2 Eylül 2017 Cumartesi

ASCII Karakterleri ve Binary Kodlama Sistemi ( 7 ve 8 )

Bilgisayar teknolojisinde ASCII ( American Standard Code of Information Interchange ) adı verilen ve 128 adet karakter kullanılmaktadır.
 
ASCII karakterleri için, "Binary Kodlama" ( İkili Kodlama ) sistemi kullanılmaktadır. Binary Kodlama sisteminde her ASCII karakteri 7 bitlik ( 1 Byte ) yer kaplar. 8. bit yeni bir karakterin başlangıcıdır. ( Daha sonra ASCII karakter sayısı 256'ya yükseltilmiş ve 1 Byte 8 bite eşit olarak düzenleme yapılmıştır. )


Tabloda görüleceği üzere alfabedeki harflerin ASCII kodlarının toplamında 21 ve 8 nümerolojisi bulunmaktadır. ( Küçük harflerde 21, Büyük harflerde 8 )
 
Binary Kodlama ( İkili Kodlama ) sisteminde ASCII karakterleri, 1 ve 0 rakamlarından oluşan ikilik bir yapıda 7 bitlik ( 1 Byte ) döngüler ile ifade edilmektedir. 8. bit ise yeni bir karakterin yani yeni bir döngünün başlangıcıdır. Özetle her ASCII karakteri "İkili Yedi" formatındaki Binary Kodlama sistemiyle ifade edilmektedir.
 
Kur'an'ın Hicr suresinin "87". ayeti, ASCII Binary Kodlama sistemine esin kaynağı olmuş gibi görünmektedir. ( Ayet numarasındaki 8 ve 7 rakamları 7 bit ve 8 bit açısından dikkat çekicidir. )
 
Hicr 15/"87 "- Ve lekad ateynake seb'an minel mesanı vel kur'anel azım ( Ve biz sana ikililerden yedi taneyi ve büyük Kur'an' ı verdik. )
 
Ayet kodunu oluşturan rakamların nümerolojik toplamı ise "21" sayısını vermektedir. ( 1+5+8+7 =21* )
 
* 21 sayısının nümerolojik olarak "Ruh" kelimesini simgelediği blogun evvelki bölümlerinde açıklanmıştır.
 
 
 
 
 
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder