16 Ocak 2019 Çarşamba

Uykularında Vefat Ettirilenler

"Uyku Döngüsü ve Uykunun Fazları" başlıklı yazıda uyku kelimesi ile 7 ve 14 yani Yedi ve İkili Yedi nümerolojisi ilintisi incelenmişti. Yazıda uyku kelimesinin "Nevm" olarak yer aldığı ilk ayet olan Bakara suresinin 2/255 kodlu ayetinin kodunu oluşturan rakamların toplamının "14" ( 2+2+5+5 = 14 ) sayısını verdiği tespit edilmişti.

 2/255 - Allahü la ilahe illa hüvel hayyül kayyum la te'huzühu sinetün ve la NEVM …… ( Haricinde ilah olmayan Allah diridir daimdir. O'nu uyuklama ve UYKU almaz. )

Zümer suresinin 39/42 kodlu ayetinde "Ölen Nefisler" ve "Ölmeyen Nefisler" olarak farklı iki kavram, "Mevt" ( Ölüm ) ve "Veffe" ( Vefat Ettirmek ) olarak ayrı iki kavram yer almaktadır.

39/42 - ALLAHÜ (1) YETEVEFFE (2) EL (3) ENFÜSE (4) HIYNE (5) MEVTİ (6) HA (7) VE (8) ELLETI (9) LEM (10) TEMÜT (11) FI (12) MENAMİ (13) HA "(14)" fe yümsikülletı kada aleyhel mevte ve yürsilül uhra ila ecelin müsemma inne fı zalike le ayatin li kavmin yetefekkerun ( ALLAH, NEFİSLERİ ÖLDÜKLERİNDE VE O ÖLMEYENLERİ DE UYKULARINDA VEFAT ETTİRİR. Böylece, üzerlerine ölüm hükmünü verdiklerini tutar ve isimlendirilmiş belirli vadeye kadar başkalarını gönderir. Kesinlikle bunda fikreden kavim için ayetler vardır. )

Ayette yer alan "Nefislerin* öldüklerinde vefat ettirilmesi" ve "Üzerlerine ölüm hükmü verilenlerin tutulması ve başkalarının gönderilmesi" kavramında kaba madde alemi olan Dünya'da gerçekleşen ve reenkarnasyon sürecine tabi olan beden değiştirme fazının tanımlanıyor olması kuvvetle muhtemeldir. ( * Nefis kelimesi Varlık anlamında kullanılmaktadır. )

"Ölmeyenlerin uykularında vefat ettirilmeleri" kavramında ise yaşam döngüsü içinde inanmak, iyilikler yapmak ve Allah yolunda olmak suretiyle kaba madde alemi olan Dünya'daki reenkarnasyon sürecinin sonuna erme liyakatini kazanmış olan nefislerin artık maddi ölümden ve reenkarnasyondan muaf olacakları yani "göklerin kapılarının açılması suretiyle " ( Fatiha / Feth ) üst aleme geçişlerinin sağlanacağı ve bu geçişin de en huzurlu hal olan uyku esnasında gerçekleşeceği bildirilmektedir.

Ayet kodunda "14" nümerolojisi ( İkili Yedi … 2x7 … 7+7 ) bulunmakta olup, ayrıca ayetin ilk cümlesi de "14" kelimeden oluşmaktadır.

51/16 - Ahızıne ma atahüm rabbuhüm innehüm kanu kable zalike muhsinin ( Rab’lerinin onlara verdiğini alarak. Kesinlikle onlar, bundan önce iyilik yapanlar oldular. )

51/17 - Kanu (1) kalilen (2) min (3) el (4) leyli (5) ma (6) YEHCEUN (7) ( Geceden o UYUDUKLARI çok az oldu. )

Zariyat suresinin 51/17 kodlu ayetinde de iyilik yapanların "geceleri çok az uyudukları" bildirilmektedir. Ayet kodunun nümerolojik değeri "14" sayısını vermektedir. ( 5+1+1+7 = 14 )

"7" ayetten oluşan ve "Açılış" anlamına gelen "Fatiha" suresinde kulların, göklerin kapılarının açılması ve üst aleme ( cennete ) intikal edebilmeleri için Allah'a yakarış cümleleri, duaları yer almaktadır. Fatiha suresinin son ayetinin "14" ( 2x7 ) kelime olması ve surede toplam "49" ( 7x7 ) kelime bulunması "İkili Yedi" kavramının döngü ile ilintili tezahürü niteliğindedir. Zira "Açılış", döngü sonunda gerçekleşmesi umut edilen Allah'ın en büyük nimetidir.

Fatiha suresinin ilk ayeti olan "Besmele" yani "Bismillahirrahmanirrahim" ifadesi ve ikinci ayeti olan "El hamdu lillahi rabbil alemin" ifadesi "7" harften oluşmaktadır. Bu durum Kur'an'daki ilk "İkili Yedi" tezahürünü teşkil etmektedir. 

1/1 - Bi (1) ismi (2) allahi (3) er (4) rahman (5) er (6) rahim (7) ( Şefkatli, merhametli Allah'ın ismi ile, )
1/2 - El (1) hamdu (2) li (3) allahi (4) rabbi (5) el (6) alemin (7) ( Övgü alemlerin Rab’bi Allah içindir. )
1/3 - Er rahmanir rahim ( Şefkatli, merhametli, )
1/4 - Maliki yevmid din ( Din gününün maliki, )
1/5 - İyyake na’budu ve iyyake nestein ( Ancak sana kulluk ederiz ve ancak sana istekte bulunuruz. )
1/6 - İhdinas sıratel müstakim ( Bizi doğru yola yönlendir. )
1/7 - Sırata (1) ellezine (2) en’amte (3) aley (4) him (5) gayri (6) el (7) magdubi (8) aley (9) him (10) ve (11) la (12) ed (13) dallin (14) ( O üzerlerine nimet verdiklerinin yoluna, üzerlerine öfke inmemişlerinkine ve sapmamışlarınkine. )















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder