23 Ocak 2019 Çarşamba

Gökten Düşen Parça ( Kisfen Mines Semai Sakıtan )

"Kisfen Mines Semai Sakıtan" ( Gökten Parça Düşmesi ) ifadesi Kur'an'da 4 ayette yer almaktadır. Bu ifadenin geçtiği ilk ve son ayetlerdeki semantik ve nümerolojik yapı incelendiğinde döngü sonunda tezahür edecek "Üst boyutlardaki, planlardaki meleklerin ( vazifeli varlıklar ) gökten yeryüzüne inmeleri" vakasından bahsedildiği izlenimi oluşmaktadır. Ayette yer alan "Kisf" ( Parça ) kelimesi bir "Uzay Gemisini" veya ayetlerde de yer alan "Meleklerin Taşıdığı Arşı" mı tasvir etmektedir.

17/92 - Ev (1) TÜSKİTA (2) ES (3) SEMAE (4) kema (5) zeamte (6) ALEY (7) NA (8) KİSEFEN (9) ev (10) te'tiye (11) bi (12) allahi (13) ve (14) el (15) MELAİKETİ (16) kabıla "(17)" ( Veya o zannettiğin gibi GÖĞÜ ÜZERİMİZE PARÇA HALİNDE DÜŞÜRESİN veya Allah' ı ve MELEKLERİ öne, meydana getiresin. )

26/187 - Fe ESKIT aleyna KİSEFEN MİNES SEMAİ in künte mines sadikın ( O halde, eğer doğrulardan isen, GÖKTEN ÜZERİMİZE PARÇA DÜŞÜR. )

34/9 - E fe lem yerav ila ma beyne eydıhim ve ma halfehüm mines semai vel ard in neşe' nahsif bihimül erda ev NÜSKIT ALEYHİM KİSEFEN MİNES SEMA' inne fı zalike le ayeten li külli abdin münıb ( O halde, gökten ve yerden o önlerindekine ve o arkalarındakine bakmazlar mı? Eğer dilersek onları yere geçiririz veya ONLARIN ÜZERİNE GÖKTEN PARÇA DÜŞÜRÜRÜZ. Kesinlikle bunda, pişman olup gerçeğe yönelen tüm kullar için ayet vardır. )

52/44 - Ve (1) in (2) yerav (3) KİSFEN (4) MİN (5) ES (6) SEMAİ (7) SAKITAN (8) yekulu (9) SEHABUN (10) MERKUM (11) ( Ve eğer PARÇAYI GÖKTEN DÜŞERKEN GÖRSELER, "Toplanmış bulut." derler. )

"Kisfen Mines Sema" ifadesinin ilk kez geçtiği 17/92 kodlu ayetin sure numarasının nümerolojik değeri "8", ayet numarasının nümerolojik değeri ise "11" olmaktadır. "8" ve "11" sayılarının yeni döngü, düalite ve sonsuz döngü kavramlarını sembolize ettikleri defaatle belirtilmiştir. Aynı ayette 17 kelime bulunmaktadır. ( 1+7 = 8 ) Ayette "Meleklerin gelmesinden" bahsedilmesi de bu kapsamda önem arzetmektedir.

"Kisfen Mines Semai Sakıtan" ifadesinin son kez geçtiği 52/44 kodlu ayetin sure numarasının nümerolojik değeri "7", ayet numarasının nümerolojik değeri ise "8" olmaktadır. "7" sayısı bir döngülük birimi ve döngü sonunu, "8" sayısı ise yeni döngü başlangıcını sembolize etmektedir. Aynı ayette "11" kelime bulunmakta olup, ayetin ilk cümlesi olan "Ve in yerav kisfen mines semai sakıtan" ( Ve eğer parçayı gökten düşerken görseler ) cümlesinde "8" kelime bulunmaktadır.

Ayrıca, UFO formunda olan "Lenticular Bulutlar" da konuyla ilintili olabilir. "Lenticular Bulut" tanımı aşağıdaki gibidir.

“"Lenticular Bulutlar", genellikle dağ veya vadi gibi fazlaca yükselti farklarının olduğu kesimlerde  UFO formuna benzer şekilde oluşurlar. Bu gibi yerlerde etkili olan rüzgarlar esiş yönlerinde çıkan engeller sebebiyle engellenirler ve eğer yeterli kuvvette hızları varsa bu engellemeler, basınç farkları yaşanmasından dolayı bu alanlarda girdaplar yaşanmasına sebep olurlar. Şayet rüzgar yeterince kuvvetli ve uzun süre etkili olursa lenticular bulutları denilen merceksi bulutlar oluşmaya başlar. Bu bulutların oluşması için rüzgarın sadece kuvvetli ve sürekli esmesi yeterli olmaz. Önemli olan rüzgarın kuvvetli, sürekli ve farklı kuvvette esmesidir. İşte bu üç etmen bir araya geldiğinde muazzam görüntüye sahip lenticular bulutlarının oluşmasını sağlar.”

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder