2 Ocak 2019 Çarşamba

Doğruluk uğruna...

"Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar."

İçinde bulunduğumuz devre sonunda yukarıdaki atasözü üzerinde uzun uzun düşünmek gerekmektedir. Zira biraz düşününce dünya hayatında "doğru söylemenin", normal koşullarda "yanlışlık yapılması" veya "yalan söylenmesi" durumundaki muameleye maruz kalmayı doğurduğu idrak edilmektedir. Hatta son dönemlerde doğruyu söyleyenlerin, doğruyu ortaya çıkaranların büyük suçlular addedildiği bir dünya hayatı müşahade edilmektedir.

"Sıdk" ( Doğruluk ) kelimesi Kur'an'da 155 kere ( 1+5+5 = "11" ) tekralanmaktadır. "İn küntüm sadikıyn" ( Eğer doğrular iseniz ) ifadesi ise 26 kere ( 2+6 = "8" ) tekrarlanmaktadır. Düalite, Döngü, Yeni Döngü Başlangıcı ve Sonsuz Döngü kavramlarının sembolleri olan "8" ve "11" sayılarının "Doğruluk" kavramı ile ilintili olarak tezahürü dikkat çekmektedir.

"İyilik" ( Birra ) tanımının bildirildiği Bakara suresinin 2/177 kodlu ayetinde de "Sıdk" ( Doğruluk )
 kavramına vurgu yapılmaktadır.

"2/177" - Leysel BİRRA en tüvellu vücuheküm kıbelel meşrikı vel mağribi ve lakinnel BİRRA men amene billahi vel yevmil ahıri vel melaiketi vel kitabi ven nebiyyın ve atel male ala hubbihı zevil kurba vel yetama vel mesakıne vebnes sebıli ves sailıne ve fir rikab ve ekames salate ve atez zekah vel mufune bi ahdihim iza ahedu ves sabirıne fil be'sai ved darrai ve hıynel be's ülaikellezine SADEKU ve ülaike hümül müttekun ( Yüzünüzü doğu tarafına ve batı tarafına çevirmenizde İYİLİK yoktur. Lakin İYİLİK, o Allah’a , sonraki güne, meleklere, kitaba, habercilere inananlara, sevdiklerine, yakınlarına, yetimlere, yoksula, yolda kalmışa, dilenenlere, boyunduruk içindekilere sevgiyle mal verenlere, duaya kalkanlara, zekatı verenlere, ahdettiklerinde ahdlerini ifa edenlere, zorlukta, sıkıntıda, darlıkta ve zor savaş zamanında sabredenleredir. İşte onlar DOĞRUDURLAR ve işte onlar sakınırlar. )

Ayet kodunun ( 2/177 ) nümerolojik değeri yine "8" sayısını vermektedir. ( 2+1+7+7 = 17 ... 1+7 = 8 ) 

İncil'de ise "Doğruluk uğruna acı çeken inananlardan" bahsedilmektedir.

40 Matta 5-10 DOĞRULUK UĞRUNA ZULÜM GÖRENLER kutsanmıştır. Çünkü Göğün Egemenliği onlarındır. 

40 Matta 24-9 "O zaman sizi sıkıntıya sokacak, öldürecekler. BENİM ADIMDAN ÖTÜRÜ BÜTÜN ULUSLAR SİZDEN NEFRET EDECEK.

60 1 Peter 3-14 DOĞRULUK UĞRUNA ACI ÇEKSENİZ BİLE, NE MUTLU SİZE! İnsanların "korktuğundan korkmayın, ürkmeyin."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder