29 Eylül 2017 Cuma

Ashabı Kehf ve Ekvator

"Right Ascension" ( Sağdan Yükseliş ) kavramı, kuzey yönüne bakmak suretiyle Yer'in ekvator hattında duran bir gözlemciye göre yıldızların davranış paterninden almaktadır. Bu gözlem noktasına göre 0 derece eğim konumunda bulunan bir yıldız gözlemcinin SAĞINDAN yukarı doğru dik bir şekilde yükselme, tam üzerinden geçme ve SOLUNDAN batma görüntüsü verir. Bu nedenle, "Right Ascension" aynı zamanda "Left Descension" olarak da anılır.

Ancak, Yer'in ekvatorundan başka bir noktada konumlanmış bir gözlemci için yıldız, yükseldiğinde yay şeklinde bir yörünge takip eder gibi görünür, tepe noktasına ulaşır ve batar.

http://www.skyandtelescope.com/astronomy-resources/what-are-celestial-coordinates/
https://books.google.com.tr/books?id=PXmKBgAAQBAJ&pg=PA121&lpg=PA121&dq=right+ascension+left+descension&source=bl&ots=-cHcH_GHyn&sig=XDTO7bCUKTs4QVizga8V3J_651k&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwjBzc76gMrWAhWLvhQKHR9YDjIQ6AEIZzAM#v=onepage&q=right%20ascension%20left%20descension&f=false
http://www.astronomyforum.net/astronomy-beginners-forum/191902-right-ascension-declination.html

"Kehf" ( Mağara ) suresinde "Ashabı Kehf"'in ( Mağara Sahiplerinin ) "Mağaralarının" konumuna ilişkin koordinat bilgisi veriliyor gibi görünmektedir.

Kehf 18/17 - Ve teraş şemse iza taleat tezaveru an kehfihim zatel yemıni ve iza ğarabet takriduhüm zateş şimali ve hüm fı fecvetin minh zalike min ayatillah men yehdillahü fe hüvel mühted ve men yudlil fe len tecide lehu veliyyen mürşida ( Ve uzayıp yükseldiğinde, Güneş’in mağaralarının sağına meylettiğini ve battığında onları solundan makasladığını görürsün. Onlar onun geniş yerindeydiler. Bu Allah' ın ayetlerindendir. Allah kimi yönlendirirse artık o yönlenmiştir ve kimi saptırırsa artık ona doğru yolu gösteren dost bulamazsın. )


Zira, mağara konumu "Right Ascension" ve "Left Descension" kavramlarıyla açıklanmaktadır. Ayrıca, “Soldan makaslama” kavramıyla “Dik bir şekilde batma” fenomeni tanımlanmaktadır. Ashabı Kehf'in ( Mağara Sahiplerinin ) "Geniş Yerde" oldukları da bildirilmektedir. Dünya üzerindeki en geniş yerin Ekvator hattı olduğu düşünüldüğünde, Ashabı Kehf'in ( Mağara Sahiplerinin ) konumu "Ekvator" gibi görünmektedir. Ekvatorun' da boyutlar arası bir portal, bir stargate olması ihtimali, Kehf suresinin 18/18 kodlu ayetindeki bilgiler ışığında kuvvetlenmektedir.

Kehf 18/18 - Ve tahsebühüm eykazan ve hüm rukudün ve nükallibühüm zatel yemıni ve zateş şimali ve kelbühüm basitun ziraayhi bil vesıyd lev ittala'te aleyhim le velleyte minhüm firaran ve le müli'te minhüm ru'ba ( Ve onları uyanık sanırdın ama onlar uykudaydılar. Onları sağa ve sola çevirirdik. Köpekleri ön ayaklarını kapı eşiğine uzatıp yaymıştı. Şayet onları görseydin firar ederek onlardan yüz çevirirdin ve onlardan korku ile doldurulurdun. )

Kehf suresinin 18/18 kodlu ayetinde yer alan "Köpekleri ön ayaklarını KAPI eşiğine uzatıp yaymıştı" cümlesinde "Kapı", Stargate / Boyut  Geçiş Portal'ini, "Köpek" de "Sirius" yıldızının ait olduğu Canis Majoris ( Büyük Köpek ) takımyıldızını temsil ediyor olabilir. Zira Sirius, ezoterik anlamda döngüyü yani bir alemden diğer aleme geçişi simgelemektedir.

2013 ve 2014 yıllarında Ekvator bölgesinde muhtelif piramitler keşfedilmiştir. 
                                       





                         
                                                            
                           La Mana Piramitleri


                                                            
                          Cochasqui Piramitleri



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder