6 Eylül 2017 Çarşamba

Kamer ... Camera ... Ay ... Eye ... Ayn ve 9

Dünyanın uydusu olan küresel asteroide Arapça'da "Kamer", Türkçe'de ise "Ay" adı verilmektedir.

İngilizcede, Fransızca ve Almanca'daki "Camera" / "Kamera" kelimesinin "görüntü almaya yarayan yuvarlak cam" anlamına gelmektedir. 

Türkçe'deki "Ay" kelimesinin ise İngilzice'deki "Eye" ve/veya Arapça'daki "Ayn" kelimesinden gelmiş olması kuvvetle muhtemeldir. ( Göz kelimesi Framsızca’da “Oeuil”, Almanca’da ise “Auge” olarak yine benzer yazılım ve fonetikle ifade edilmektedir. )

Yukarıdaki bilgiler, "Ay" veya "Kamer" olarak bilinen asteroidin "Görme", "Görüntüleme" gibi anlamlarla ilişkisini ortaya koymaktadır. Bu durum iki soru oluşturmaktadır.

"Ay" olarak bildiğimiz gök cismi bir gözlem noktası mıdır?"

"Ay'da farklı yaratıklar mı yaşamaktadır?"

Öte yandan Star Wars film serisinde "Death Star" ( Ölüm Yıldızı ) olarak bilinen ve galaksideki gezegenleri gözetlemek ve hatta yok etmek için kullanılan dev uzay istasyonunun Ay'a benzeyen formu da dikkat çekmektedir. ( Söz konusu uzay istasyonun formunda, Ay'da olduğu gibi "krater" de bulunmaktadır. )

                                                           
              Death Star ( Ölüm Yıldızı )

Ay ve kraterli yüzeyi


Ay'daki krater

Death Star isimli asteroidin ortadan ikiye bölünmek suretiyle iki yarım küreden oluştuğu görülmektedir. Bu tasvir Kamer suresinin 1. ayetini çağrıştırmaktadır.

Kamer 54/1 - Ikterabetis saatu venşakkal kamer ( Saat yaklaştı ve Ay yarıldı. )

Ayette, Ayın yarılması ile oluşacak bir vakadan bahsedilmektedir. Star Wars filminde Death Star kanalıyla gezegenlerin yok edildiği sahneler yer almaktadır.

Ayrıca, Kamer suresi 54. sure olup, 54 sayısının nümerolojik değeri "9" sayısını vermektedir. ( 5+4 = 9 )

9 sayısı aynı zamanda, şeytanın ve şirkin ( teslis ) sembolü olan 666 sayısının da nümerolojik değeri olup, satanizmde bu sayıya negatif anlam yüklenmektedir.

Kamer suresinin 2. ayeti olan 54/2 kodlu ayette "9" kelime bulunmakta ve bu ayette inkarcı satanistlerin Allahü Teala'nın ayetlerini inkarlarından bahsedilmektedir.

54/2 - Ve (1) in (2) yerav (3) ayeten (4) yu'ridu (5) ve (6) yekulu (7) sıhrun (8) müstemir (9)

( Ve eğer ayet görseler yüz çevirip dönerler ve "Daim sihir." derler. )

"Ayn" ( Göz, Pınar ) kelimesi Kur'an'da 36 ( 3+6 = "9" ) kere tekrarlanmaktadır. ( 9 ve 666 sayısı satanik okült ezoterizmde "İblis'in Gözü"'nün ( Tek Göz ) sembolüdür. ( 6+6+6 = 18 ... 1+8 = 9 ) )

Ay'ın dünya çevresindeki ve kendi çevresindeki turlarını 27'şer günde tamamlanması da "9" nümerolojisi açısından dikkat çekmektedir. ( 2+7 = 9 ) ( Dünya'dan bakıldığında Ay'ın hep aynı yüzünün görülmesinin nedeni bu fenomendir. )

70'li yıllarda spiritüel çalışmalar yapan Bilim ve Araştırma Grubu yayımlanan dergilerden birinin kapağı da aşağıdadır. Dergi kapağında Ay'ın bir gözlem üssü olduğu teması vurgulanmaktadır.





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder