29 Ocak 2019 Salı

Fürkan ... Fark Yaratan

"Maddelerin tezahür imkânlarını gerçekleştirebilmeleri, muhitlerinde gösterecekleri faaliyetlere bağlıdır. Hâlbuki hareketsiz faaliyet olmaz. Yâni bir maddenin faaliyeti demek, onun hareket göstermesi demektir. MADDELERDE HAREKETİN ZUHUR EDEBİLMESİ ise MUVAZENE DEĞİŞMELERİ ile mümkün olur. Binaenaleyh âlemimizdeki maddenin bünyesinde hareketin husule gelebilmesi için evvelâ, muvazeneyi temin eden iİKİ ZIT UNSURUN mevcut olması, sonra da bu unsurlardan BİRİSİNE FAZLA DEĞER EKLENMEK suretiyle muvazenenin tekrar teessüs etmek üzere bozulması lâzım gelir. İşte maddedeki bu zıt unsurların mevcudiyeti ve o unsurlar arasındaki değerlerin farklandırılması, DÜALİTE PRENSİBİ ve DEĞER FARKLANMASI realitelerini ifade eder. Maddenin bünyesi ile ilgili olan DÜALİTE PRENSİBİ ve DEĞER FARKLANMASI mekanizmasının mütalaası, maddedeki hareketlerin izahını mümkün kılmaktadır."

İlahi Nizam ve Kainat kitabında yer alan yukarıdaki paragraf "Düalite" ve "Değer Farklanması" kavramlarını izah etmektedir. Yaratılışta bir değişim, bir farklılaşma, bir tekamül olabilmesi için mutlak surette bir değer farklanması yani mevcut durağanlığı, dengeyi, statükoyu bozacak bir değer alma veya verme tezahürü gerekmektedir. 

Yaratılıştaki "Döngüsel" yapı da "Düalitenin" yani "Değer Farklanmasının" bir yansımasıdır. ( "Ankh ... Alfa ve Omega" başlıklı yazıda da bu konuya değinilmişti. )

Furkan ( Fark Yaratan ) suresi, "Düalite", "Döngü" ve "Değer Farklanması" kavramları açısından ve bu kavramları sembolize eden "8", "11" ve "14" ( İkili Yedi ) sayılarının nümerolojik tezahürü açısından dikkat çekmektedir.

25/1 - Tebarake (1) ellezi (2) nezzele (3) el (4) FÜRKANE (5) ala (6) abdi (7) hı (8) li (9) yekune (10) li (11) el (12) alemıne (13) nezıra (14) ( FARK YARATANI, alemlere uyarıcı olması için kullarının üzerine o bereketli olan indirdi.

Ayette, inananların tekamül ederek kaba madde alemini terkedebilmeleri ve üst planlara / boyutlara geçebilmeleri için gerekli olan "Değer Farklanması"nı temin edecek olanın ( Allah Kelamı, Kur'an ) indirildiği bildirilmektedir.

- Furkan suresi 25. suredir. 2+5 = "7"
- "Furkan" kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin kodunun ( 25/1 ) nümerolojik değeri "8" olmaktadır. ( 2+5+1 = 8 )
- "7" ve "8" nümerolojisi, kaba madde alemindeki ( Dünya ) reenkarnasyon döngüsünden (7) çıkarak yeni plandaki ( alemdeki ) yeni döngü başlangıcına erişmeyi sembolize etmektedir.
- Ayette "14" kelime yer alması da yine düaliteyi ve döngüyü sembolize eden "İkili Yedi" ( 2x7 ) kavramı açısndan önem arzetmektedir.

"8/29" - Ya (1) eyyü (2) ha (3) ellezine (4) amenu (5) in (6) tetteku (7) allahe (8) YEC'AL (9) LEKÜM (10) FÜRKANEN (11) ve (12) yükeffir (13) an (14) küm (15) seyyiati (16) küm (17) ve (18) yağfir (19) leküm (20) ve (21) allahü (22) zü (23) el (24) fadli (25) el (26) azım (27) ( Ey o inananlar, Allah’tan sakınırsanız, o size FARK YARATANI OLUŞTURUR. Kötülüklerinizi örter de size af eyler. Allah büyük üstünlük sahibidir. )

Ayette, sakınan kullar için Allahü Teala'nın "Fark Yaratanı Oluşturacağı" yani "Değer Farklanması" yaratarak tekamül sağlayacağı bildirilmektedir. 

- Ayetin sure numarası "8" ve ayet numarası ise 29 yani "11" ( 2+9 ) olmaktadır. 

- Ayetteki "Fürkan" kelimesi "11." kelimedir.

- Ayette 27 kelime bulunmaktadır. "İkili Yedi" ( 2 ve 7 )






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder