15 Kasım 2021 Pazartesi

Star Trek dizisinde Metaverse teması

İnsanlara gerçeklik algısını kaybettirmeyi, onları sanal bir ortamın içine hapsetmeyi ve buna paralel olarak da inanç, din, ahlak, millet vb. gibi temel değerleri yoketmeyi hedefleyen "Metaverse" projesinin, 1966 yılında gösterime giren "Star Trek" ( Uzay Yolu ) dizisinde konu edildiği görülmektedir. Bugün yenilik adı altında sunulan sözde projeler esasen insanlığı tam tahakküm altına almayı öngören kadim ideolojilerin vasıtalarından başka bir şey değillerdir.

Star Trek dizisinin "The Cage" ( Kafes ) isimli bölümünde uzay gemsi Enterprise ( Atılgan )'ın mürettebatı bir gezegene iniş yapmak zorunda kalır. Gezegende Telosian isimli varlıklar bulunmaktadır. Telosianların kafatasları "Grey Alien / Annunaki / Cin Şeytanı" kafatası sembolizmini yansıtmaktadır. ( Bkz. "Şeytanların Başları" başlıklı bölüm ) Telosianların telepati ve ilüzyon oluşturma yetenekleri bulunmaktadır.



Telosian lideri Atılgan mürettebatına : "Sizi bir topluluğa evriltme, sanatçı ve teknisyen olacak şekilde eğitmeye zamanımız var." 

   




Telosianlar kaptana zihin kontrol uygulayarak sanal bir ortam algısı sağlıyorlar. Telosian lideri, kendileriyle işbirliği yapmaları yani köleleri olmaları durumunda onları «cennet» benzeri bir ortamda yaşatacaklarını vadetmektedir. ( Bu sahneler ve replikler bugünkü "Metaverse" projesinin bir temsilidir. )

Bölümün isminin “The Cage” ( Kafes ) olması da bugünlere işaret eder gibi, “Metaverse” projesinin esasen insanlık için bir “hapishane” olduğu mesajını vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder