani "kelimeler ile telkin ve bilgi aktarımı" tanımlanmaktadır. Ayet kodunun nümerolojik değeri 11 ( 1+8+1+1 = 11 ) ve ayet numarası da 11'dir. Ayette de 10 kelime bulunmaktadır. Bu durum 11 ve 111 nümerolojisini ortaya çıkarmaktadır ki bu sayılar halden hale geçişin / geçiş portalının nümerik sembolleridir.

Kehf suresinin 12. ayetinde ise mağarada hipnotik trans halindeyken geçen zamanın gerçeğine göre farklı algılanması hususuna dikkat çekilmektedir.

18/12 Summe beasnahum li na'leme eyyul hizbeyni ahsa li ma lebisu emeda

( Sonra bu iki gruptan hangisinin, kaldıkları süreyi daha iyi sayacağını bilmek için onları dirilttik. )

18. ayette hipnotik transtaki "uyanık görünüp uykuda olma hali" tanımlanmaktadır.

18/18 Ve tahsebuhum eykazan ve hum rukudun ve nukallibuhum zatel yemini ve zateş şimali ve kelbuhum basitun ziraayhi bil vesiyd lev ittala'te aleyhim le velleyte minhum firaran ve le muli'te minhum ru'ba 

( Ve onları uyanık sanırdın ama onlar uykudaydılar. Onları sağa ve sola çevirirdik. Köpekleri ön ayaklarını kapı eşiğine uzatıp yaymıştı. Şayet onları görseydin firar ederek onlardan yüz çevirirdin ve onlardan korku ile doldurulurdun. )

19. ayette ise "Ashabi kehf" ( Mağara sahipleri ) transtan çıktıklarında mağarada kısa bir süre, günün bir bölümü kadar kaldıklarını ifade etmektedirler. Bu ayette de yukarıda değinilen "Time Distortion" ( Zaman Bükülmesi ) fenomenine işaret edilmektedir.

18/19 Ve kezalike beasnahum li yetesaelu beynehum kale kailun minhum kem lebistum kalu lebisna yevmen ev ba'da yevm kalu rabbukum a'lemu bima lebistum feb'asu ehadekum bi verikikum hazihi ilel medineti fel yenzur eyyuha ezka taamen fel ye'tikum bi rizkin minhu vel yetelattaf ve la yuş'iranne bikum ehada

( Ve işte onları aralarında sual etmeleri için böyle dirilttik. Onlardan sözcü "Ne kadar kaldınız?" dedi. "Bir gün veya günün bazısı, bir bölümü kadar kaldık." dediler. "Ne kadar kaldığınızı Rab’biniz bilir. O halde birinizi bu gümüşünüz ile şehire gönderin de yiyecek olarak onların hangisi en temiz baksın. Böylece size ondan rızıkları getirsin ve nazik, dikkatli olsun, sizi kimseye farkettirmesin, sezdirmesin." dedi. )

25. ayette de mağarada günün bir bölümü kadar değil tam 309 sene ( veya 300x9 = 2700 sene ) kaldıkları bildirilnektedir.

18/25 Ve lebisu fi kehfihim selase mietin sinine vazdadu tis'a

( Ve mağaralarının içinde üçyüz sene kaldılar ve dokuz artırdılar. )

2021 yılı yapımı olan "Hypnotic" isimli film hipnoza ilişkin detayları içeren bir filmdir. 


Filmdeki hipnozcunun malikanesinin adresinin "1010 HAVEN" olması hem 11 nümerolojisi, hem de "Cennet / Yarı Süptil Boyut" kavramı sembolizmi açısından dikkat çekmektedir.


Ayrıca bir sahnede görüntüye gelen künyede 6 Mart ( 6.3 ) tarihinin olması da 9 nümerolojisi açısından dikkat çekmektedir. Zira Kehf suresi 18. sure olup, bu sayının nümerolojik değeri 9 ( 1+8 = 9 ) sayısını vermektedir. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder