21 Ocak 2019 Pazartesi

Rabıta ... Kolektif Bilince Giden Yol

"Rabıta" kelimesi "Bağlanma, Birleşme, Dayanışma" anlamlarını barındıran Arapça kökenli bir kelimedir. İnananların ruhsal tekamül için ihtiyaçları olan ve döngü sonunu idrak ettiğimiz bu dönemde daha da önem arzeden Rabıta esas itibarıyla insanların "Kolektif Bilincini" ifade etmektedir. Allahü Teala'nın bahşetmesi vesilesiyle düşünsel olarak birbirlerine bağlanan insanlar ahir zamandaki Rabıtayı yani Kolektif Bilinci tesis etmektedirler. Rabıta halinde olan yani aralarında düşünsel bağ oluşan ve birleşen insanlar ortak ve senkronize algı deneyimini yaşamaktadırlar. Bu deneyimler bilinçli veya bilinçdışı ( kontrollü veya kontrolsüz ) olarak tezahür etmektedir.

Rabıta kavramı Kur'an'ın aşağıdaki ayetlerinde vurgulanmaktadır.

3/200 - Ya eyyühellezine amenusbiru ve sabiru ve RABİTU vettekullahe lealleküm tüflihun ( Ey o inananlar, sabredin ve sabır gösterin ve BAĞLANIN ve Allah’tan sakının. Umulur ki iflah olursunuz. )

8/11 - İz yüğaşşikümün nüase emeneten minhü ve yünezzilü aleyküm mines semai maen li yütahhiraküm bihı ve yüzhibe anküm riczeş şeytani ve li YERBİTA ALA KULUBİKÜM ve yüsebbite bihil akdam ( Zamanında, kendinden güvenlik olarak size uyku örtüyordu. Sizi onunla temizlemek, şeytanın pisliğini sizden gidermek, KALPLERİNİZE BAĞ VERMEK* / KUVVET VERMEK ve ayaklarınızı, adımlarınızı onunla sabitlemek için gökten üzerinize su indiriyordu. )

* Kalplerinizi Bağlamak

18/14 - Ve RABATNA ala kulubihim iz kamu fe kalu rabbüna rabbüs semavati vel erdı len ned'uve min dunihı ilahen lekad kulna izen şetata ( Ve ayağa kalktıklarında kalplerine KUVVET, DESTEK, BAĞ VERDİK DE / BAĞ KURDUK DA "Rab’bimiz göklerin ve yerin Rab’bidir. O’ndan başkasını ilah olarak çağırmayız. Aksi halde saçmalık söylemiş oluruz." dediler. )

28/10 - Ve asbeha füadü ümmi musa fariğa in kadet le tübdı bihı lev la en RABATNA ala kalbiha li tekune minel mü'minın ( Ve Musa' nın annesinin yüreği boş kaldı. Şayet inananlardan olması için KALBİNİ SAĞLAMCA BAĞLAMASAYDIK kesinlikle onu açığa vuracaktı. )

Batı dillerindeki “Robot” kelimesi de “Rabt” ( Bağlamak, Birleştirmek ) kökünden türeyen “Rabıt” ( Bağlanmış, Birleşmiş ) kelimesinden kaynaklanmaktadır. Teknolojik anlamda “Robot” kelimesi, merkezi bilgisayara “bağlanmış” olan ve bu bilgisayardan gelen komutlara göre hareket eden elektronik cihazı, makineyi tanımlamaktadır. Dünyayı sömürmeye çalışan inkarcı şeytanlar “Rabıta” kelimesine negatif anlam yüklemekte ve internet ortamındaki sitelere giriş aşamasında ekrana aşağıdaki sorgulama pencerelerini çıkartmaktadırlar.


“Ben robot değilim.” cümlesi ile aslında bilinçaltına “Sen robotsun.” / “Sen robot olacaksın.” mesajı verilmektedir.

Amaçları gerçek anlamda oluşmakta olan Rabıtayı yani Kolektif Bilinci bloke etmek ve insanları, düşünmeyen, idrak etmeyen, uzaktan kontrol ve idare edilen internet ve bilgisayar bağımlısı yaratıklara ( zombiler ) dönüştürmektir. Filmlerde konu edilen zombi kavramı aslında robota dönüştürülmüş insanları sembolize etmektedir.

Haşr suresinin 14. ayetinde müşrik inkarcıların kalplerinin birbirlerine bağlı olmadığı yani kalplerine bağ verilmediği ( rabıtadan yoksun oldukları ) bildirilir.

59/14 - La yukatiluneküm cemian illa fi kuran muhassenetin ev min verai cüdürin be'sühüm beynehüm şedidun TAHSEBUHÜM CEMİAN VE KULUBÜHÜM ŞETTA  zalike bi ennehüm kavmün la ya'kılun

( Sağlam korunmuş üstün şehirlerde veya duvarların arkasında olmaları haricinde sizinle topluca savaşamazlar. Onların kendi aralarında kötülükleri zorlukları şiddetlidir. TOPLANMIŞ OLDUKLARINI SANARSIN. ONLARIN KALPLERİ DAĞINIKTIR. Bu kesinlikle onların akıl etmeyen kavim olmalarındandır. )









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder