8 Eylül 2017 Cuma

Solucan Deliği / Kara Delik ... Büyük Dürülüş ( Big Crunch ) ve SUR

Evrenin, Big Bang ( Büyük Patlama ) sonrasında "Karanlık Enerji" adı verilen yıldızların gravitasyonları nedeniyle sürekli genişlediği bilinmektedir. Yapılan araştırmalar bir süre sonra oluşacak büyük bir kara delik sebebiyle evrenin içine göçüp dürüleceğini yani Big Crunch ( Büyük Dürülüş ) olacağını göstermektedir.
 
Kur'an'da "Big Bang" ve "Evrenin Genişlemesi"'ne ilişkin ayetler ;
 
Enbiya 21/30 - E ve lem yerallezıne keferu ennes semavati vel erda kaneta ratkan fe fetaknahüma ve cealna minel mai külle şey'in hayy e fe la yü'minun ( O inkar edenler, gökler ve yer kesinlikle bitişiklerken onları ayırdığımızı ve diri olan herşeyi sudan oluşturduğumuzu görmüyorlar mı? Artık inanmazlar mı? )
 
Zariyat 51/47 - Ves semae beneynaha bi eydin ve inna le musiun ( Ve göğü kuvvet ile bina ettik. Ve kesinlikle biz genişletenleriz. )
 
"Big Crunch"'a ilişkin ayetler ;
 
Enbiya 21/104 - Yevme natvis semae ke tayyis sicilli lil kütüb kema bede'na evvele halkın nüıydüh va'den aleyna inna künna faılın ( O gün göğü, yazı kütüklerini, tomarlarını dürer gibi düreriz. Onu, ilk yaratmaya başladığımız gibi, üzerimize vaad olarak onu döndürürüz. Kesinlikle biz yapanlar oluruz. )

* 21/104 kodlu ayette açık bir şekilde “Big Crunch” tasvir edilmektedir.
"SUR'a Üflendiği Gün" yani "Boruya Üflendiği Gün"'den bahseden ayetlerin adedi "10"'dur. 10 sayısının nümerolojik değeri"1" olup, Singülariteye / Üniteye / Birliğe / Tekliğe dönüşü simgelemektedir.
 
Kur'an'da geçen SUR yani Boru, kozmik anlamda "Kara Deliği" temsil ediyor olabilir. Zira üfleme kavramını, bir boru kanalıyla içe doğru üfleme yani içe hava çekme anlamında düşünmek gerekiyor olabilir. Bu durumda çevrede bulunan nesneler borunun içine çekileceklerdir. Kara Delik fenomenindeki durum ise Kara Delik'te oluşan büyük gravitenin ( çekim kuvvetinin ) evrendeki maddeleri içine çekmesinden ibarettir. "Gravite", kavramı "üfleme" kavramıyla teşbih edilmiş olabilir. Ayrıca "Kara Delik" veya "Solucan Deliği" olarak bilinen fenomenler müzik aleti olarak kullanılan "Boru" / "Borazan" şeklindedir.

                                                            
               Boru şeklinde Kara Delik


                                                             
                                                            
                 Kara Delik ( Black Hole )
  

                                                    
               Solucan Deliği ( Worm Hole )
 
Sur üflenmesini içeren ayetlerde, hep "geri dönüşten", "toplanmadan" bahis bulunmaktadır.
 
En'am 6/73 - Ve hüvellezi halekas semavati vel erda bil hakk ve yevme yekulü kün fe yekun kavlühül hakk ve lehül mülkü yevme yünfehu fis sur alimül ğaybi veş şehadeh ve hüvel hakımül habır ( Ve gökleri ve yeri gerçekten yaratan O'dur. "Ol." dediği gün o olur. O’nun sözü gerçektir. Boruya üflendiği gün mülk O'nadır . Gaybı ve şahit olunanı bilendir. O hakimdir haberdardır. )
 
Kehf 18/99 - Ve terakna ba'dahüm yevmeizin yemucü fı ba'dın ve nüfiha fis suri fe cema'nahüm cem'a ( Ve o gün, onların bazılarını bazılarının içinde dalgalanmaya terkettik. Borunun içine üflenir de onların hepsini toplarız. )
 
Neml 27/87 - Ve yevme yünfehu fis suri fe fezia men fis semavati ve men fil erdı illa men şaellah ve küllün etevhü dahırın ( Ve borunun içine üflendiği gün, Allah' ın diledikleri hariç, o göklerdeki kimseler ve yerdeki kimseler korkarlar, telaşa düşerler. Hepsi alçalarak O’na gelirler. )
 
Yasin 36/51 - Ve nüfiha fis suri fe iza hüm minel ecdasi ila rabbihim yensilun ( Ve borunun içine üfleriz de o zaman onlar mezarlarından Rab'lerine akın ederler.  )
 
Zümer 39/68 - Ve nüfiha fis suri fe saıka men fis semavati ve men fil erdı illa men şaellah sümme nüfiha fıhi uhra fe iza hüm kıyamün yenzurun ( Ve borunun içine üflenir. Allah' ın dilediği kimseler hariç, göklerdeki kimseler ve yerdeki kimseler artık helak olurlar. Sonra onun içine tekrar üflenir. Artık o zaman onlar ayağa kalkıp bakarlar. )
 
Kaf 50/20 - Ve nufiha fis sur zalike yevmul veıyd ( Ve borunun içine üflenir. Bu vaad edilen gündür. )
 
Hakka 69/13 - Fe iza nufiha fi suri nefhatun vahidet ( Böylece boruya tek üfleme ile üflendiğinde. )
 
Müddessir 74/8 - Fe iza nükıre fin nakuri ( Artık borunun içine üflendiği zaman. )
 
Nebe 78/18 - Yevme yunfehu fis suri fe te'tune efvacen ( O gün borunun içine üflenir de bölükler olarak gelirsiniz. )
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder