6 Kasım 2021 Cumartesi

Necronomicon

1995 yılında piyasa sürülen "Illuminati New World Order Card Game" oyun kartlarında da yer alan "Necronomicon" isimli grimoire ( kelime zikriyle sihir usülleri ) kitabı ile ilgili kaynaklarda şu genel bilgi yer alır. 

"Necronomicon, Howard Phillips Lovecraft'ın kendi yarattığı Cthulhu Mitosu'nu desteklemek için çoğu öyküsünde bahsini geçirdiği kurmaca kitap. İlk olarak "The Hound" (1924) başlıklı Lovecraft öyküsünde yer alır. H. P. Lovecraft'ın yarattığı kurgusal bir karakter olan Abdul Al Hazred tarafından 8. yüzyılda yazılmıştır." 


Bu kitabın "kurmaca" olduğu belirtilse de esasen kitap gerçekte yapılan majik operasyonları ( sihir uygulamalarını ) detaylı olarak tanımlayan bir belge niteliğindedir. Zaten küresel şeytanların kadim metodu "hayal ürünü, kurgu" vb. gibi tanımlamalar maskesi ardından tüm gerçekleri ifşa etmek ve bu vasıta ile geniş kitleleri ( onlar farkında olmadan ) dahil ettikleri ritüeller icra etmektir. Zira "Necronomicon" başlıklı oyun kartının başında şöyle yazmaktadır. 

"Creepy old book. I thought it was JUST A SYORY, but IT'S REAL "

( Tuhaf eski kitap. Sadece bir hikâye sanırdım ama gerçekmiş. )


Necro = Ölü

Nemo = İsımlendirme, Sınıflandırma

Icon = -ik, -leme ( son ek )

Necronomicon = Ölülerin İsimlendirilmesi / Ölülerin Sınıflandırılması

Sihir ritüellerinde belirli kelimelerin, cümlelerin, duaların, kitap ayetlerinin belirli sayılarda zikredilmesi, cinlerin belirli amaçlara vasıta edilmesi amacıyla varlık adak verilmesi ve bilgi edinme amaçlı olarak ölülerin ruhları ile temas gibi sapkın uygulamalar yer almaktadır.

Sihir, adak verme ve ölüler ile temas gibi konulara ilişkin uyarılar kutsal kitaplarda defaatle yer almaktadır.

Aşağıdaki ayetlerde "Kur'an" vurgusu yapılmak suretiyle "Ölülerin konuşması" hususuna değinilmektedir.

6/111 Ve lev ennena nezzelna ileyhimul melaikete ve KELLEMEHUMUL MEVTA ve haşerna aleyhim kulle şey'in kubulen ma kanu li yu'minu illa en yeşaellahu ve lakinne ekserahum yechelun

( Ve şayet kesinlikle biz onlara melekleri indirseydik ve ÖLÜLER DE ONLARA KELÂM ETSELERDİ ve onlara önceki herşeyi toplasaydık, Allah' ın dilemesi haricinde inanacak değillerdi. Lakin çoğunluğu cahillik ederler. )

13/31 Ve lev enne KUR'ANEN suyyirat bihil cibalu ev kuttiat bihil erdu ev KULLİME BİHİL MEVTA bel lillahil emru cemia e fe lem yey'esillezine amenu en lev yeşaullahu le heden nase cemia ve la yezalullezine keferu tusibuhum bima saneu kariatun ev tehullu kariben min darihim hatta ye'tiye va'dullah innellahe la yuhliful miad

( Ve şayet kesinlikle KUR'AN Kİ, onunla dağlar gezse veya onunla yer kesilip parçalansa veya ÖLÜLER ONUNLA KONUŞTURULSA. Bilakis tüm işler Allah içindir. O halde o inananlar ümit kesip anlamadılar mı ki Allah dileseydi insanları topluca yönlendirirdi ve o inkar edenleri geri durdurmazdı. O ürettiklerinden dolayı onlara ansızın gelen bela isabet eder veya yurtlarının yakınına konar. Nihayet Allah' ın vaadi gelir. Kesinlikle Allah vaade, vadeye ihtilaf etmez. )

Kitab-i Mukaddes'in aşağıdaki ayetlerinde de sihir, adak verme ve ölüler ile temas hususları yer almaktadır.

5 Deuteronomy 18-10 Aranızda OĞLUNU ya da KIZINI ATEŞTE KURBAN EDEN, falcı, BÜYÜCÜ, muskacı, medyum, ruh çağıran ya da ÖLÜLERİN RUHLARINA DANIŞAN kimse olmasın.

12 2 Krallar 17 -17 OĞULLARINI, KIZLARINI ateşte kurban ettiler. Falcılık, BÜYÜCÜLÜK yaptılar. RAB'bin gözünde kötü olanı yaptılar, kendilerini kötülüğe adayarak O'nu öfkelendirdiler.

12 2 Krallar  OĞLUNU ATEŞTE KURBAN ETTİ, falcılık ve BÜYÜCÜLÜK yaptı. Medyumlara, ruh çağıranlara danıştı. RAB'bin gözünde çok kötülük yaparak O'nu öfkelendirdi.

14 2 Chronicles 33-6 OĞULLARINI Ben-Hinnom Vadisi'nde ATEŞTE KURBAN ETTİ; falcılık ve BÜYÜCÜLÜK yaptı. Medyumlara, ruh çağıranlara danıştı. RAB'bin gözünde çok kötülük yaparak O'nu öfkelendirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder