26 Eylül 2017 Salı

Sümer ... Zümer ?

Antropolojik ve Etnografik tespitler Sümer uygarlığının MÖ "5",000 + yılında Mezopotamya'da ortaya çıkan ilk şehir formatında yaşayan uygarlık olduğunu bildirmektedir.

Sümer uygarlığına ait bir antik kalıntı olduğu bilinen "Sumerian Cylinder Seal" ( Sümer Silindir Mühürü ) üzerinde yer alan rölyefte "12" gezegenin resmedilmiş olması, Sümerlerin ileri astronomik bilgilere sahip olduğunu göstermektedir.



Silindir Mühür'deki figüre göre Güneş Sistemi "Güneş", "Ay" ve "10 Gezegen"den oluşmaktadır.

1-Güneş 2- Merkür 3- Venüs 4- Dünya 5- Ay 6- Mars 7- Jüpiter 8- Satürn 9- Uranüs 10- Neptün 11- Plüto "12"- Nibiru ??

Güneş, sisteme dahil edildiğinde de toplam 12 gezegen ( gök cismi ) olmaktadır.
  
www.michaelsheiser.com/nibirupage.htm
http://ancientvisitors.blogspot.com/2011/12/sumerian-12-planets.html
https://etb-cosmology.blogspot.com.tr/2012/03/did-ancient-sumerians-know-about-our.html
http://astronomer.proboards.com/thread/1850/12-planets-sumerians
https://www.ancient-code.com/this-ancient-sumerian-cylinder-seal-is-said-to-depict-12-planets-in-our-solar-system/
https://omnia.sas.upenn.edu/story/ancient-cylinder-seal

Kur'an'daki 39 numaralı surenin ismi olan "Zümer" ( Grup / Zümre ) kelimesinin "Sümer" kelimesinin ayetsel bir tezahürü olma ihtimali bulunmaktadır. Zümer suresinin 39/5 kodlu ayeti konuya nümerolojik olarak ışık tutmaktadır.

Zümer "39"/"5" - Halekas semavati vel erda bil hakk yükevvirul leyle alen nehari ve yükevvirun nehara alel leyli ve sehharaş ŞEMSE vel KAMER küllün yecrı li ecelin müsemma ela hüvel azızül ğaffar ( Gökleri ve yeri gerçek ile yarattı. Geceyi gündüze sarar ve gündüzü geceye sarar. Güneş’i ve Ay’ı buyruğuna almıştır. Hepsi isimlendirilmiş belirli vadeye akarlar. İyi bilinki O yüce affedendir. )

- "Güneş" ve "Ay"'dan ayrı ayrı bahsedilen ve yörünge tanımlaması yapılan ayetin sure numarasının ( 39 ) nümerolojik değeri "12"'dir. ( 3+9 = 12 ) . Sümerler, "Silindir Mühür" üzerinde Güneş sistemini "12" gök ciminden oluşacak şekilde resmetmişlerdir.

Zümer suresinin "75" ayetten oluşması da "12" nümerolojisi açısından bir diğer veridir. ( 7+5 = 12 )

- Silindir Mühür'ün, MÖ "5",000 yılına ait olduğu belirtilmektedir. Yılı oluşturan "5",000 sayısı nümerolojik olarak, Güneş sisteminden bahsedilen Zümer suresinin "5". ayetiyle uyum göstermektedir. Zümer suresinde "Şems" ( Güneş ) ve "Kamer" ( Ay ) kelimelerinde tek bahsedilen ayet "5" numaralı ayettir.

- SÜMER kelimesi ile ZÜMER kelimelerinin kökünde, batı dillerinde "Toplam" anlamına gelen SUM / ZUM kelimesi bulunmaktadır. Kaynaklarda Sümer kelimesinin geniş anlamı "Land of the Civilized Kings" ( Medeni Kralların Toprağı ) olup, "Kralların TOPLANDIĞI Yer" anlamını içermektedir. 

- Sümerlerin politeist ( çok tanrılı ) din anlayışı ile Zümer suresinde vurgulanan "Dinin Allah'a halis kılınması" ve "O'nun tekliği" kavramları arasında mesaj niteliğinde bir ilingti olması kuvvetle muhtemeldir.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder