3 Ocak 2019 Perşembe

Vazife Planı ve Karıncaların Sistemi

Vazife Planı, Kaba Madde ( Dünya ) ve Yarı Süptil Alem ( Cennet ) deneyimlerini başarıyla tamamlayarak tekamül etmiş olan varlıkların yaşam ortamıdır. Bu ortamda kibir, hiyerarşi, nefsaniyet, bencillik, ihtiras, kıskançlık, üstün olma ve domine etme arzusu gibi ilkel ve cehenneme ( Dünyaya ) ait duygular söz konusu değildir. Kolektif Bilinci özümsemiş her varlık bir diğerine yardım etmek için var olduğunu ve aslında diğeriyle var olduğunu bilir ve buna göre yorulmak ve usanmak bilmeden ( Zaten bu ortamda bu kavramlar yoktur. ) Allah yolunda çabalar, çalışır.

21/19 - Ve lehu men fis semavati vel ard ve MEN İDEHU LA YESTEKBİRUNE an ıbadetihı ve LA YESTAHSİRUN ( Ve göklerin ve yerin içindeki kimseler O’nadır. O İNDİNDEKİ KİMSELER kimseler O’na kulluklarında KİBİRLENMEZLER ve YORULMAZLAR. )

41/38 - Fe inistekberu FELLEZİNE İNDE RABBİKE yüsebbihune lehu bil leyli ven nehari ve hüm LA YES'EMUN ( Eğer kibirlenirlerse, o RAB'BİNİN İNDİNDE OLANLAR, gece ve gündüz O’na övgü sözleri söylerler. Onlar USANMAZLAR. )

Varlıkların birlik ve dayanışma içinde, aralarında üstünlük veya herhangi bir diğer unsura göre ayrışım olmadan tek bir bütün olarak yaşamaları hususu Tevrat'ın Özdeyişler suresinde Karınca misali vesilesiyle tanımlanmıştır. 

20 Özdeyişler 6-6 Ey tembel kişi, git, karıncaya bak, Onun yaşamından bilgelik öğren.

20 Özdeyişler 6-7 BAŞKANLARI, ÖNDERLERİ ya da YÖNETİCİLERİ OLMADIĞI HALDE,

20 Özdeyişler 6-8 Yazın erzaklarını biriktirirler, Yiyeceklerini toplarlar biçim mevsiminde.

Ve olması gereken sistemi bozanların ve Dünya'daki bugünkü ortamın tezahürüne sebebiyet verenlerin soysuz, fesatçı ve ahlaksız oldukları müteakip ayetlerde bildirilmektedir.

20 Özdeyişler 6-12 Ağzında yalanla dolaşan kişi, Soysuz ve fesatçıdır.

20 Özdeyişler 6-13 Göz kırpar, bir sürü ayak oyunu, El kol hareketleri yapar,

20 Özdeyişler 6-14 Ahlaksız yüreğinde kötülük tasarlar, Çekişmeler yaratır durmadan.

20 Özdeyişler 6-15 Bu yüzden ansızın yıkıma uğrayacak, Birdenbire çaresizce yok olacak.

20 Özdeyişler 6-16 RAB'bin nefret ettiği altı şey, İğrendiği yedi şey vardır:

20 Özdeyişler 6-17 Gururlu gözler, Yalancı dil, Suçsuz kanı döken eller,

20 Özdeyişler 6-18 Düzenbaz yürek, Kötülüğe seğirten ayaklar,

20 Özdeyişler 6-19 Yalan soluyan yalancı tanık Ve kardeşler arasında çekişme yaratan kişi.

Karıncaların aralarındaki iletişimi, dayanışması ve toplu hareketleri de Kur’an’da Neml ( Karınca ) suresinin 27/18 kodlu ayetinde bildirilmektedir.

27/18 - Hatta iza etev ala vadin NEMLİ kalet NEMLETÜN ya eyyühen NEMLÜDHULU MESAKİNEKÜM LA YAHTIMENNEKÜM SÜLEYMANÜ VE CÜNUDUHU VE HÜM LA YEŞ’URUN ( Nihayet KARINCALI vadiye yettiklerinde, bir KARINCA "Ey KARINCALAR, MESKENLERİNİZE GİRİN Kİ SÜLEYMAN VE ORDULARI, FARKETMEZLERKEN SİZİ EZMESİNLER." dedi. )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder