21 Ocak 2019 Pazartesi

Çözüm : Nefsaniyeti Terk

Devre sonunun idrak edildiği bu dönemlerde, dünyanın içinde bulunduğu komplo düzenini, tesis edilmiş olan şeytani kontrol sistemini ve insanların bu sistem içinde köleleştirilmesini inceleyip yazan nice araştırmacılar tezahür etmiştir. İnsanları bilgilendirmeye, aydınlatmaya ve birleştirmeye yönelik olan bu girişimler devre sonu işaretlerinden olup, kitaplarda da zikredilmektedir.

44 Elçilerin İşleri 2-17 "Son günlerde", diyor Tanrı, "tüm insanların üzerine Ruhumdan dökeceğim. Oğullarınız ve kızlarınız PEYGAMBERLİK EDECEKLER. Gençleriniz görümler, yaşlılarınız da düşler görecek."

44 Elçilerin İşleri 2-18 "O günlerde gerek erkek gerek kadın, kullarımın üzerine de Ruhumdan dökeceğim, onlar da PEYGAMBERLİK EDECEKLER. "

Ancak, ortaya konan bunca bilgi ve iletişim sonrasında insanların çoğunluğunun aklına gelen tek soru şu olmaktadır. "Ee çözüm ne?"

İşte bu sorunun cevabını verebilmek için öncelikle sorunu ve etkenlerini net olarak anlayabilmek gerekmektedir. Zira sorun olarak ortaya konan durumu oluşturan etkenler dikkatli ve odaklanarak irdelendiğinde çözümler kendilerini göstermektedirler. Temel 3 sorun aşağıda yer almaktadır.

1- Açlık ve Yoksulluk
2- Ahlaki Dejenerasyon
3- Cinayet, Hırsızlık, Sahtekarlık, Yalancılık

Bu sorunlara sebep olan etken faktörler yukarıdaki 3 maddenin karşılığı olarak şöyle incelenebilir.

1- Dünyada aç ve yoksul insanların bulunmasının sebebi, bu insanların haklarının başka insanlar tarafından gasp edilmiş olmasıdır. Oysa ki Allah nimetleri tüm insanlara eşit olarak bahşetmiştir.

*41/10 ..... Orada, gıdaları azıkları, araştıranlar için dört günde eşit olarak düzenleyerek ölçülendirdi. 

2- Sadece kendi zevki ve tatmini uğruna ahlaki değerleri umursamayan, kendine sınırlar koyamayan insanlar kitlelere de olumsuz örnek olmaktadırlar.

3- 1. maddenin tetikleyeceği durumların yanısıra kibir dürtüsüyle diğer insanlar üzerinde üstünlük kurma, onlara hakim olma, onları kontrol altına alma amcıyla işlenen suçlar çoğunluktadır.

Açıkça görülüyor ki temel sorun "Ben" kelimesinde yani "Nefsaniyet" kelimesindedir. Kendi menfaatini herşeyin, herkesin üzerinde görme zihniyeti dünyadaki tüm sorunların temel kaynağıdır.

Ruhsal tekamül yolunda ilerleyebilmenin nasıl olacağı İlahi Nizam ve Kainat kitabında da aşağıdaki cümleler ile ifade edilmiştir.

"O hâlde insanların ıstıraplı ve çetin olan dünyadan, bu arasat vasattan bir an evvel muvaffakiyetle ayrılabilmeleri için yapacakları şey, vicdan mekanizmalarının diğerkâmlığa, vazife sevgisine bağlı olan realitelerini hazmetmeye ve nefsaniyetleri zoruyla bırakmak istemedikleri hodkâmlık* arzu ve iştihalarının kuvvetli bağlarından kendilerini, idrakleriyle kurtarmaya çalışmalarıdır. Bunun da muvaffakiyeti ancak feragat, fedakârlık ve vazife sevgisi ile gösterilecek cehit ve gayretlere bağlıdır."

* Hodkâmlık = Bencillik

Bir başka deyişle selamet, insanların "Alma" saplantısını, Nefsaniyeti terkedip, "Verme" eylemindeki yani "Sevgi ile paylaşımdaki" sonsuz huzuru ve tatmini keşfetmelerine bağlıdır.

"Sevgiyi", "Nefsaniyeti", "Cimriliği" ve "Vermeyi" konu alan HaŞr suresinin 59/9 kodlu ayeti iflah olmaya giden yolu yani "çözümü" tarif eder niteliktedir.

59/9 - Vellezine tebevveüd dare vel imane min kablihim YÜHIBBUNE men hacere ileyhim ve la yecidune fi sudurihim haceten min ma UTÜ ve YU'SİRUNE ALA ENFÜSİHİM VE LEV KANE BİHİM HASASATUN ve MEN YUKA ŞUHHA NEFSİHİ fe ulaike hümül MÜFLİHUN ( Ve o onlardan önce yurtta yerleşip makam tutanlar ve onlardan inananlar, onlara göç edip ayrılanları SEVERLER. O VERİLENDEN göğüslerinde ihtiyaç bulmazlar. ŞAYET İHTİYAÇLARI OLSA DAHİ NEFİSLERİNE TERCİH EDERLER. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa, artık işte onlar, onlar iflah olurlar.

Basında yer alan şu haber çözüm konusunda ipucu vermektedir.

"İngiltere'de bulunan yardım kuruluşu Oxfam'ın hazırladığı rapora göre dünyadaki en zengin 26 kişinin serveti, 3.8 milyar insanın servetine denktir." 

İşte bu durum, bireyler arasında eşitlik sağlanmak suretiyle düzeltilmedikçe çözüme ulaşılması imkansızdır. Ayrıca haberdeki "8" ve "11" nümerolojisi de dikkat çekmektedir. ( 26 kişi ... 2+6 = 8 ; 3.8 Milyar kişi ... 3+8 = 11 )
















































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder