9 Kasım 2021 Salı

Ruh, Rih, Rüzgar, Aura

"Aura" kelimesi Grekçede "Esinti, Soluk", spiritüalizmde ise "Yaşayan varlıkları saran süptil oluşum" anlamına gelen bir kelimedir. Dolayısıyla "Aura", varlıkları sarmalayan bilinç frekansı kılıfı olarak da tanımlanabilmektedir. ( Latince "Aurora" kelimesi de "Işıma, Gün Işıması"anlamına gelmekte olup, dolaylı ortak anlam ilişkisi bulunmaktadır. )

Kur'an'da "Aura" kelimesinin "Rih" ( Rüzgar ) kelimesiyle ifade edildiği görülmektedir. "Rih" ( Rüzgar ) kelmesiyle "Ruh" kelimesi fonetik ve semantik olarak ortaklık arzetmektedir.

8/46 Ve etiy'ullahe ve rasulehu ve la tenazeu fe TEFŞELU ve tezhebe RİHukum vasbiru innellahe meas sabirin

( Ve Allah’a  ve O’nun resulüne itaat edin ve tartışmayın. Yoksa KORKARSINIZ ve RÜZGARınız gider. Sabredin. Kesinlikle Allah sabredenlerle beraberdir.  )

Ayette "Korku" frekansının "Aura" ( "Rih" ( Rüzgar ) ) üzerinde olumsuz etkisi olduğu bildirilmektedir. Bu durum, küresel şeytanların neden sürekli olarak "korku yayma" stratejisini uyguladıklarını açıklamaktadır. Korku, frekansı düşüren, immün sistemi zayıflatan, hastalığa sebebiyet veren ve hatta doğrudan ölüdürebilen temel negatif frekanstır. Zira bir filmdeki replikte yer aldığı üzere "Korku, nefrete, nefret hırsa, hırs da ıstıraba yönldneirir." fTüm bu süreç ayette "rüzgarın gitmesi" yani "auranın kaybolması" veya "ruhun kaba madde bedene tesr iletmeyi kesmesi" anlamlarına gelmektedir.

Yusuf suresinin 94. ayetinde de Hz. Yusuf'un babasının, Yusuf'un "rüzgarını / frekansını / aurasını" hissettiğinden bahsedilmektedir.

12/94 Ve lemma fesaletil iyru kale ebuhum inni le ecidu RİHA yusufe lev la en tufennidun

( Ve kervan ayrıldığında, babaları "Eğer beni bunak addetmezseniz, kesinlikle ben Yusuf'un RÜZGARINI / KOKUSUNU buluyorum." dedi. )




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder