17 Ocak 2019 Perşembe

4. Boyut Algısı

Astrofizik ve parapsikoloji  ilimlerinde kainattaki 10 boyuttan ve insan tarafından varlığı algılanabilecek ilk 4 boyuttan bahsedilmektedir. Dünya'nın, Kaba Made Alemi olarak adlandırılan 3. boyut olduğu ancak anılan 3 boyut kavramının sadece "En", "Boy", "Derinlik" / "Uzunluk", "Genişlik", "Derinlik" veya "Uzuluk", "Alan", "Hacim" olarak algılanmaması gerektiği ifade edilmektedir. İnsan tarafından algılanamayan 4. boyutun ise "Boşluk / Mekan" ve "Zamanın" birleşmesinden oluştuğu bildirilmektedir. 

İncil ve Kur'an'da "4. boyuta" ilişkin bilgi içeren ayetler bulunmakta gibidir. 

İncil'in Efesliler suresinin aşağıdaki ayetlerinde Kur'an'da "Rab'bin Meryem'e attığı kelimesi ve O'ndan RUH" olarak tanımlanan İsa'nın sevgisi, 4. boyuta ilişkin sezgi oluşturabilecek olan ve  madde alemine ait 4 kavram ile bildirilmektedir.

49 Efesliler 3-16 Baba'nın kendi yüceliğinin zenginliği uyarınca Ruhu'yla sizi iç varlığınızda kudretle güçlendirmesi,
49 Efesliler 3-17 ve Mesih'in iman yoluyla yüreklerinizde yaşaması, öyle ki, sevgide köklenmiş ve temellenmiş olmanız,
49 Efesliler 3-18 bütün kutsallarla birlikte Mesih'in sevgisinin ne denli GENİŞ ve UZUN, YÜKSEK ve DERİN olduğunu anlayabilmeniz,

4 boyut kavramının tanımlandığı ayetin kodunun nümerolojik değerinin "21" olması da ( 3+1+8 = 21 ) İsa ve Ruh kavramları ile uyum sergilemektedir.

Kur'an'daki Fatir suresinin 35/1 kodlu ayetinde ise "Meleklerin 4 kanatlı resuller" olabildiklerinden bahsedilmektedir.

35/1 - El (1) hamdü (2) li (3) allahi (4) fatıri (5) es (6) semavati (7) ve (8) el (9) erdı (10) caıli (11) el (12) melaiketi (13) rusülen (14) ülı (15) ECNİHATİN (16) mesna (17) ve (18) sülase (19) ve (20) RUBA' (21) yezıdü fil halkı ma yeşa' innellahe ala külli şey'in kadır ( Övgü, gökleri ve yeri yoktan yaratan,  melekleri ikişer, üçer, DÖRDER KANATLI resuller kılan Allah içindir. O yaratışta ne dilerse artırır. Kesinlikle Allah herşeye gücü yetendir.

Ayette meleklerin kanatlı resuller olduklarının bildirildiği cümle "21" kelimeden oluşmakta ve "Ruba'a" ( Dörder ) kelimesi "21". kelimedir.

Ayette yer alan "Ecnihat" ( Kanatlar ) kelimesi "Cenah" ( Kanat ) kelimesinin çoğuludur. "Cenah" kelimesinin sözlük anlamının ise "Kanat, TARAF, KISIM" kelimelerine karşılık geldiği görülmektedir. BOYUT kelimesinin "Bir yöndeki uzanım" olarak açıklandığı dikkate alındığında "Cenah" kelimesinin "Boyut" anlamı taşıdığı düşünülebilmektedir. Bu çerçevede, ayette meleklerin 4. boyutta yaşamlarını sürdüren Vazifeli Varlıklar olduklarının da bildirildiği açığa çıkmaktadır.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder