28 Ocak 2019 Pazartesi

Akaşik Kayıtlar - Ana Kitap - Yaşam Kitabı

Spiritüalizmde yer alan bir kavram olan "Akaşik Kayıtlar" ( Akashic Records ), kainatta meydana gelmiş, gelmekte olan ve gelecek tüm olayların, tüm düşüncelerin eterik plan ( esiri / maddi olmayan ) olan süptil cevhere kayıtlanmış halini tanımlamaktadır. "Akaşik" kelimesi "Göksel", "Eterik", "Esiri" anlamlarına gelmekte olup, Sanskritçe kökenlidir. Medyumluk gibi psişik yeteneği olan kimseler Allahü Teala'nın izni olması durumunda bu kayıtlara bilinçli veya bilinçsiz şekilde erişebilmektedirler.

                         

Kainatın tüm bilgisini içerdiği bilinen Akaşik Kayıtlar kavramı kutsal kitaplarda da farklı isimlerle zikredilmiştir. Tevrat ve İncil'de "Yaşam Kitabı", Kur'an'da "Ana Kitap" ( Ümmül Kitab ) olarak.

"Yaşam Kitabı" kavramı Tevrat'ta sadece Mezmurlar suresinde yer almaktadır.

19 Mezmurlar 69-28 YAŞAM KİTABINDAN silinsin adları, Doğrularla yan yana yazılmasınlar!

Ayet numarasını ( 69-28 ) oluşturan rakamların nümerolojik değeri "7" sayısını vermektedir. ( 6+9+2+8 = 25 ... 2+5 = "7" )

"Yaşam Kitabı" kavramı İncil'de ise "7" ayette yer almakta olup, ilk kez geçtiği ayetin numarasının nümerolojik değeri de "7" sayısını vermektedir. ( 4+3 = "7" )

50 Filipililer 4-3 Evet, gerçek yoldaşım, sana da yalvarırım, bu kadınlara yardım et. Çünkü onlar benimle, Klement'le ve adları yaşam kitabında bulunan öbür emektaşlarımla birlikte Müjde konusunda mücadele ettiler.

66 Vahiy 3-5 Galip gelen böylece beyaz giysiler giyecek. Onun adını yaşam kitabından hiç silmeyeceğim. Babam'ın ve meleklerinin önünde o kişinin adını açıkça anacağım.

66 Vahiy 13-8 Yeryüzünde yaşayan ve dünya kurulalı beri boğazlanmış Kuzu'nun yaşam kitabına adı yazılmamış olan herkes ona tapacak.

66 Vahiy 7-8 Gördüğün canavar bir zamanlar vardı, ama şimdi yok. Biraz sonra dipsiz derinliklerden çıkacak ve yıkıma gidecek. Yeryüzünde yaşayan ve dünya kurulalı beri adları yaşam kitabına yazılmamış olanlar canavarı görünce şaşacaklar. Çünkü o bir zamanlar vardı, şimdi yok, ama yine gelecek.

66 Vahiy 20-12 Tahtın önünde duran küçük büyük, ölüleri gördüm. Sonra kitaplar açıldı. Yaşam kitabı denen başka bir kitap daha açıldı. Ölüler kitaplarda yazılanlara bakılarak yaptıklarına göre yargılandı.

66 Vahiy 20-15 Adı yaşam kitabına yazılmamış olanlar ateş gölüne atıldı.

66 Vahiy 21-27 Oraya murdar hiçbir şey, iğrenç ve aldatıcı işler yapan hiç kimse asla girmeyecek; yalnız adları Kuzu'nun yaşam kitabında yazılı olanlar girecek.

Kur'an'da ise "Ümmül Kitab" ( Ana Kitap ) kavramı yer almakta olup, bu kavramın ilk kez geçtiği ayetin kodunun ( 13/39 ) nümerolojik değeri de "7" sayısını vermektedir. ( 1+3+3+9 = 16 ... 1+6 = "7" )

13/39 - Yemhullahü ma yeşaü ve yüsbit ve ındehu ümmül kitab ( Allah neyi dilerse imha eder ve sabit kılar. Ana kitap O’nun indindedir. )

"Ümmül Kitab" ( Ana Kitap ) kavramının yer aldığı diğer sure 43. sure olan Zuhruf suresidir. Bu surenin numarasının nümerolojik değeri de "7" sayısını vermektedir. ( 4+3 = "7" ).

"Ümmül Kitab" kavramı 43. surede iki ayetlik bir set içinde yer almakta olup, bu ayetler sırasıyla 3. ve 4. ayetlerdir. ( 3+4 = "7" ) Bu ayetlerde Kur'an'ın, "Ümmül Kitab" ( Ana Kitap ) içinden bir bölüm olduğu bildirilmektedir.

43/3 - İnna cealnahü kur'anen arabiyyen lealleküm ta'kılun ( Kesinlikle biz onu Arapça Kur'an kıldık. Umulur ki akıl edersiniz. )

43/4 - Ve innehu fı ÜMMİL KİTABİ ledeyna le aliyyün hakım ( Ve kesinlikle o, yanımızdaki yüce hakim ANA KİTABIN içindedir. )

Yukarıda belirtilen "7" nümerolojisi, evvelki bölümlerde incelenen Sicim Teorisi'nde ( İp Teorisi ) yer alan 11 boyuttan, insan tarafından algılanamayan "7" boyutu mu işaret etmektedir? ( İnsan tarafından algılanabilen 4 boyut Uzunluk, Genişlik, Derinlik ve Zaman'dır. )












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder