11 Ocak 2019 Cuma

Sudaki "Bir"lik Mesajı

24/45 - Vallahü halekü külle dabbetin min MA' fe minhüm men yemşı ala batnih ve minhüm men yemşı ala ricleyn ve minhüm men yemşi ala erba' yahlükullahü ma yeşa' innellahe ala külli şey'in kadır

( Ve Allah her debeleneni sudan yarattı. Böylece onlardan kimisi karnının üstünde yürür. Onlardan kimisi iki ayağı üstünde yürür. Onlardan kimisi dördünün üstünde yürür. Allah ne dilerse yaratır. Kesinlikle Allah herşeye gücü yetendir. )

25/54 - Ve hüvellezi haleka minel MAİ beşeran fe cealehu neseben ve sıhra ve kane rabbüke kadıra

( Ve insanı sudan yaratıp da ona soy ve akrabalık kılan O'dur. Rab’bin gücü yetendir, kudretlidir. ) 

77/20 - E lem nahlukküm min MAİN mehin 

( Sizi adi sudan yaratmadık mı? )

86/6 - Hulika min MAİN dafik

( Atılarak dökülen sudan yaratıldı. )

Allahü Teala, tüm varlıkları sudan yarattığını ayetlerinde defaatle bildirmektedir. Evrenin boş olmadığı, su ile yani hidrojen ( H ) atmlarıyla kaplı olması hususu da evvelki bölümlerde irdelenmişti. Yani hidrojen atomu ( H ) kainatın temel yapı taşı olma niteliği arzetmektedir. ( Bu nedenle kaba madde alemi olan Dünya, Kaba Hidrojen Alemi olarak tanımlanmaktadır. )

Su, 2 Hidrojen ve 1 Okisjen atomundan oluşmakta ve H2O formülü ile ifade edilmektedir. Hidrojenin atom numarası 1, Oksijenin atom numarası ise 8'dir. Bir su molekülünün ( H2O ) atom numarası ise "10" sayısını vermektedir. ( H2 = 1+1 = 2 ; O = 8 .... 2+8 = 10 ) İlahi mühür olan 10 sayısı Allahü Teala'nın yaratışının temel formülünde de bu şekilde tezahür etmektedir.

Su anlamına gelen "Ma" kelimesi Kur'an'da 64 kere tekrarlanmaktadır. 64 sayısının nümerolojik değerinin 10 yani "1" ( 1+0 = 1 ) olması da Allahü Teala'nın "Birlik", "Teklik", "Ünite" mesajınıa dikkat çekmektedir.

Ayrıca Suyun formülünde 2 adet Hidrojen ( H ) atomu yani her birinin atom numarası 1 olan iki H atomunun bulunması da ( 1 ve 1 ) "11" nümerolojisinin yani yaratılıştaki düalite prensibinin yansıması niteliğindedir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder