30 Kasım 2021 Salı

Omicron...

Coronavirus mutasyonlarında Grek alfabesinin 15. harfi olan "Omicron"'a gelinmiş durumdadır. Bu harften önceki "Nu" ve "Xi" harflerinden ilki olan "Nu" harfi "New ( Yeni )" kelimesiyle karıştırılabilir gerekçesiyle!, "Xi" harfi ise yaygın bir isim olması! nedeniyle atlanarak "Omicron" harfine gelinmiştir. Virüse isim bulma süreci de bir oyuna dönüşmüş olup, adeta "pazara sunulacak bir ürüne isim bulma" eylemi halini almıştır. "Virus Marketing"...


1918 - 1920 yılları arasında süren ve 20-50 milyon kişinin ölümüne sebep olan İspanyol Gribi'nin dahi o dönemki koşullar altında iki yıl sürdüğü gerçeği ortadayken aşılama operasyonuna rağmen Coronavirus'ün neredeyse üçüncü yılına girecek olması oldukça düşündürücüdür. Ayrıca yetkililerin sürekli olarak "Virüs bitmeyecek. Süreç yeni başlıyor. Bu bir evrim." şeklindeki adeta tehdit edici ifadeleri de tuhaflık arzetmektedir. Zira bu denli kesin konuşulabilmesi için virüsün üreticisi ve programlayıcısı olmak gerekir!!! Bazı bilim adamlarının, salgın sürecinde yapılan aşılamanın virüsün mutasyon seyrini hızlandıracağını, farklılaştıracağını ve salgının sönümlenmemesine sebep olacağını belirttiklerine evvelce "Pandemi ve Aşılama süreci" başlıklı bölümde değinilmişti.

"Omicron" harfinin 1963 ve 2013 yılı yapımı olan "Omicron" isimli filmlerde yer aldığı görülmektedir. Filmlerin konusunun, "Dünyayı ele geçirmek isteyen bir uzaylının, gezegeni öğrenmek için bir dünyalının bedenini ele geçirmesi ve insan ırkını tehdit etmesi" olması da dikkat çekmektedir.

Omicron 1963


Omicron 2013




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder