2 Ocak 2019 Çarşamba

Görüntülelen En Uzak Uzay Cismi "Ultima Thule"

01.01.2019 tarihinde, Nasa'nın The New Horizons isimli uzay aracı vasıtasıyla bugüne kadar keşfedilen en uzak uzay cisminin, bir uzay kayasının fotosunu çektiği bildirilmiştir. Fotosu çekilen ve Ultima Thule adı verilen uzay ciminin Dünya'dan 6,5 milyar km uzakta olduğu bildirilmektedir.


Uzay Taşı Ultima Thule

Uzay kayasının görüntülenme tarihinin 1 Ocak yani 1.1 olması (11), Dünyadan uzaklığının 6,5 milyar km ( 6+5 = 11 ) olması ve iki küreden oluşarak "8" formunda görünmesi son dönemde yoğun olarak gündemde olan "Yeni Döngü Başlangıcı" ve "Sonsuz Döngü" kavramları açısından dikkat çekmektedir. Zira "8" ve "11" sayıları bu kavramları sembolize etmektedir. İkili uzay kayasına verilen ULTIMA THULE ismi de "11" harften oluşmaktadır.

Ayrıca Ultima Thule'un "21" mil yani "33" km yüksekliğinde olması da nümerolojik açıdan ilginçtir. Zira 21 sayısı Ruh kelimesini sembolize etmektedir. 33 sayısı ise ( 3+3 = 6 ) ilahi mühür rakamı olan "6" sayısı açısından önem arzetmektedir.


"8" formundaki ikili uzay kayasına verilen isim olan "Ultima Thule*" kelime seti "En Son Yükseklik / Uzunluk", “En Kuzey Nokta”, "En Son VARIŞ Noktası" / "En Uzak Yer" anlamına gelmektedir. ( * "Thule" kelimesi Arapça'daki "Tul" ( Boy, Uzunluk, Yükseklik ) kel8mesi kaynaklıdır. ) Kur'an'da aynı anlama gelen ifade "Sidretil Münteha" kelime setidir. Bu kelime setinin 53. sure olan Necm suresinde ve Cennet tanımı kapsamında yer alması "8" nümerolojisi açısından önem arzetmektedir. ( 53 ... 5+3 = 8 ; Cennet ise sonsuz olan yeni döngü başlangıcıdır. )

53/7 - Ve HÜVE BİL UFUKIL A’LA ( Ve O EN YÜKSEK UFUKTADIR. )
53/8 - Sümme dena fe tedella ( Sonra yaklaştı da sarktı. )
53/9 - Fe kane kabe kavseyni ev edna ( Artık mesafesi iki yay kadar veya daha yakındı. )
53/10 - Fe evha ila abdihi ma evha ( Böylece kuluna o vahyettiğini vahyetti. )
53/11 - Ma kezebel fuadu ma raa ( Kalp o gördüğünü yalanlamadı. )
53/12 - E fe tümarunehu ala ma yera ( O halde o gördükleri üzerine onunla uğraşacak mısınız? )
53/13 - Ve lekad raahu nezleten uhra ( Ve onu başka sefer de inerken görmüştü. )
53/14 - Inde SİDRATİL MÜNTEHA ( EN SON VARIŞ NOKTASI Sidre' nin indinde. )
53/15 - Indeha cennetül me'va ( Mekan bahçesi onun indindedir. )

Ayet setindeki “Ufukıl A’la” ( En Yüksek Ufuk ) ifadesinin geçtiği ayetten “Sidretil Münteha” ( En Son Varış Noktası ) ifadesinin geçtiği ayete kadar “8” ayet bulunmaktadır.

"8" formundaki ikili uzay kayası tezahürü ile ilahi boyuttan insanlığa son derece önemli bir mesaj verilmektedir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder